Dream Theater - Octavarium

orbiti

New member
פסנתר וקלידים זה לא דבר שונה?

אני אשמח אם תסביר את האמירה הזאת. אני תמיד ראיתי בפסנתר (ובכלים שדומים לו מבחינת הממשק, כמו פנדר רודס) כלי שונה לחלוטין מבחינת התפיסה שלו במוזיקה, מאשר קלידים שמנגנים צלילים של אורגנים, או פדים וצלילים אלקטרוניים למיניהם (גם סימפולים, בעצם).

kurush

New member
מה זה "קלידים" בכלל?

"קלידים" מבחינתי זה כמו לומר "כלי מיתר". טכניקת הנגינה על פסנתר אקוסטי כל כך שונה מהנגינה על פנדר רודס, או על אורגן האמונד, או על קלאווינט, או על סינטסייזר מונופוני בעל קדימות תו נמוך, או על סינטיסייזר דואופוני, או על.... you got the point. כמובן שברגע שאתה יודע לנגן פסנתר תדע אוטומטית לנגן על האמונד, אבל זה לא אומר שתדע לעשות את זה יפה, או להוציא ממנו את הביצועים שג'ימי סמית' המנוח היה מוציא ממנו, בדיוק כמו שכל גיטריסט יהיה מסוגל להרים באנג'ו או מדולינה ולהתחיל לנגן, ורוב הגיטריסטים יוכלו אחרי קצת התרגלות להוציא כמה תווים מכינור... ובאופן כללי, אני חושב שההתבטאות של טל קצת בוטה מדי בכל מה שנוגע לביקורת על תפקידי קלידים - ואפילו גובלת בחוצפה... אבל זו רק דעתי.

RamiSun

New member
טל מה קרה לך?

גילדנלאו-בוי מור-בוי ורודס-בוי הלכו לים, גילדנלאו -בוי טבע....מי נשאר? ולעצם העיניין, גם אני חושב שרודס הרבה יותר טוב ממור, ושדרים עם רודס הרבה יותר טובים מדרים עם מור, אבל לגיטימי גם לחשוב אחרת. או כמו שאמר פעם מיודענו יהודה קוטון: אם לכולם היה טעם טוב, אז היה כאן משעמם.... (-;

kurush

New member
שום דבר לא לגיטימי

משטרת המחשבות של ריבת השמרים תאייד כל מי שמעיז להביע דעה חופשית, החצוף.

Rudess

New member
רמי

אפשר לחשוב אחרת, אבל לרשום דברים עם הגיון ולא קשקוש חסר תוכן. ממש לא מפריע לי שהוא אוהב את מור, מפריע לי שהוא מקשקש שטויות כמו איזה דביל אחר פה, שטוען שלרודס אין רגש... תאהבו את מור כמה שבא לכם, אבל להגיד שלרודס אין רגש זה קשקוש חסר תוכן. דרך אגב, הוא עולה על מור בכל קטגוריה, גם מבחינת אישיות, גם מבחינת יצירת סאונדים וסינתוז, בכל דבר פשוט, היתרון הוא של אחינו היהודי.

orbiti

New member
לזכותו של מור יאמר

שהוא איכשהו השתלב בדרים ת'יאטר באלבום הכי נועז שלהם מבחינה הרמונית (Awake), והצליח לתרום שם כמה רגעים מאד מעניינים שתרמו לצבע הייחודי של האלבום הזה. למרות זאת, אני לא חושב שמור אחראי במיוחד לעניין הזה, גם כי הוא די התנער בפומבי מהכיוון הזה של הלהקה, וגם כי שאר העבודות ששמעתי שלו היו מאד ירודות ומשעממות ולא התקרבו לנסיונות ההמוניים המיוחדים של Awake. בImages and words יש למור כמה רגעים מאד חמודים, אבל אין ספק שאין לו את התיחכום ההלחנתי שיש לרודס באלבומים כמו Sfam. אני חושב שבמידה מסוימת הייתרון של רודס הוא גם הבעיה שלו: רודס הרבה יותר מיומן במוזיקה קלאסית, והוא מושך את הלהקה יותר לכיוון של קומפוזיציות בנויות, עם הרבה יותר התפתחות של המוטיבים וכו'. אבל לרודס יש הרבה פחות רגישות לצבע וגוון מאשר מור (בתקופה שבה היה בדרים ת'יאטר), ולכן הקטעים שהוא כותב (Overture מסיקס דגריז, נניח) לרוב סטנדרטיים יחסית מבחינה הרמונית ונוטים גם לבנאליות לפעמים (שלא מפריעה לי תמיד אצל דרים ת'יאטר. בSfam זה מאד מוצלח לדעתי, אבל יש קטעים אחרים בהם זה פחות מוצלח). בסופו של דבר, Sfam אלבום הרבה יותר מוצלח לטעמי מכל מה שדרים ת'יאטר עשו ביחד עם הקלידנים האחרים שלהם, ואני גם מאד מחבב את הדיסק השני בSix degrees, ובסופו של דבר אני מסכים לחלוטין שרודס טוב בהרבה ממור מרוב הבחינות - ועדיין אני יכול להבין את מי שמעדיף את מור, במיוחד חלק מהקטעים בAwake.

Rudess

New member
יפה כתבת!!!

