dos program

barbitech

New member
dos program

יש לי תוכנה שעובדת במערכת הפעלה dos ברצוני להפעיל את התוכנה מתוך הwindows, בכל פעם שאני מפעיל אותה מה windoes אני מקבל הודעת שגיאה של karnel האים משהו יודע או מכיר תוכנה או "פטש" שיכולים לפתור את הבעיה אשמח לקבל עזרה גם בתשלום אילן [email protected]

gilad_no

New member
תנסה להפעיל מדיסקט אתחול

כנראה שהתוכנה מנסה לגשת ישירות לחומרה או משהו דומה וחלונות לא מאפשרת זאת. נסה להפעיל את המחשב דרך דיסקט אתחול (במצב דוס) ואז להריץ את התוכנה הנ"ל

barbitech

New member
dos program

שלום גילעד ותודה על התגובה את התוכנה אני מריץ ללא בעיה דרך הדוס או במצב restart in ms-dos העניין הוא שאני מעוניין להריץ את התוכנה ישירות מתוך ה windows ואז יש בעיות. תודה ואשמח לקבל עזרה במידה ואפשר אילן [email protected]

gilad_no

New member
לא תמיד אפשר

אחד היתרונות של חלונות (למפתחים) הינו שהוא חוסך לך את ההיכרות עם חומרות שונות. ניקח לשם העניין כרטיס קול: בדוס, כאשר היית כותב משחק, היית צריך להוסיף הגדרות לכל כרטיסי הכל הקיימים בשוק (למי שזוכר - היית צריך לבחור במשחק איזה כרטיס קול יש לך). בחלונות, אתה משתמש בפונקציות קיימות ע"מ לגשת לחומרה, והדרייברים הספציפיים של כל חומרה אחראים לתרגום הספציפי של ההוראות שלך. כמובן שאין דבר ללא חיסרון: אינך יכול לגשת ישירות לחומרה (אתה כן יכול, אבל זה יותר מסובך). כאשר אתה מנסה לגשת לחומרה, שלא דרך חלונות, תקבל הודעת אזהרה (או נפילה כלשהיא) ע"י חלונות. זה בדר"כ יקרה ליישומי דוס ישנים שניגשו ישירות לחומרה. אין מה לעשות בנידון. בשביל זה יש לחלונות אפשרות להריץ אמולציית דוס - בדיוק ליישומים כאלו (ולשחזור המערכת)

למעלה