dream theater למרות שמיצינו

Corpral Clegg

New member
dream theater למרות שמיצינו

דרים הם ללא ספק פרוגרסיב משובח ביותר. החשיבה שלהם לא יורדת מהפרוגרסיב של הסבנטיז, הם בעצמם אמרו ש"יס" הם אחת ההשפעות שלהם, ושומעים את זה ביותר. שומעים שהמקצבים הם משופעים מלהקת "ראש". שונא לעברת דברים שלא ראוים לעיברות. כמוני למשל. אני שמן.

a_duck

New member
למה?

למה אתה כותב את זה כאן? אם אתה חושב שהם פרוגרסיב אני חושה שהמקום המתאים של ההודעה זה בויכוח ההוא...ולא כהודעה חדשה...

דברי בלע!

דבר ראשון, כדאי להעביר את הדיון הזה לכאן, אחרת זה סתם גורר עץ גדול. אני יכול עכשיו להקים להקה ולהגיד שאני מושפע מג´נסיס ופראנק זאפה, זה יהפוך אותי לפרוגרסיבי? לא. מה שהופך מוסיקה לפרוגרסיבית זה נסיון לחדש ולהגדיר מחדש את גבולות הסגנון, דרים ת´יאטר נהנים לדרוך במקום עם בלאדות ושירי אוננות, ואין שום בעיה עם זה, אבל זה לא פרוגרסיבי.

ed547

New member
קרא את התגובה שלי לוויז תחת הכותרת

חחחחחח אתה עוד לא אח"מ שההודעות שלך צריכות לבוא בנפרד.

wiz

New member
אני ממש מתחיל לשנוא את

כל העניין של איך להגדיר מוזיקה... דרים הם פרוגרסיב וזאת פשוט עובדה... ככה הם מגדירים את עצמם, ככה הם מוכרים את הדיסקים שלהם, וככה המעריצים שלהם מכירים אותם... זה שהנגנים וירטואזים זה נכון. זה שהלהקה מתבססת על ידע מוזיקלי נרחב וטכניקה אדירה גם נכון. אבל לא רק. אני אוהב את מה שדרים עושים, ואני ממש לא מחזק את הטענה שלך בקשר להיותם טכניים בעיקר. יש להם בשירים המון רגש, מעברים מעניינים (שלא חייבים להיות טכניים בעיקרם), והם מצליחים להכניס את המאזין לאווירה של הדיסק... במיוחד בדיסק כמו מטרופוליס 2. אם אתה מתעקש שהם לא פרוגרסיבים - סבבה. אני לא אנסה לשכנע אותך. אני אוהב את המוזיקה הזאת איך שהיא, ונמאס לי להתעסק בהגדרות למיניהן... wiz

ed547

New member
כמו שאמרתי..

מה הקשר בין היותם פרוגרסיב כפי שאתה טוען לבין זה שהם מנגנים עם המון רגש? אמרתי שלא? זה פשוט לא רלוונטי לנושא. כמו שכתבתי מטרופוליס 2 הוא הדיסק היחיד שלהם שמתקרב לאיזור הפרוגרסיב אבל גם הוא ברובו טכניקה טהורה והבלדות לא מסתירות את זה. אתה אוהב אותם? סבבה גם אני(למרות שאני כבר לא שומע אותם) אבל הם פשוט לא פרוגרסיב לדעתי מסיבות שציינתי ובוא נסגור את הויכוח הזה כי אף אחד לא ישנה את הדעה שלו.

Corpral Clegg

New member
בולישט, חבר

כמו שאמרתי בולשיט, חבר תגיד כמה שאתה רוצה שאתה מושפע מג´נסיס וזאפה. ואתה תהיה פרוגסיבי רק אם המוזיקה תהיה פרוגרסיבית. וההגדרה שלך לפרוגרסיב לא נכונה. ההגדרה מאוד פשוטה ונקבעה בשנות ה70. מוזיקה מושפעת מג´אז מודרני, מוזיקה קלאסית בעיקר, והשפעות שונות כמו ג´טרו שהושפעו ממוזיקה אנגלו סקסונית. לא עקרוני, בכל אופן זו מוזיקה עם מקצבים משתנים, דבר שקיים אצל דרים מאוד כמו שצריך, הלחנים משתנים ומורכבים. ואני ישבתי ומצאתי על הגיטרה הרבה דברים של דרים. ואני יוכל לומר לך בוודאות שזה פרוגרסיב. עכשיו תשתמש בי.

ed547

New member
אתה הדוגמא האידיאלית למה שכתבתי

בתגובה שלי. עוד מוסיקאי שאומר שדרים הם פרוגרסיב בגלל היכולות הטכניים שלהם. בינתיים הטענה שלי ממשיכה להוכיח את עצמה. קרא את התגובה שלי ותחכים קצת אתה.

ed547

New member
טוב אז הנה התגובה.

