Don Henley /Boys of summer

Ovi Basha

New member
אתה יודע מה אייסמאשין .....

אייסמאשין אוקיי, אז יש קאברים טובים ויש עלובים ונמוכים עד שפל המדרגה. מה שלי לא ברור זה למה אתה שואל אותי באירוניה לגבי דפש מוד אם הגירסה המקורית שלהם עדיפה . עד כמה שזכור לי טוב, אתה מעריץ את דפש מוד, אני צודק ? ואם כך הוא המצב, אז אתה בא עכשיו ואומר לי שאתה מעדיף קאבר שעשו לשיר של הלהקה האהובה עליך על פני המקור ? ממש לא מובן..... איך אתה יכול להעדיף קאבר שעשו לשיר של להקה שהיא מספר 1 בשבילך ? אני יכול לומר לך בוודאות שכל מי שעשה/עושה/יעשה קאבר כלשהו לשירים של 7 הלהקות האהובות עלי שהן למי שלא זוכר Toto , Heart, Mr Mister , Spandau Ballet , Asia , Kansas , Loverboy כל מי שייטול חלק בזה הוא בן אדם שביצע פשע בלתי נסלח ומבחינתי הוא בן אדם מ ח ו ק ! אם אתה או כל אדם אחר שומע קאבר לשיר של להקה שאהובה עליו, ומעדיף את הקאבר הזה על פני המקור , אז שיהיה לכם לבריאות . מבחינתי, יש קוים אדומים שאסור לעבור.

DJ Dawn

New member
זה לא עניין של העדפה.

כמובן שאני מעדיפה את הביצוע המקורי של הלהקות האהובות עליי. אבל הביצוע של Frente לניו אורדר, לדוגמא, הוא מצויין וכך גם עוד קאוורים רבים. אל תחשוב על "המבצעים מחדש" כמחללי הקודש ורוצחי הנשמה... אלא תנסה להסתכל על השירים המחודשים כעל שיר חדש ולראות אם אתה אוהב אותו. על סמך הלהקות שכתבת אני פוחדת למחוק ככה את Elegant Machinery אבל אמליץ על הביצוע שלהם ל- To Cut A Long Story Short. ספר לי מה דעתך... (ואני בכלל חושבת שאייס מאשין התכוון לקאוורים שדפש מוד עשו לאחרים ולא ההיפך...)

DJ Dawn

New member
ו...

מי שבדרך כלל עושה קאוורים זה מעריצים כמוני וכמוך... אז למה למחוק אותם?

Ovi Basha

New member
ענת

כשאראה במו עיניי את הקאבר שעשו ללהיט To Cut A long Story Short אז אתרשם ואגיב.
חוץ מזה, למה התכוונת כשכתבת "אני פוחדת למחוק....אבל אמליץ" וכו' ? שבגלל שאת ממליצה על הקאבר הזה, אז אני מסמן אותך חלילה ? זכותך לאהוב את הקאבר הזה וגם להמליץ עליו. זאת זכותך המלאה. אבל אם הייתי פוגש פנים מול פנים את Elegant Machinery בטוח הייתי אומר להם כמה מילים
את מוזמנת להגיב

DJ Dawn

New member
התכוונתי ש...

חבל לי למחוק מהרשימה שלך להקה נהדרת כמו Elegant Machinery עוד לפני שבכלל שמעת אותם... הקאוור לגמרי חמוד בעיניי. נהוג שלהקות/זמרים/ות עושים (נעבור לרבים
) קאוורים לשירים שהם אוהבים וללהקות שהם אוהבים. לדפש מוד נעשו אין-ספור קאוורים ע"י כל להקה ש"גדלה" עליהם או/ו הושפעה מהם. בהתחלה זה היה לי מוזר ומעצבן. עכשיו אני כבר ממש מקבלת את זה ואפילו אוהבת חלק מהקאוורים (שבמקרה של דפש מוד- לא משתווים למקור).

