Dream Theatre

shay or eli

New member
Dream Theatre

תשמעו, הבנתי שיש פה הרבה אנשים שמבינים בלהקה הזאת אז החלטתי שכדאי לי התייעץ בכם. המצב הוא כזה: קראתי את התשבוחות בפורום על הלהקה והורדתי כמה שירים שלהם. הם נשמעים טוב והחלטתי לקנות דיסק שלהם. הבעיה שלי היא שאני מתלבט בין הדיסקים שלהם. ההתלבטות שלי היא כזאת: אני אוהב את Hollow Years מ Falling Into Infinaty אבל במגזין מוסיקה אחד היה כתוב ש Change of Seasons הוא הדיסק הכי טוב שלהם. גם מישהו בפורום הזה המליץ לי על Scences in Memory. מה אתם אומרים? נ.ב. ******* חשוב לציין שאני מתחיל בתחום הפרוגרסיב.

MuffinMan

New member
DREAM THEATER

קודם כל CHANGE OF SEASONS זה שיר אחד שלהם של 23 דקות ממש מעולה וכל השאר זה קאברים. אז תקח את זה בחשבון, אני אישית הייתי קונה את FALLING INTO INFINITY אליאב

.Metal_F

New member
אני מאד אוהבת..

את האלבום Awake. לדעתי ממעיטים בערכו. וגם images and words.

ed547

New member
falling into infinity זה הדיסק הכי

ירוד שלהם.. נשמע כאילו הם מנסים להיכנס למיינסטרים עם שירים כמו הולו יירז.. הכי טוב שלהם זה scenes from a memory מורכב פרוגרסיבי ומלודי.. גם הרעיון עצמו של הדיסק יפה מן תיאטרון כזה חלומי.. אני ממליץ עליו.. a change of sessions זה גם אלבום מעולה בסוף יש שיר שיש בו קטעים מכל מני שירים מפורסמים כמו בוהימן רפסודי של קווין והמעברים שפטרוצי עושים פשוט מעולים.

wiz

New member
זה רק מראה כמה אתה לא מבין...

Falling into infinity זה הדיסק עם הכי הרבה רגש... יש כאלה שלא אוהבים אותו, אבל הוא ממש לא הדיסק ``הירוד`` שלהם... דיסק בוגר, דגש על רגש ודברים פחות כבדים מדיסקים אחרים... (אבל יש קטעים פרוגרסיביים טובים מאוד, לא רק בלדות...). אני הכי אוהב את Images & Words שגם אם הוא לא מהווה שיא מבחינת טכניקה הוא פשוט אלבום ענק... יש שם קטעים מעולים! Awake זה דיסק טוב מאוד, המון טכניקה, וקטעים ממש מעולים. גם ממולץ. Change of seasons דיסק ששוה לקנות אותו רק בשביל הטראק הראשון של ה-23 דקות... פשוט ענק. השאר זה כיסויים, שאני באופן כללי מאוד לא אוהב... והדיסק האחרון שלהם הוא טוב מאוד, טיפה ממוסחר אבל זה ממש לא נורא. זה מן המשך ל- I&W וקוראים לו גם מטרופוליס - חלק 2. יש שם סיפור של בגידה ורצח, והליריקה ממש טובה, כמו הנגינה. אני מציע לך ללכת לחנות תקליטים, להתנחל שם ולשמוע את כל הדיסקים הנ``ל... מה שהכי נראה לך - תקנה...

ed547

New member
אני מכיר את כל הדיסקים האלה..

אמרתי שהוא ירוד כאילו שלדעתי מכל הדיסקים שהם הוציאו עד עכשיו הוא הכי פחות טוב.. אני רק אומר שיש בו שירים כמו hollow years שנשמעים כאילו הם מנסים לחדור למיינסטרים עם שירים כאלה כי הם קיטשים כאלה אתה לא מסכים איתי לא צריך.. מה שהכי אהבתי בדיסק היה hells kitchen שהוא דווקא הרגיע אותי.. הסולו גיטרה של פטרוצי נשמע לי מוכר פחד לאיזה סולו גיטרה של סטיב ואי וזה לא תרם הרבה למקוריות האלבום.. בעיקרון יש בו פרוגרסיב רוק ולא מטאל והוא עשוי בסגנון פינק פלויד כזה אבל אני לא חושב שהוא מתאים כל כך להם.. מטרופוליס 2 יש לי ואני חושב שזה הדיסק הכי טוב שלהם וממש לא ממוסחר למרות שיש בו כמה יציאות מלודיות שדי מתאימות לרמת המסחור של היום אבל בעיקרון אני חושב שהאלבום הוא יצירת מופת ועם רעיון יפה מאוד של תיאטרון חלומי כזה.. הנגינה יותר טובה מהליריקה אבל גם הליריקה מעולה בעיקר אהבתי את השירים שנכתבו על ידי פטרוצי יש לו הרבה כישרון גם בכתיבה. העלילה מספרת בעצם על איך שהאדם המודרני מגיב על טרגדיה כזאת כמו שמסופרת בדיסק והקלידניסט שלהם ממש בולט שם והוא מצוין וכמהו גם פורטנוי שמתופף באופן מושלם ןכמובן גם פטרוצי וגם הבסיסט מיונג.

sOrCeReSs

New member
טוב אז

לפי דעתי הדיסק הכי טוב שלהם הוא scences from a memory יש להם גם אוסף, אם אתה מתלבט.. אז קנה אותו

ed547

New member
כן נו מטרופוליס 2 גם לדעתי הוא הכי

טוב. למרות ש awake הוא באמת הכי מורכב שלהם מבחינת פרוגרסיב האוסף שלהם הוא דיסק כפול כזה נכון? נראה לי שראיתי אותו בחנויות..

Flash_Gordon

New member
כשמדובר בפרוגרסיב

לא כדאי לקנות אוסף כי כל דיסק הוא דיסק בפני עצמו ויש לו קונספט מסוים.

wiz

New member
הדיסק הכפול

הוא דיסק של הופעה חיה בצרפת... יש לי אותו, ויש בו קטעים מכל מיני דיסקים שלהם... אבל אני לא ממליץ עליו ממש... הסאונד לא משהו, והזמר לא שר כמו שהוא רגיל... זו הופעה ארוכה, ויכול להיות שהוא התעייף, הוא ממש לא מכניס רגש והוא די מדבר/צועק ולא שר... מצד שני יש שם קטעי סולו על תופים, קלידים וגיטרה, והם ממש טובים... חלק מהעניין של ההופעה בלייב... אני הגעתי לדרים דרך Awake, אבל עכשיו אני הכי אוהב את I&W... תקשיב להכל ותבחר... וחוצמזה, אף אחד לא אמר לך לקנות רק דיסק אחד שלהם... ;-)

MuffinMan

New member
ההופעה

ONCE IN A LIVE TIME! זה הופעה נחמדה לפי דעתי, אבל להתחלה לא שווה לקנות אותה. תתחיל עם איזה דיסק שאתה רוצה שלהם חוץ מהראשון ששכחתי איך קוראים לו. לי אין את בדיסק הזה אבל מכל מי ששמעתי אמרו לי שזה דיסק מאוד גרוע. יכול להיות שאני טועה - אבל אני מדבר עם 100% אשנים שאני דיברתי איתם שלא אהבו את הדיסק הראשון שלהם. אליאב

wiz

New member
כן....

ההופעה באמת לא מומלצת למתחילים... חחח אבל הדיסק הראשון די טוב... אני בכל אופן אוהב אותו, יש בו כמה קטעים טובים, למרות שהדיסקים האחרים יותר טובים...

למעלה