dr 350 לסופרמוטו

בר בשטח

New member
dr 350 לסופרמוטו

זה כדאי? זה אפשרי? האם יש מספיק מרווח לג'נטים הסטנדרטיים של 3.5 ו 4.25 ולצמיגים? האם נדרשת התאמה מיוחדת של הקליפר, במידה ורוצים להשאר בגודל הדיסק הקיים? האם כדאי להשאר עם הבלם המקורי או להחליף? וכמה זה אמור לעלות? האם ניתן להשתמש בג'נטים יצוקים? מה עדיף? כמה אמור לעלות כל הסיפור? מישהו שמע או מכיר מישהו שהפך DR350 לסופרמוטו? אני בטוח שהיו הרבה דיונים על סופרמוטו בעבר אבל משום מה אני לא מוצא את כולם בחיפוש. תעזרו לי בבקשה כי נמאס לי לטפס על דיונות כמו איזה ברברי
תודה על התשובות.

Great Blue

New member
על פניו אולי תהנה ממנו ברכיבה לבד

לבד בלי אף אחד אחר מאחוריך או לפניך או מצדדיך ואז אולי תחשוב שאתה זז... יהיה חסר לך כוח..., בכל אופן כאן עו לא שמענו על DR350 שהוסב לסופר... מה השלב הבא? שהכחול יתבאס שהוא לא הסב את ה-XR250 לסופר (שזה נראה יותר הגיוני דרך אגב)

royboy1

New member
אני תכננתי להסב DR350.

לא כדאי. כבר ידעתי מה אני קונה, DR שנת 90, משירע בו 10K בקוסמטיקה, ראיתי אותו בצביעה לבנה/כחולה, שני אגזוזים יוצאים לו מהתחת ושאר צ'ופרים מדהימים. קיצקוץ האופנוע יהיה חלש. אם בהתחרות איתו חפצת-ותר. תוכל למצוא כלים עדיפים. הDR מזנק עם נתונים פחות טובים משאר המתחרים (כ"ס, מתלים וכו'). הייתי מוכר/טרייד אין את הDR וקונה כלי מתאים. בהצלחה,

העניין הוא שזה לא שאני כל כך רוצה

סופרמוטו. פשוט הDR אצלי כמצב נתון וגם ככה רוב הנסיעות שלי איתו הם על הכביש וכבר לא בא לי להכנס איתו לשטח אז חשבתי אולי אפשר בהשקעה קטנה יחסית לעשות ככה שאני אוכל להנות איתו הרבה יותר בכביש וגם שאני לא ירגיש שאני סתם לא מנצל את יכולות השטח שלו. אז נחדד את השאלה יותר: האם אפשר לשים לו ג'נטים של סופרמוטו ותו לא? בלי שום שינויים נוספים?

Great Blue

New member
צשום מה אף אחד מה"תותחים" לא

משרשר כאן משהו...
בכל אופן- אם השינוי הוא בגלל שהוא לא רואה שטח- פשוט שים לו צמיגי כביש או לפחות 70% או 80% ותחסוך לעצמך אי אילו אלפי שקלים (הרבה אלפי שקלים) על ג'אנטים וצמיגים. למשל את הקנדה- זולים מאוד-טובים מאוד -כביש מאוד.

fungas

New member
מסכים בהחלט

אם רכיבת סופרמוטארד לשמה אינה בראש ענייניך, אז לך על האופציה של צמיגי דו"ש עם נטיה מובהקת לכביש. ההשקעה בהסבה היא לא קטנה ולכן אם אתה לא ממש רוצה סופרמוטו, תחסוך את הכסף. אם אכן אתה רוצה סופרמוטו, אז לגבי איזה מידות ג'אנטים יכנסו בזרוע האחורית, קטונתי מלענות. אני מציע לך למדוד את המרווח הקיים בזרוע ולחזור אליי עם מידות. אני אמדוד את המצב בDR400 (אצלי מותקן ג'אנט 4.25 מאחורה) וככה תדע איפה אתה עומד. אחר-כך נראה מה הלאה. FUNGAS.

כRובי

New member
../images/Emo45.gif מסכים בהחלט..

אבל שמתם לב את השינוי שחל כאן ? האם לפני אוגוסט 2002 הבחור היה מקבל את אותה תשובה ?

fungas

New member
וואלה, לא.

אז המטרה הייתה לראות כמה שיותר 17' אינץ' על אדמת ארץ הקודש. היום, כשגילינו שאי אפשר לדעת כמה הבנאדם מחורע, עדיף לתת לו להחליט לבד עד כמה עמוק הוא נכנס לביצת ההוצאות. FUNGAS, חש חמלה על כספם של השפויים, וממליץ לקרועים להשקיע את הנשמה ולבוא לתת גז!

tygger

New member
לא יודע אם אני מסכים איתכם.

דווקא הבחור בחר באופציה שפויה לחלוטין מבחינתי. DR-350 הוא אופנוע טוב וזול. אז אולי אין לו כוח לנסוע מהר, אבל בפניות טכניות אני לא חושב שיש הרבה דברים לעשות עם יותר מדי כוח מנוע. כפי שהראתי היום למספר אנשים, גם קטנוע קטן יכול לתת יופי בפניות. באופן כללי האופנוע יכול להיות נפלא לרוכב שרק מתחיל את צעדיו. נכון שככל שעולים ברמת הרכיבה אז יש צורך ביותר כוח, אבל באופן אישי אני מאמין שאף אחד ממכם לא היה רוצה להתחיל לרכב על SM שמורכב מKTM 620SC. תנו לבן אדם את הזמן שלו. אני בטוח שאם הוא יתחיל עם DR-350 שבו עלות החלפים זמינה בעלות מינימלית יחסית לשאר האופנועים, אז הוא יוכל להתחיל ללמוד לרכב כמו שצריך. חלק. ולא לרכב על "יותר כוח" והחלקות ודברים כאלה. תנו לו ללמוד לרכב, אחר כך שיתחרה/ע.

fungas

New member
בבה, למה לא קורא?

