downgrade ל- Sql Server ממהדורת Enterprise

udilir

New member
downgrade ל- Sql Server ממהדורת Enterprise

ל- Standard.

שלום לכולם,
האם מישהו ניסה פעם לעשות את האמור בכותרת ויש לו המלצות על הדרך הבטוחה ביותר (או הבעייתית פחות) ?

ושאלות אחרות בנושא זה:

1. האם בגירסת 2000 יש דרך למצוא האם בסיס הנתונים עושה שימוש בתכונות המיוחדות של Enterprise ?
(בגירסאות המתקדמות יותר אפשר לעשות select * from sys.dm_db_persisted_sku_features אבל ב-2000 אין כמובן את ה- view הזה).

2. האם יש דרך לחולל בבת אחת (ללא חיפוש ידני) סקריפטים של כל האוביקטים שלא נשמרים ע"י גיבוי (ולכן גם לא יוגדרו בבסיס נתונים משוחזר) או אולי של כל בסיס הנתונים כולל כל האובייקטים שבו ?

3. אם התשובה ל- 2. היא שלילית, מהם כל סוגי האובייקטים שלא נכללים בגיבוי (למשל logins, dts, linked servers וכ') ושצריך לשמור אותם לפני שמוחקים התקנה של Sql Server ?

תודה.

i t a i b

New member
גרסאות

שלום רב,

1. בנוגע ל- downgrade בין גרסאות - שים לב שב- sql server לא ניתן לרדת כמובן בין 2008 ל- 2005 וכו'... בין גרסאות EE ל- SE בעיקרון ניתן לבצע על ידי גיבוי שחזור.
אך שים לב שבמידה והשתמשת ביכולות של EE לא תוכל לרדת ל- SE.
לדוגמא: במידה ובסיס הנתונים בגרסת EE עם יכולת הקימפרוס אזי השחזור ב- SE יפול לך.
כנ"ל לגבי שימוש בפרטישנים וכו'..

2. בנוגע לסעיף 2 - תוכל לעשות generat script.. אם לזה אתה מתכוון. בעיקרון גיבוי מגבה את כל האובייקטים שבסיס הנתונים.
אובייקטים שמחוץ לבסיס הנתונים לדוגמא: link server, logins ו- job-ים לא מגובים בגיבוי רגיל של בסיס הנתונים אלה על ידי סקריפט או גיבוי של system db ששומרים את המידע הנ"ל.

נשמח לענות לך על שאלות נוספות.

בהצלחה.

udilir

New member
אני יודע שאי אפשר לרדת מאנטרפרייז לסטנדרד אם

הבסיס עושה שימוש בתכונות המיוחדות של אנטרפרייז (אבל אפשר אם הוא לא עושה) והכוונה בשאלה 1. הייתה איך אני יודע, כשאני מגיע לשרת שאותו אני לא מכיר והוא בגירסת 2000, האם אפשר להוריד אותו לסטנדרד או לא (ולא לקבל את התשובה רק בזמן הביצוע).

כאמור מ-2005 ומעלה אפשר לקבל את התשובה ע"י הסלקט שציינתי אבל הוא לא עובד ב-2000.

בכל מקרה נראה לי שאני אחולל סקריפטים ואקח גיבויים בכל מקום שרק אפשר.

תודה.

למעלה