DR VS XR

WCard

New member
DR VS XR

אני משתעשע ברעיון לרכוש אופנוע ו"לספרמט" (
) אותו. האופציות שנבחרו לבסוף הן DR650 או XR650. (תודה לכל אלו שיציעו לשקול אופציות אחרות אבל לא תודה.) השאלה היא מה הנקודות החזקות והחלשות בכל אופנוע במיועד למטרה זו. בXR למשל אני יודע שהשלדה היא נקודת תורפה קריטית וחיזוקי שילדה הם דבר מתבקש. באתר www.suprmoto.co.il לא מצאתי מידע רלבנטי לנושא. מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? תודה.

45degrees

New member
אם אתה מתכוון להגיע למסלול - XR

עדיף. לכביש ליום יום לדעתי ה DR עדיף.

WCard

New member
תודה, אבל לא לזה ציפיתי.

השאלה המקורית היא מה הנקודות החלשות/חזקות של כל כלי. מתלים - XR עדיף? מנוע - DR עדיף? וכו' ד"א שתי הדוגמאות כאן לא קשורות, אין לי מושג מי עדיף ומי לא, למרות שלדעתי המנוע של הXR יהיה עדיף.

asparagos

New member
יש XRים למכירה שכבר עברו חיזוקי

שילדה (ו1000 שידרוגים ושיפורים אחרים). תבדוק בלוחות, אני יודע ש"סיב פחם" מוכר XR כזה.

WCard

New member
מצד אחד זה חוסך כאבי ראש

מצד שני חלק גדול מהכיף שבהפיכת SM מאפס נפגם. אני לא מחפש אחד מוסב.

34TK

New member
לך על XR

אני יכול לומר לך ממקור ראשון וטרי ביותר שרכבתי אתמול (שבת) על שני הכלים במשך כשעתיים במקביל פעם XR ופעם DR שני האופנועים המדוברים מוכרים לי ספציפית כבר כשנתיים כך שיכולתי לעמוד על ההבדלים ברמות השיפור (ה XR משופר מאד וה DR סטנדרתי פרט לחישוקים "17 ואגזוז) הXR הרבה יותר מכוון לרכיבה חזקה מבחינת גיאומטרית שילדה ותנוחת רכיבה כך שבכל מקרה לדעתי הXR עדיך בנוסף לכך שפוטנציאל השיפור של ההונדה מגיע עד כמעט לאין סוף אזי הוא נראה לי הבחירה המועדפת. רק לשם העניין אני אישית רוכב על KTM620 ולדעתי ולדעת רבים נוספים בקבוצת הכלים ה"גדולים" הו התותח הכי גדול אבל זו לא התשובה שאתה חיפשת. טומי.

45degrees

New member
ה DR עדיף לנסיעות יום יום עם המון

קילומטרים, מהסיבה שהוא מתוכנן יותר מודרני מה XR. הוא הרבה יותר קשיח בשלדה ומאוד מאוד יציב עד 160 קמ"ש. אפשר לשייט איתו בקלות ב 140-150 כל היום. להסבה לסופרמוטו אתה צריך עם ה DR להשקיע מיידית במיתלים. אלו של ה DR פחות מתאימים לסופרמוטו מאלו של ה XR, ובמסלול זה הדבר שמרגישים באופן המובהק ביותר. השקעה במיתלים של ה DR תניב יצור מגניב לסופרמוטו שגם יכול לתת בגז במסלול. המנוע של ה DR מושלם כמו שהוא - אמין, מספיק חזק, יחסי העברה מעולים. השלדה גם מעולה, גם תנוחת הרכיבה מצוינת הכל. החסרון שלו - במסלול XR עם השקעה דומה יתן לו בראש. אם אתה הולך על XR, קח בחשבון אורך חיים מוגבל של השלדה לאחר ההסבה, בייחוד אם אתה מתכוון להחליק זנב בכמויות מסחריות. גם לאחר חיזוק השלדה - החלקות זנב פראיות עדיין יכולות לגרום לסדקים לחזור ולהופיע בשלדה (רוב החיזוקים הם מסוג GUSSET ולכן עוזרים בפתרון הבעיה אך לא מונעים אותה לחלוטין - נושא לשרשור גדול ונפרד) אם כי הסבירות לכך נמוכה כי רמת הרכיבה שתצטרך להפגין היא מאוד כאסחיסטית. מבחינת מנוע ה XR עמיד כמו ה DR פחות או יותר. פוטנציאל השיפור של המנוע גדול מאוד, אבל אם אתה מתכוון להיכנס להשקעות בכסף גדול בשביל הביצועים - עדיף האמת שתתחיל מראש עם KTM כלשהו. במסלול ה XR יהיה עדיף על ה DR מכל מיני סיבות, שהעיקרית שבהן היא יכולת השינוי השיפור וההתאמה האישית שהיא לא מוגבלת ב XR. עכשיו תחליט על מה ללכת.