מי דיבר על מנוע? הדברים שכתבנו אני וכרובי התייחסו לבניית סופרמוטו ככלל, בלי קשר לפלטפורמה. אם הוא לא בעניין כסאח במגרשים, או אוהב את המראה, אז שירד מזה. יקר. אם הוא בעניין, שיבושם לו. מבחינתי גם TS עם ג'אנטים 17' זה לגיטימי.

tygger

New member
../images/Emo13.gif זאת הכוונה.

באופן כללי הכוונה הייתה להתחיל עם אופנוע שלא יאיים יותר מדי.

אוקיי מדדתי והמרווח בזרוע האחורית

באזור ציר הגלגל הוא 21 ס"מ ובאזור בו שולי הצמיג אמורים לעבור הוא בערך 19 ס"מ משום ששם מתחיל צוואר בקבוק. אז נראה לי שמהבחינה הזאת לא תיהיה בעיה לזרוע להכיל את הג'אנט והצמיג. הבעיה היא המרחק לשרשרת, נראה לי שצמיג 160 יגיע אליה בדיוק ויחכך אותה. וזה מוביל לכמה שאלות חדשות: האם ניתן\מישהו ניסה לשים ג'אנט של DR350 על DR400 ? כי אם כן זה אומר שלא תיהיה לי בעיה והמרחקים מתאימים. האם אפשר להסיט את השרשרת מעט שמאלה? או שגלגלי השיניים חייבים להיות מקבילים בדיוק? האם מידות ההאבים\נאבות הם סטנדרטיות בכל האופנועים? או שאני חייב לקנות חישוק ושפיצים ולהרכיב על הנאבות הקיימות או לקנות נאבות של DR350 ? ואם הם סטנדרטיות אני יכול במקום לקנות ג'אנט שפיצים חדש, פשוט לקנות ג'אנטים יצוקים של איזה אופנוע כביש ישן?

royboy1

New member
אני הייתי

הולך על הצעתם של Great Blue & Fungas. אם לא מעניין אותך להתחרות- אין צורך בסופר מוטו. צמיגי דו"ש הנוטים לכביש יספק את צרכיך. דרך אגב, אתה תצטרך להשתמש בג'אנט 3.5" לDR...

אתה מתכוון לג'אנט האחורי?

איך אתה יודע? 4.25 עם צמיג ברוחב 150 נניח לא יכנס שם? ואיפה בדיוק ההוצאות המטורפות אני לא מבין. לפי מה שאני מבין המינימום שאני יצטרך זה שני חישוקים, שני סטים של שפיצים וצמיגים. לא?

Great Blue

New member
Fungas- ספר לו את החשבון שערכת

לי במפגש רעננה ז"ל... זנ כבר ירגיע אותו...

fungas

New member
מחירים בגדול בלי לתפוס אותי במילה:

המחירים הם לצרכן ובערך: זוג ג'אנטים: קצת יותר מ2000 ש"ח. שפיצים (הכי זול, מסוזוקי XF650): סביב ה250 ש"ח לגלגל. יענו 500. הרכבה: בין 250 ל500 לכל גלגל (תלוי במקום). יענו בין 1000 ל2000. סט צמיגים: לא פחות מ1800 ש"ח. מאיפה שאתה לא מסתכל על זה, זה יותר מ5000 ש"ח. וזה רק הגלגלים. רוצה שגם ייסע כמו סופרמוטו (שוב, בלי קשר למנוע)? לפחות 250 שקל על מתלים קדמיים (ספייסרים ושמן צמיגי יותר), עוד כמה מאות שקלים על קפיץ אחורי לפחות (או בולם חליפי) + בלם קדמי ב1500 ש"ח לפחות (דיסק ומתאם). וזה עדיין הכי בסיסי שיש. ולסיכום ועוד פעם: אם אטרף במגרשים אתה מחפס, אז תכין עוד אלפים רבים (מנוע, בלאי, צמיגים והתרסקויות) - לא זוכר מי דיבר כאן על כמה המנוע פחות חשוב, אבל תרשה לי לחלוק עליך בעדינות... אם אתה אוהב את מראה הסופרמוטו ולא יותר, אז תכין חמישיה וקצת יותר. אם אתה ממשיך לנסוע כרגיל, מחפס אחיזה מספקת בכביש ואתה אוהב את המראה הנוכחי של האופנוע (גלגלים גדולים), אז שים צמיגי דו"ש עם נטיה מובהקת לכביש ותחסוך לעצמך הרבה כסף. בקיצור, תכניס הודעה ותגיד מה אתה רוצה לעשות עם האופנוע ויהיה הרבה יותר פשוט לכולם לענות לך. FUNGAS.

theshark

New member
ד"א הטור האחרון שלך...

אתה הולך ומשתפר לרמות ממש מפחידות. אין עליך.

MexMex

New member
אתה טועה, ובגדול ../images/Emo70.gif

אז מה? התחילו להחזיק ממך שם במוטו? אתה חושב שאתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, וכולם ישתחוו אפיים, ולא יגיבו? צר לי ידידי, אך לא אשתוק. לא אשב ואחריש עד אחרית הימים
המלך הוא עירום
"הרכבה: בין 250 ל500 לכל גלגל (תלוי במקום). יענו בין 1000 ל2000"
אתה רוצה לבדוק את החשבון שלך שוב?
לילה

למעלה