זאת דוגמא מצוינת להבעת דעה השוואתית מסוימת ועוד ממישהו שבהחלט מכיר לעומק את אלבומי הלהקה. יפה כתבת אייל (למרות שיש כמה נקודות קטנות שאני במחלוקת איתך , אבל בכיף, נהניתי לקרוא את מה שכתבת).

ekrakov

New member
יפה

אבל לא הכי מסכים איתך.. מה עם היצירה בין ההכי גדולות של דרים לפי דעתי - SPACE DYE VEST. השיר נכתב ע"י מור.. וגם לגבי SFAM... זה בנוי על METROPOLIS1, לא? ולא נשכח גם את השיר הגדול - CHANGE OF SEASONS.. שניכתב בשיטוף עם מור בווריאציה הראשונית שלה...

Rudess

New member
יפה

SPACE DYE VEST אחת היצירות המשעממות והגרועות ביותר של דרים ת'יאטר, לטעמי (אין הרבה קטעים שלהם שזוכים להגדרה המכובדת הזאת). SFAM הוא הרבה יותר מ-METROPOLIS ידידי, את האוברטורה שם ואת כל התזמורים, מור לא היה מסוגל לכתוב, וזה חלק מההצלחה הגדולה של האלבום בין היתר. הגרסה הראשונית של ACOS פשוט גרועה, הגרסא עם שריניאן לעומתה הרבה יותר טובה מבחינת עיבוד.

זה בנוי על Metropolis pt1

אבל זה הרבה יותר מזה. דרים לקחו שיר אחד ופיתחו את המוטיבים שבו לכמה כיוונים שונים, איגדו את כולם ביחד באוברטורה גורפת, והפכו את זה ליצירת קונספט. אז נכון שקווין מור היה שותף ביצירת השיר המקורי, אבל הוא לא היה שותף לכל מה שאחרי. בכל מקרה, דרים עבדו על הקונספט הזה במשך שנים, עוד לפני שרודס הצטרף ללהקה, אבל אין ספק שבזכותו הצליחו להעמיד את זה כמו שצריך. Space dye vest בשבילי הוא אולי השיר הכי מרגש של דרים תיאטר, הן בגלל המילים, בגלל הלחן, בגלל העיבוד הכל כך לא אופייני להם, והציטוטים מהסרטים וכו' שפשוט נותנים לזה בוסט רציני. אבל זה שיר, לא "יצירה". זה גם בכלל לא פרוג, אלא פשוט בלדה ארוכה. אם החומר של מור פוסט-דרים היה ברמה של Space dye vest, היה יכול להיות מגניב, אבל הבנתי שזה לא ממש ככה. בכל אופן, אני מקווה שהעובדה שרודס קיבל עכשיו חמש עשרה מקלדות חדשות יגרמו לו לפחות להחליף סאונד בסולואים שלו, בתקווה שזה גם יתן לו איזושהי השראה חדשה, כי אחרי SFAM, יצירה של פעם בחיים שהשקיעו בה כל כך הרבה זמן, מאמץ ומחשבה, קשה מאוד להפתיע.

Rudess

New member
יהיה טוב

עם המקלדות החדשות ביניהן הסינתי האנלוגי שהובא לסטודיו, הולך להיות שמח ומעניין באלבום החדש, גם עם ה HAKEN CONTINUUM הסינתי המעניין. חוץ מזה שג'ורדן הוא קלידן גדול ופסנתרן מחונן, הוא גם התברך ביכולת יצירת סאונדים מרשימה מאד, יש לו הרבה יותר מסאונד אחד של סולואים, פרט ל-JR LEAD שאתה מתכוון אליו, באלבום TOT הוכנסו המון סאונדים חדשים, ובכלל ג'ורדן מאד מגוון מבחינת סאונדים. אני בטוח שיהיו השראות חדשות לפי המוזיקה שג'ורדן שומע לאחרונה, ובין היתר השפעות אלקטרוניות. נחכה ונראה.

Rudess

New member
תשובה

יש לו את הקורצוייל 2600 עדיין בסטודיו שלו יחד עם שלל הסינתיסייזרים האחרים, אך כרגע הסינתי הראשי ומקלדת השליטה שלו בהופעות תהיה ה-TRITON EXTREME. דרך אגב, קורצוייל פשטו את הרגל, וכרגע ג'ורדן חתום ב-KORG.

kurush

New member
סוג של

קורצוויל ארה"ב ספגה נסיון רכש כושל של Samick את החברה האם, Young Chang. מצב החברה לא ברור אבל בכירים בתעשיה טוענים שוב ושוב שלא יצליחו להפיל אותה כל כך בקלות. אני מקווה שהם צודקים... לא ניגנתי מימי על סינטי יותר טוב ונוח.

orbiti

New member
לא בדיוק

אני מסכים איתך שSpace dye vest קטע מאד יפה, ואני גם מאד אוהב אותו. אני לא מרגיש, לעומת זאת, שהוא מייצג את השיאים של הלהקה כמו קטעים אחרים (את Scarred באותו אלבום אני אוהב יותר, לדוגמא). לגבי SFAM - זה נכון שיש בו כמה מוטיבים ממטרופוליס הראשון, אבל אלה רק מוטיבים קטנים ותו לא, והיצירה עצמה אחרת ועצמאית לחלוטין. Change of seasons בסה"כ היה הקטע האהוב עלי לאורך כמה שנים טובות, אבל בסה"כ הוא שבעה שירים שונים שמחוברים ביחד, ולדעתי גם יש לו הרבה פחות אופי מיוחד מAwake וסצינות מזיכרון (אם כי הוא מגניב כשלעצמו).

zambush

New member
רדוד ../images/Emo73.gif

הכוונה ביחס לשני האלבומים שקדמו לו, 6DoIT ו- SFaM (אני אוהב את הקיצורים האלה
) ומשהו לגבי קוין מור, הוא היה לא רע בכלל, אבל הוא התאים לתקופות אחרות.

למעלה