DR BIG 800 - המלצות לקנייה ?

arielbe

New member
DR BIG 800 - המלצות לקנייה ?

מה הכי מהותי בבדיקת קנייה ל DR BIG 800 שנת 92 מה הדבר שיגרום למי שמבין בענייין לא לקנות ??????

guy1100f

New member
באופן כללי

באופנוע ישן כדאי לבדר מצב מנוע(קומפרסיה,דליפת לחץ,אכילת שמן-מאוד חשוב לשאול כמה אוכל ) אולי עדיף בכלל לחפש כלי אחרי אוברול. מצב שלדה- חשוב אבל לא היתי מדקדק ופוסל אופנוע שנפל נפילה לא רצינית. מערכת חשמל - תבדוק ב 7 עיניים שאין קומבינות-צמות עם איזולרבנד,חוטים חשופים,אופנוע ישן עם בעיות חשמל זה צרה צרורה. ברקסים- ואני לא מתכוון לרפידות שעלותם נמוכה.הדיסקים עצמם בשנתונים האלה בדר"כ ירדו מהמידה והתוצאה היא החלפת רפידות בקצב מבהיל.עלות החלפת דיסק למקורי יכולה להגיע ל 4 ספרות. בכלל אם המחיר לא בשמיים אל תצפה לכלי חדש -דברים מתכלים כמו שרשרת,גלגלי שיניים,קלאץ צמיגים עולים כסף אבל ברי תיקון בסכום סביר,מה שכתבתי למעלה הם נקודות שעלהם פחות היתי מתפשר בגלל עלות גבוהה מאוד לתיקון זהו... בהצלחה

guy1100f

New member
ועוד דברים שכחתי

הזעות /נזילות שמן במיוחד בחלק תחתון של מנוע יקרות לתיקון כי מצריכות פירוק מנוע.בקיצר תבדוק שהמנוע "יבש". גם בעיות הצתה יקרות לתיקון CDI חדש עולה הרבה כסף. אופנוע לא מניע- אל תקנה סיפורים של המצבר ישן בדר"כ הבעיה יותר רצינית - הצתה/טעינה לא להתקרב אם לא מוריד מחיר בהתאם.

SAD123

New member
איזה הבדן בין dr350 שנת 91-92-93-94

איזה הבדן בין dr350 שנת 91-92-93-94-יש בינהם הבדל? או שהם כמו הGS אין שום הבדל עד שנת 2000 ואם יש אז איפה? בצורה בשילדה או במנוע וכ"ו

guy1100f

New member
השינוי

בא בשנת 95 עם הוספת משקל ומתנע חשמלי חוץ מזה הכל אותו דבר

ביג שחר

New member
ביג.... על מה להסתכל??

טוב... כמה דברים - מנוע - קומפרסיה וכד' זה די ברור... לשים לב לרעשים משרשראות טיימינג/בלנסר - בתכל'ס האופנוע יכול לנסוע הרבה מאד עם הרעשים האלה אבל בסופו של דבר - בשביל לתקן את זה צריך להחליף וזה דורש פתיחה.. שם לב אם בוצע אוברול או לא... המנוע מאד אמין אבל גם הוא בסופו של דבר דורש אוברול.. (וזה עולה כמובן..). לבדוק אכילת שמן - חשוב. שלדה - עקרונית - חזקה מאד ועמידה מאד בכל מה שיתנו לה.. לפעמים יש עליה מכות "יבשות" מנפילות וכד'.. לא להתרגש מזה... סדקים - לא להתקרב.. הם ישברו בסוף בגלל הויברציות. אם האופנוע בורח קצת לצד מסויים - זה לא כזה קריטי... הכוונה לא בריחה רצינית אבל בסופו של דבר לזכור שמדובר בדו"ש ולא אופנוע כביש... מערכות חשמל - באופן כללי המערכת לא מסובכת מידי - שם לב שכפי שנאמר ה CDI יקר... לגבי אילתורים במערכת החשמל הייתי מבחין בין תיקונים שנעשו ושבהם המערכת עדיין במצה המקורי לבין "אלתורים" וכד'.. מערכות היקפיות - בולמים וכד' - בד"כ בסדר גמור.. הנטייה שלהם היא להתרכך אבל בסופו של דבר זה ביג - זה לא כזה מפריע לאף אחד... כדאי מאד להחליף שמן בקדמיים בד"כ נושא מוזנח שנים רבות (לך תדע אולי יש שם את השמן המקורי...) וזה ממש לא מסובך. אל תקנה דיסקים מקוריים - אפשר להשיג בסכומים נמוכים מאד יחסית דיסקים תחליפיים שעושים את העבודה בסדר גמור.... פלסטיקים - לא ממש חשוב לדעתי...
הוא מכוער..
ד"א...אם אתה מוצא אחד שהמחוגים שלו שלמים - כל הכבוד..
בתכל'ס... לא מסובך מידי. אחלה אופנוע אם אתה רוצה אתה מוזמן לקפוץ להסתכל על שלי אבל זה סתם להתרשמותכי אני לא מוכר..

למעלה