Ice machinE

New member
תגובה קצת באיחור ../images/Emo163.gif

אני לא אמרתי שאני מעדיף קאברים על המקור (להוציא 3-4 יוצאים מן הכלל שאני אוהב באותה מידה את הקאבר על המקור, ואני מדבר על שירים מקוריים של דפש מוד שכוסו ע"י להקות אחרות) אני התכוונתי שנניח אתה שומע שיר של להקה והוא טוב ואחרי זה מתברר שהוא בעצם קאבר אז האם אוטומטית תעדיף את המקור על הקאבר (אפילו אם המקור לא אטרקציה)? זו הייתה הכוונה שלי. כפי שאתה יודע לדש מוד עשו מלא קאברים ומתוכם חלק אני אוהב, חלק אני לא מסוגל לשמוע כי הם ממש זוועתיים וחלק אני אוהב ממש כמו את המקור (לדוגמה אני אקח את השיר stripped, אני מת על השיר הזה אבל הקאבר ש-rammstein עשו לו לפי דעתי וטעמי האישי מתקרב לאיכות ולעוצמה של השיר המקורי ולכן אני מחשיב אותו ככפיל למקור).

בתור מעריץ דפש...

הביצוע של ראמשטיין לסטריפ פשוט עצום... גרם לי לאהוב את הלהקה הענקית הזאת שיש לה מלא שירים טובים (ראמשטיין)

DJ Dawn

New member
ואני חושבת שהביצוע של ראמשטיין

הוא איום! יאק! איכס! אבל זכותכם לאהוב אותו...

הייתי חייב להגיב בנושא.

קודם כל שיר ענק אני מאד אוהב אותו... דווקא היום שמעתי אותו בפול ווליום באוטו!!! בעיקרון קאברים זה דבר טוב כל עוד לא הורסים את השיר, לדוגמא boys of summer של דון הנלי ממש שיר ענק אבל החידוש ממש מכוער ומצד שני החידוש של סנדרה ל-free love הוא דווקא די נחמד. אז בעיקרון תלוי איך עושים את החידוש עוד דוגמה: החידוש של shape of my heart של ה"פוסטמות האטומיות" זה פשוט משהו ממש ממש ממש זוועתי, הרבה זמן לא נגעלתי ממשהו כמו מהשיר הזה (זה נזק שיש כאלה so called "זמרות" במוסיקה בימינו) הם לקחו שיר ענק והרסו אותו טוטאלי!!! אבל כמו שאמרתי לאלכס יום אחד, אני לא מתכוון להתווכח על טעם עם אנשים אחרים וכל אחד יהנה מהמוסיקה שלו בחייו כל עוד זה עושה אותו מאושר...

turrican

New member
לגבי החידושים ובמיוחד של סטינג

כבר אייס דיבר על כך ואני פחות או יותר מסכים איתו וגם מה שעובי אמר (למרות המחלוקת הקטנה ביניהם)אבל משהו אחר, והפעם על סטינג , לא יודע מה עובר על הבןאדם הזה שהוא מתפקד בתור סנטה קלאס ודואג שאחרים יחרבו קלאסיקות שלו ושל פוליס. זה התחיל בפאפ דדי (פי דידי היום) שפשוט "רצח" את : Every breath you take לזכרו של נוטריוס ביג. אוקיי מילא. אחר כך קרייג דיוויד שר איתו יחד ב-"Rise & Fall" (בשביל מה??) ועכשיו ביצוע נפילה של "Shape of my heart" כפי ש-DON רשם. אלוהים..מה יש לו לגורדון שהוא מחרב שירים ישנים שלו? לא חבל??

adiville

New member
אבל לזמר ויוצר כמו סטינג.....

לא חסר פרסום, תהילה והערכה ובטח שלא כסף !!!! דווקא אצל אומנים כמוהו זה צריך להיות יותר בקטע של איכות ולא כמות. אבל לכו תדעו, אולי גם הוא בדיעה של אלפאוויל שנותנים לכל מיני להקות שוליים לחדש אותם בטענה ש: "צריך לתת לכולם הזדמנות לבטא את עצמם"..... אני אישית חושבת שדווקא כששומעים חידוש של שיר אז נזכרים במקור ומבינים עד כמה הוא הרבה יותר טוב. למשל (ותסלחו לי שוב על ההשוואה לאלפאוויל....האהבה בינינו יותר מידי חזקה....
), לפני שבועיים יצא לרדיו באירופה רמיקס חדש של איזה להקה גרמנית שחידשה את sounds like a melody. ממש לא משהו אבל מה אני אגיד לכם ? זה החזיר את השיר למקומות די גבוהים במצעדים באירופה וסקנדינביה ! וכמובן נשאלת השאלה : אז מה איתנו ?!?!?

למעלה