כל הנתונים שהזכרת הם שינויים טכניים ולא מתקדמים. מה שתיארת זה איך דרים אחד אחד את הכישורים הוירטואוזים שלהם לרמה הכי גדולה לפחות שהם יכולים ועובדה שכתבת פרטים טכניים ממשיכה להוכיח את זה. באיזה סגנונות דרים משלבים שהם עד כדי כך יכולי להיחשב כפרוגרסיב? חוץ משילובים מלודים הם עושים בערך מה שרייסר איקס ואפילו ספיירל ארקיטקט עושים והאורך של השירים לא מראה על כל מלבד הישגים טכניים גבוהים שהלהקה מנסה כביכול להגיע אליהם. זה לא פלא שכמעט 99 מהמעריצים של הם מוסיקאים ומההתרשמות שלי עם כמה מהם הוא שהם נתנו לי כמעט אחד אחד את אותה תשובה: דרים הם פרוגרסיב כי יש להם את הנגנים הכי טובים בעולם! כל הקטע בפרוג זה לנסות להיות הכי מקוריים שאפשר וליצור אווירה מסוימת לאורך דיסק שלם שתמחיש לך באמצעות המוסיקה את המסר של הדיסק. הניסיון היחידי של דרים שראיתי שמתקרב לזה הוא האחרון סינס פרום א ממורי ואחרי שדי חרשתי עליו הגעתי למסקנה שהוא פשוט לא יוצר את האטמוספירה הזאת מלבד כמה יציאות פרוג קלות זה לא פרוג טהור אלא ניסיון של חברי הלהקה לבחון את הטכניקה שלהם פעם נוספת ולראות עד כמה טובים הם עוד יכולים להיות והרעיון של האלבום מוצג אך ורק על ידי הליריקה. לכן הם עושים מוסיקה למוסיקאים. לעומת זאת אם תסתכל על האלבום החדש של טול לייטרלאס(כן התלהבתי ממנו מאוד) תראה איך טול בלי הדגמה וירטואוזית מסוימת של כל אחד מחברי הלהקה אלא כל אחד משחק תפקיד באווירה: הגיטרה נקייה לעיתים ולעיתים גדושה בדיסטורשן מתי שצריך. עבודה תיפוף מדהימה בסגנון אפריקאי שתורמת ליצירת האווירה של הדיסק, הקול של מיינרד מתאים את עצמו בצורה נפלאה לאווירה החלק מלנכולית של הדיסק ושר בסגנון מלודי לעיתים ומראה מגוון רב מאוד של שימושים ווקאלים וקטעים חוזרים מספר רב של פעמים אבל באווירה שונה(צריך לשמוע את הדיסק) שאני פשוט לא יכול לשמוע רק קטע אחד ממנו והחלוקה שם לשירים אינה ברורה וככה בלי להציץ אפילו בליריקה טול מעבירים אלבום פרוגרסיב רוק עם קטעים חזקים לעיתים שחובה לדעתי בכל אוסף של חובב מוסיקת פרוג קסומה שמכניסה לאווירה קסומה ולאו דווקא טכנית נטו כמו שדרים מנסים לעשות.

fliptop

New member
פשוט אין לך מושג

מעבר לשטויות על דרים ושירי אוננות קצת על פרוגרסיב, מוזיקה פרוגרסיבית זה !! לא !! נסיון לחדש ולהגדיר מחדש את גבולות הסגנון. רדיו הד הם מוזיקה פרוגרסיבית? לא. אבל הם כן להקה שמחדשת ומנסה להגדיר מחדש מוזיקה פרוגרסיבית היא מוזיקה שעשירה באלמנטים מוזיקליים לא שגרתיים מוזיקה שמושקעת בה מחשבה בכל תו ותו ובאוירה שהוא משרה רוק ומטאל לא מתעלים בדר"כ לרמה הזאת מה שבטוח דרים ת´אתר לא יכולים להקרא מטאל הם פשוט הרבה מעבר לזה

