Drinking water

Drinking water

Hi Esther, Ma´ayan is 8.5 months old just got sick (probably ear infection). She is breast feeding and eats very little solids (vegetables and fruits(at the doctor´s today she recommended "Electrorice" (Ma´ayan also had Diarrhea) I told her that Ma´ayan doesn´t take the bottle, only "tzitzi" and she said she should start drinking since the breast milk is food and not drink (???) I know that while breast feeding there´s no need for water but what about during sickness and eating solids? Thanks Yael

wrong!!

<div align=left dir=ltr> breat milk is 90% water and fulfills all the baby's needs for liquids. Your doctor should read the statement of the AAP which states clearly that babies only need your milk and not any other liquids for at least the first 6 months of life. Your baby's saliva sends a message to your breast about what ki nd of milk to release. If the baby needs more liquids, such as on a hot day, your milk is more watery. W"hen I have more time later, I will try to find the articles that show that babies who have diarrhea need mother's milk and no other liquids. remind me. I would try to find another doctor who is more up-dated. where do you live?

דיאנה1

New member
כשלבר היה שלשול, הרופא הביא

לנו בקבוק של "פדיאלייט" - נוזל לשמירת הנוזלים והמלחים של הגוף. אבל כשהוא שמע שאני מניקה הוא לקח את הבקבוק בחזרה, ואמר לי שאין דבר יותר טוב מהחלב שלי במקרה כזה, ואין צורך בפדיאלייט. אז יש גם רופאים מעודכנים...

דיאנה1

New member
תרגום: לא נכון!!

בחלב אם יש 90% מים שממלאים את צורך התינוק בנוזלים. הרופאה היתה צריכה לקרוא את הצהרת ה AAP שקובעת בבירור שתינוקות צריכים רק חלב ושום נוזלים אחרים במשך 6 החודשים הראשונים לחיים. הרוק של התינוק שולח מסר לשד איזה סוג של חלב לשחרר. אם התינוק צריך יותר נוזלים, למשל ביום חם, החלב שלך יהיה יותר מיימי. כשיהיה לי יותר זמן מאוחר יותר אנסה למצוא מאמרים שמראים שתינוקות עם שלשול זקוקים לחלב אם ולא לשום נוזלים אחרים. הזכירי לי. הייתי מנסה למצוא רופא אחר מעודכן יותר. היכן את גרה?

Thanks!

That's what I thought, and didn't give Ma'ayan anything else but Tzitzi. I leave in Givataim and belong to KUPAT HOLIM KLALIT. Thanks again Yael

דיאנה1

New member
תרגום: שתיית מים

הי אסתר, מעין, בת 8 וחצי חודשים, היתה חולה (כנראה דלקת אזניים). היא יונקת ואוכלת מעט מאד מוצקים (ירקות ופירות). אצל הרופאה היום היא המליצה לתת "אלקטרוריס" (למעין גם היה שלשול). אמרתי לה שמעיין לא לוקחת בקבוק, רק ציצי, והיא אמרה שהיא צריכה להתחיל לשתות משום שהחלב הוא אוכל ולא שתיה (???) אני יודעת שכאשר יונקים אין צורך במים אבל מה קורה בזמן מחלה וכשאוכלים מוצקים? ------------------------- ואני מצטרפת לבקשה של עדי - אנא שאלו בעברית, אם יש לכן אפשרות כזו, וחסכו לנו עבודה כפולה בתרגום. תודה דיאנה -------------------------

למעלה