Le Duke

New member
ובכל זאת ,אתה יכול לשפוך כסף וזמן

בשיפור XR/DR ,או לחילופין לקנות KTM (למרות שביקשת בלי חלופות אחרות). יתרונות: אפשרות לרישוי אצל היבואן (יתקנו אותי אם אני טועה) שילדה טובה בולמים מעולים (בדגמי ה-LC4) מנוע חזק ואמין חלפים זולים אפשרויות שיפור ברמות שונות (עד מעל ל-80 כו"ס ומומנט של 111SM)

enigo

New member
אין מידע באתר?

מעט מוזר בהתחשב בעובדה שמקימו שיפר XR עד האוזניים (ואז החליף ל-LC4...) לגבי השלדה ב-XR, לדעתי היא לא פחות חזקה מזו של ה-DR, אלא שאף אחד לא טרח לשפר DR לרמה בה השלדה היא הבעיה. יכול להיות שאני טועה, אבל עדיין DR הם מחזה נדיר בהרבה במפגשי סופרמוטו, בטח באלו של לפני שנתיים שלוש, כשעוד השתמשו בדו"שים כבסיס.

ransnow

New member
ה XR מהווה פלטפורמה נהדרת

לשיפורים, מה גם שיחסית לDR, לXR יש שיפורים למכביר (אם כי שאלת הכדאיות הכלכלית נכנסת להילוך הבא). ללא ספק - אם המטרה היא להנות מפרויייקט בנייה, ולשפר אופנוע בקצב שלך, לפי התקציב שיש לך, לXR יש יתרון. אם תרצה יותר פרטים, צור קשר במסר.

MotoFreak

New member
אם בחרת ב-XR

קח בחשבון שהסבה עם הנאבות המקוריות בעייתית מאד מכיוון שה650-XR בא עם 32 שפיצים וכל השאר עם 36. מה שיחייב אותך לסט נוסף קומפלט. כמו כן קשה מאד אם כי לא בלתי אפשרי למצא דיסק קדמי 320 לנבה המקורית מה ששוב מחזיר אותנו לסט נוסף שיהיה כמובן עם 36 שפיצים. כל הבעיות הנ"ל לא קיימות אגב ב-XR-600. אם תרצה פרטים נוספים אתה מוזמן לפנות בפרטי. שחר

ride red

New member
../images/Emo207.gif למכירה סט סופרמוטו ל XR

נאבות TALON גאנטים MORAD שפיצים עבים צמיגי AVON AZORA (בני 400 ק"מ) דיסק 320 מירוצים של EBC כולל מתאם קאליפר (חדש לחלוטין) דיסק אחורי בריקינג גלגל שיניים (חדש לחלוטין) הסט היה בשימוש מועט בלבד ורק על הכביש (לא ראה שטח או מסלול)

ride red

New member
תוספות

עם הסט ימסר לקונה: רפידות סינטאר כחדשות כנף קידמית SM של אסרביס באדום הונדה ציר אחורי מושלם (כולל מותחנים) של XR400 שיתכן שמתאים גם ל 600/650

45degrees

New member
למיטב ידיעתי אפשר למצוא חישוקים

במידות של סופרמוטו גם עם 32 או עם 40 שפיצים. זה לא קל, ובהחלט נדיר אבל אפשרי. אני עדיין איתך - עדיף ללכת על חישוקי 36 עם התאמת נאבות ל XR מאשר להשתמש בנאבות המקוריות ולהשיג חישוקי 32 שפיצים. האופציה הראשונה יותר פשוטה וכנראה גם יותר זולה.

למעלה