DoubleBuffered מציק|זבנג|

De-Panther

New member
DoubleBuffered מציק|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אני לא מצליח להגדיר בVB6 שהערך שלו יהיה טרו חיפשתי בגוגל ובכלמיני אתרים... מישהו פה יודע אולי איך להגדיר DoubleBuffered בVB6 שהערך שלו יהיה TRUE?? תודה לכל העונים

yoniBLA

New member
בתור מנהל הפורום,

אתה לא חושב שזה יותר מתאים לפורום VB? ו- אני לא מכיר טיפוס מסוג DoubleBuffered אבל זה לא נשמע כמו משהו שכדאי שיקבל TRUE.

De-Panther

New member
ברור אבל בגלל סיבות|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אישיות שאני מעדיף לא לפרט כאן אז אני מעדיף לכתוב כאן (כשאני מודע לעובדה שיש כאן אנשים שעובדים בVB) בקשר למה שהדבר הזה עושה זה משתנה בולאני שקובע בין השאר את צורת הציור של אובייקטים מסוג אימג' בתאכלס מה שזה עושה: אם הוא FALSE(הערך הרגיל שלו) אז הוא טוען את כל התמונות מחדש ביחד עם הרקעים שלהן ואז יש הבהובים מוזרים על המסך אם הוא TRUE אז הוא מציג את הכל חלק(ולוקח טיפונת יותר זכרון)

אני מתעסק עם VB כבר הרבה שנים...

ו DOUBLEBUFFER זה לא משתנה "רגיל" (משתנה מהרשימה הרגילה שאיתה אתה מתחיל לפני שאתה מוסיף רכיבים נוספים כמו DIRECTX). המשתנה הזה הוא של DIRECTX ?OPENGL? מנוע גרפי אחר? כי של VB כבררת מחדל הוא לא...

De-Panther

New member
בידיוק... הוא לא...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אחד מהמשתנים הקבועים בVB לכן אני שואל איך מגדירים אותו יש אותו בדלפי אני יודע שיש אותו גם בVB.NET נדמה לי שגם בC++ או C#(איתן אני לא עובד אז אני לא יודע) אבל בVB6 הרגיל אין את זה

someboddy

New member
למה אתה רוצה להגדיר דאבל באפר?

לתמונה? לתיבת תמונה? לטופס עצמו? יש לך תמונה עם אנימציה(משחק=אנימציה דינאמית) שאתה לא רוצה שתהבהב, או שיש לך תמונות שהמיקום שלהן על הטופס משתנה ואתה לא רוצה שהן יהבהבו?

De-Panther

New member
תמונות שהמיקום שלהן|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בטופס משתנה ואני לא רוצה שהן יהבהבו

someboddy

New member
לפי מה שאני זוכר...

תמונות רגילות מהבהבות, ותיבות תמונה לא מהבהבות. אבל לתיבות התמונה לא יכול להיות רקע שקוף, מה שמעמיד אותך בבעיה. אתה בכלל יודע איך דאבל באפר עובד, או שמישהו אמר לך שזה מה שאתה צריך לעשות?

De-Panther

New member
כן השתמשתי בזה בזמן|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שעבדתי עם דלפי צריך שהערך של זה יהיה TRUE גם אם תחפש בגוגל דאבלבאפר תראה שהוא משמש למה שאני מדבר וצריך שהערך שלו יהיה TRUE גם יש דוגמאות שמראות איך להשתמש בו בVB אבל זה VB.NET ומצאתי משהו גם לVB רגיל אבל משום מה כשאני מנסה להגדיר אותו בפרופרטיז הוא לא נותן לי טוב אני אבקש ממישהו לשאול בשבילי בפורום VB

someboddy

New member
השאלה היא אם אתה יודע איך הוא עובד

למה אתה מנסה לעשות משחק עם הפקדים? הם טובים למשחקי קלפים וכו', אבל למשחקים מונפשים עדיף להשתמש בתמונה, ולצבוע את הדמויות על התמונה. אם תעשה משהו כזה, תוכל לממש את הדאבל באפר בעצמך. פקדים, בכל שפה, לא נועדו לשמש בתור דמויות במשחקים מונפשים.

De-Panther

New member
אני מכין את המשחק..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הזה כך שהוא יוכל לרוץ על כל מחשב בלי שיצתרכו להתקין משהו או להעתיק הרבה דברים ובלי שיהיה צריך להתקין עליו משהו קודם אני רוצה שהוא יהיה EXE פשוט שעובד בכל מחשב אם זה לא היה ככה אז הייתי עובד עם דיירקטאיכס ואם אני אצבע את הדמויות על התמונה אז אני אצתרך כל פעם לצייר מחדש את הרקע(כדי להוריד את הדמות שהייתה מצויירת עליו לפני שניה) אז אני בעצם חוסך לעצמי כתיבה של הרבה פונקציות שבודקות דברים כאלה היעילות במשחק הזה לא מעניינת אותי כל כך... אני רוצה לבנות אותו כמה שיותר מהר ולא כמה שיותר חכם

Ayal91

New member
נשמע מעניין, אבל מה דעתך על BitBit?

חשבת על האפשרות הזאת?

Ayal91

New member
זה לא "פרט נמק והסבר"?

BitBit זו פונקציה שמתאמת (לפי מה שהבנתי) בין הריענון של המסך לשינוי התמונה...קיצר, היא עושה שהתמונה לא תהבהב, תעיף מבט בדוקטור וויבי אני ממליץ גם להעיף מבט על המאמר "חלונות XP ומתכנתי VB", שם תמצא פתרון למקרה שיש לך XP ואתה עדיין עם הסטייל הישן מ98... (לא יודע מה לגבי השאר... היה לי 98 וXP)

Ayal91

New member
שיהיה... אני אתעקש על

"פרט נמק והסבר" אני אוותר לכם אם תביאו לי אקדח

De-Panther

New member
כנראה זה מה שאני...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אעשה בסופו של דבר למרות שעם הדאבלבפר זה כל כך הרבה יותר פשוט

someboddy

New member
דאבל באפר זה טכניקה

זה שבדלפי יש אפשרות לעשות דאבל באפר אוטומטי לפקדים לא אומר שגם בVB יש אפשרות כזאת... למרות שזה ממש מוזר שצריך לעשות משהו ידנית בVB... למרות שכנראה במיקרוסופט לא חשבו שמישהו ירצה לעשות משחק רציני עם פקדים זזים... בכל אופן, הסיבה להבהוב זה שהמחשב צריך למחוק את הפקד מהמסך, לצייר את הרקע מחדש, ואז לצייר את הפקד מחדש במקום החדש שלו. זה קורה מהר, אבל העין האנושית רואה את זה בתור הבהוב, כי כל הפעולה של המחיקה והציור מתבצעת על המסך. הרעיון של דאבל באפר הוא שכל פעולות הציור והמחיקה מתבצעות בזיכרון, לא על המסך(למרות שגם מה שרואים על המסך נמצא בזיכרון... מה שהתכוונתי זה בחלק של הזיכרון שלא רואים על המסך). רק אחרי שכל פעולות הציור הושלמו בזיכרון, המחשב מעתיק מהבאפר אל המסך, כך שכל פיקסל מתעדכן מקסימום פעם אחת בכל פריים. זה פחות או יותר מה שהפונקציה BitBit עושה. במילים אחרות, BitBit היא דאבל באפר.

someboddy

New member
יש הרבה דברים

שקיימים בVB.NET ולא קיימים בVB. זה די הגיוני אם אתה חושב על זה...

למעלה