מצטער

אבל מה ההבדל בין לחדש ולהגדיר מחדש את גבולות הסגנון ללהעשיר את המוסיקה באלמנטים חדשים ולא שגרתיים? להגיד שפרוג זה מוסיקה שמושקעת בה מחשבה זה בעיה, אפשר להשקיע גם הרבה מחשבה בגריינדקור או בג´אנגל, זה יהפוך אותם לפרוג? אני אישית חושב שפרוג, כשמו, זה להקות שמתקדמות מעבר למוסכמות הבסיסיות של הסגנון, ודרים ת´יאטר ממש לא עושים את זה. ולהגיד שהם מעבר למטאל... מצטער על הביטוי אבל יש כל כך הרבה להקות מטאל שפשוט משתינות על דרים ת´יאטר בקשת רחבה (קרניבל אין קואל, ספליק קארנאג´, ארקטורוס, אופת´ חביבי, סיניק ועוד ועוד).

Corpral Clegg

New member
קרא לי בובה, ותקע לי זקנה באף

תנסו להגדיר את המוזיקה של yes מה הופך אותם לפרוגרסיב (ואני מאוד מקווה שאין ויכוח בנושא הזה), נסו להגדיר מה זה פרוגרסיב של yes ולדעתי תצליחו לראות את הפרוגרסיב של דרים. שיבי שיבי שביב יבידיו.

בשבילי מוסיקה פרוגרסיבית

היא מוסיקה שמנסה ליישם את הרעיונות של המוסיקה הקלאסית בעולם המוסיקה המודרני. עם דגש על מורכבות ההלחנה (אבל לא מורכבות לשם המורכבות, זה משהו אחר) ועל גוון מוסיקלי. ויס בהחלט נופלים להגדרה הזאת, דרים ת´יאטר לא.

epitaph

New member
אבל שכחת פרט אחד שהוא די בסיסי...

יס עשו את זה ראשונים,הם חידשו.מה שיעקוב אומר זה שדרים לא מחדשים.

.Metal_F

New member
מה הקשר רדיו הד?!

לא כל להקה שמחדשת ויוצרת דברים מקוריים או אלמנטים חדשים היא פרוגרסיבית אמנם, אבל כל להקת פרוגרסיב אמורה לחדש ולעמוד בתנאים הנ"ל. הרי מכאן מקור שמה.

ed547

New member
אממ.. בלבלת עכשיו..

ואם רדיוהד היו מכריזים שהם להקת פרוגרסיב אז הם היו פרוגרסיב?

Mobius

New member
....

אין לי אומנם ידע נרחב בתולדות דרים אבל משיר וחצי שהורדתי (השני לא מסיים להוריד משום מה...) הם נשמעים לי רוקרים רגילים למדי (לא שזה תמיד רע - אבל זה לא פרוג...), אולי לא הורדתי את הדבר הנכון? טייק דה טיים מאוד נחמד, אבל זה לא פרוג, מצטער... אם אתה רוצה להעמיד אותי על טעותי - בבקשה - מה להוריד?

new_rider

New member
כדי לגמור את זה...

רק נתחיל מזה שאני תומך באלה שאומרים שדרים פרוגרסיב... ואין לי כח להוסיף למה...אבל אני מפנה אותכם לאתר של רוק מתקדם(אתר ישראלי...הוא גם מופיע כאן למטה...)כנסו לאתר,לכו לקטגורית "להקות ואמנים חשובים ומה תגלו....אופס! שדרים היא אחת מהלקות שם והבן אדם הזה שבנה את האתר תאמינו לי שהוא יודע על מה הוא מדבר... www.mitkadem.co.il

a_duck

New member
תגיד..

אין לך דעה משלך שאתה מצוטט אנשים אחרים? ואם מי שבנה את האתר היה שם אותם בקטגוריית ברוטל גם היית אומר שהם ברוטל? במקום לשלוח אנשים לאתר של מישהו אולי פשוט תסביר למה זה פרוגרסיב... וחוץ מזה ראיתי בכמה אתרים את קורן תחת כותרת דאת´ ואת לימפ ביזקית תחת כותרת פאנק...

למעלה