Don´t worry about this heart

GreenGirl

New member
Don´t worry about this heart

15 אפריל 2002. דמיין אותה נכנסת הביתה לפנות ערב, מבואסת ממזג האויר. מכניסה דיסק למערכת, מפזרת את שיערה, נשכבת על הרצפה ובוהה בתקרה. ככה היא מעבירה את הזמן. אחרי נצח היא כבר במקלחת, נשטפת געגועים, מתכוננת ליציאה. היא יוצאת איתו כבר כמעט חצי שנה, ולו טוב עם זה. האצבע הקטנה שלה ברגל נתקעת בפינה של הדלת כשהיא חוצה את החדר על מנת לענות לטלפון המצלצל, ובלי סיבה מיוחדת זה מזכיר לה להיזכר במה שהיא זוכרת תמידית. כואב לה קצת יותר מלאדם רגיל במצב דומה. זה הוא בטלפון. שומעים את החיוך העצוב בקול שלה. "היי, במילא נפגשים עוד חצי שעה, מה אתה מטלפן?" "התגעגעתי". החיוך שלה מתרחב לחצי שנייה. "איזה מותק שאתה. אבל אני באמצע להתארגן. צריך הרי לשים משהו עליי, לא?" "אני מת על הגוף שלך". "עוד חצי שעה". ומנתקת. לא מתחשק לה כל כך להתלבש, לא להתאפר, לא לצאת. אבל אוי מה יגידו כולם כשיראו אותה כמו שהיא. הם נפגעים מהצורה שבה היא מתפקדת, היא יודעת, אבל אינה יכולה לעשות דבר. דמיין אותה מאוחר יותר באותו ערב יושבת בבית הקפה, הוא מולה. הוא מדבר, היא מחייכת, מזמינה מילק-שייק וניל והמלצר שקלט שהיא קצת עצובה מצייר לה מלמעלה סמיילי עם הסירופ שוקולד. הוא מבטיח הבטחות ולה כבר לא נוח בכסא, "בוא נעוף מכאן" היא אומרת, הם הולכים אליו לדירה, הוא אומר לה שהוא אוהב אותה, היא לא אומרת שהיא לא, הוא מנשק אותה, היא לא מתנגדת. בסוף הוא נרדם. למחרת היא מתעוררת והדבר הראשון שהיא חושבת עליו עוד לפני שהיא פוקחת את העיניים זה אתה. זאת החברה שלך, שהשארת שרופה עד ליסוד. עידן, צנחת עם מסוק היסעור והבערת את האדמה שעליה נשלחת להגן. השארת אם שכולה, אב שכבר לא יהיו לו בנים ונפש תאומה אחת, שנשרפה כליל. היא מנסה, כמו שאתה רואה, היא מנסה לחיות. אבל אתה אינך ולא תהיה. היא תחיה בעולמכם האבוד, לעד. ביום הזכרון היא תגיע לטקסים ותקשיב לנאומים שלא יועילו לה כעת בדבר. היא לא תעמוד בצפירות, כל הדגלים יחלפו על פניה ולא יסמלו דבר - לא מדינה, לא בית, לא חיים וחופש. היא תבקר את המצבה, הוא גם יבוא לשם כי הוא יודע. הוא יחבק אותה ויגיד משהו שייפול ישר לחור שבלב, אפילו בלי תחנת ביניים באוזניים. הם יילכו משם, היא תגיד לו שהיא רוצה להיות לבד, הוא יבין ויתחשב וייקח אותה הביתה. בדרך הם ישמעו ברדיו את השירים של יום הזכרון, איזו שטות, והיא תעלה לבד. היא לא תשתה, לא תעשן ולא תבכה. היא רק תיקח את הסכין, תחרוט על גופה את שמך במקום חדש ותבהה בתקרה.

מצמרר

העברת בדרך כל כך נוגעת את הכאב. את הניואנסים שב"אין, בריק" זה לא הדברים הגדולים שעושים את הכאב, לא האזכרות, המצבות, בית הקברות. זה היום-יום, זה הדברים הקטנים שחסרים. אז מה נשאר לומר? שהזמן יעשה את שלו? עבר זמן, את תגידי. לא. הזמן לא עושה את שלו. הזמן רק מקהה, מטשטש. אבל גם זה משהו.

GreenGirl

New member
הזמן...

חיים בשלום עם הזמן. הוא לא מועיל ולא מזיק. הרי החיים מתחלקים ל-2. לפני ואחרי. x זמן עבר לפני, לא היה כאב. y זמן יעבור אחרי. יש כאב. יש כאב, ויש גם חיים לחיות. יש אנשים שנלקחו, ויש אנשים שנשארו, איתנו כאן, והם לא פחות חשובים. אבל נוטים לשכוח... אותם. לפעמים. והרי הם אלה שיכולים להביא שמחה לעצבות, אם רק רוצים בכך.

מה שכתבת קודם

חודר בלי תחנות ביניים. ישר לבטן. אני רק מקווה שאת חורטת את השם באופן ווירטואלי. ועצים.. שנשרפים עד היסוד.. לפעמים עמוק באדמה נשאר שורש חי. וקורה שגם העץ הכי שרוף בעולם מצמיח מחדש נוף. כי לחיים יש דינמיקה משלהם ואהבתי את המשפט "יש כאב, ויש גם חיים לחיות". אם כתבת אותו אז.. כבר הבנת. אחת מהצד

nypx

New member
וויי וווי וויי כמה מתאים....

" עדי ראיה סיפרו שראו אותי יוצא מהבית, מרכיב משקפיים,מגיע לעיר. אבל אף אחד לא ראה אותי יושב מזמין קפה , ומת אלייה מגעגועים" ושלא תחשבו שאני זמר גדול =זה פשוט .......... =========שלמה ארצי========= אני מקווה שגם את זה את קוראת ושזה עונה לך אני

BooBee

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo39.gif

יש לי חברה שקראה את מה שכתבת. והיא הגיבה לך תגובה מאוד ארוכה, אבל המפלצת הרעה של ההודעות העלימה לה את ההודעה... היא התקשרה אליי אתמול במיוחד לספר לי על התקלה הזו... ודיברנו על האלמנות ללא טבעת, שנותרות ללא אוויר מפעם לפעם, כשזה עולה, בפרטים הקטנים, שלפעמים אף אחד לא שם לב אליהם. ואת יודעת, אני קראתי את ההודעה שלך, וכל כך רציתי לחבק אותך באותו הרגע. ולהגיד לך, שהמילים שלך עשו לי בעיטה בבטן, ככה, בפשטות מדהימה, איך הצלחת לכתוב דברים שכאלה. ואני לא יודעת איך לסיים את ההודעה הזו. אולי רק בללחוש לך שהלוואי ויוקל לך, מתישהו. ואני יודעת שזה יקרה. אני פשוט יודעת את זה. לא יכולה להסביר. כי למרות שאני מכירה כמה וכמה נשים שאיבדו את בנזוגן, וחלקן כבר התחתן מחדש והוליד ילדים, והמשיך הלאה, ולמרות שהלב עדיין שמר פינה אחת לאותו אהוב, למרות הקושי, למרות הכאבים האלה שצצים אלוהים-יודעת-מאיפה, כל אישה היא אינדיבידואלית. שלך, בהערכה עמוקה על מי שאת. רויטל

nypx

New member
אני חושב לא בטוח שיש לי..

פתרון למפלצת של הודעות ברגע שנעלם כל מה שכתבתם או שרשום לכם דף לא זמין לפני שאתם יוצאים תלחצו על הקודם (למעלה בצד ימין) ואז אני חושב שזה חוזר לי זה עזר ( ומעניין שמגלים טריקים רק שכותבים שטויות ) אני

נוס נוס

New member
הצילו!!!!

את הקטע של GreenGirl קראתי דקות ספורות לפני שכיביתי את המחשב לכבוד שבת. קראתי ולא האמנתי- כל הפחדים שלי התנקזו לתוך קטע אחד ארוך -כתוב בפשטות ומסמל הכל. שלחתי מסרים אישיים למספר אנשים בנוגע אליו, אבל לא הצלחתי לכתוב בפורום שום דבר בעצמי- חיכיתי. חיכיתי לתגובות של אחרים. ועכשיו אני לא מצליחה להתאפק- וכותבת או יותר נכון שואלת צועקת: זה באמת ככה? לעולם ועד אני אהיה שבויה בזכרו של בעלי המת? אני כל כך אוהבת אותו אבל הוא כל כך מת!!! ואני כל כך צעירה וחיה- החלטתי הרי לחיות- קיבלתי את זה על עצמי והעולם הזה, כמו תיבת נח בנוי זוגות זוגות- ואני חסרה. אני רוצה להיות שוב שלמה, מאושרת, דואגת ואוהבת ונאהבת. אהבה היא כמו אוויר לנשימה. חסר לי חמצן...

nypx

New member
טוב יופי אני חייב לומר ,,

שאני שמח שאת לא פה. ועכשיו תגובה אם סיפור לפני: לילה ,חושך , שקט דממה מסביב ...טררר טררר טרררר טרררר הטלפון ,,,,שעה כזאת מי יכול להיות? גיא תבוא היא בבית חולים ,אמרה להיתקשר אלייך היא צריכה אותך,, ושהיא צריכה אותי אז זה אומר שמשהו קרה ,הראש עובד מהר מחפש דרכים להגיע כמה שיותר מהר מממרכז הארץ לאילת טיסה ,אבל אמצע הלילה ,חושב ישר לנסוע ברכב אבל זה יקח יותר זמן נכנס למחשב לחפש טיסות באמצע הלילה ואין , נוסע לשדה אולי יש טיסות בכל זאת ? עליתי למטוס ...... ישר לילדים הרי היא רדומה ועוד מעט תתעורר לפחות שהילדים לא יהיו בלחץ נכנס למחלקה ,היא רדומה ,יושב לידה מחכה שתתעורר ,כרגיל מחכה בלי לחץ שתתעורר..................................... הרי הייתי איתה בכל מיני היזדמנויות שכולם נשברו אני הייתי חזק והרי אני כל כך חלש בדרך כלל ..... תמיד הסלע הצוק שמופיע מאמצע שום מקום ,,"מזיז הדברים" מסדר פה מסדר שם , אסור לשבת ליד החולה אתה צריך לצאת.אומר הרופא "טוב אני ייצא אם אתה תשב לידה" מסתכל עליי ולא מבין מאיפה צץ לו היצור הזה,הוא הולך ואני נשאר ,כרגיל, היא לא מתעוררת אומרת לי אמא שלה ,אני הולך לרופא :מה קורה דוקטור ,למה היא לא מתעוררת? ,"אנחנו לא יודעים אבל הזריקה כנראה הייתה חזקה והיא תתעורר עוד מעט" אני מסתובב והולך הראש עובד אחרי חמש צעדים חוזר אליו,:: יש לי שאלה: "אני הולך לאבד אותה ? ואני רוצה לשמוע את האמת!" כן,והוא מתחיל להסביר לי מה קורה ואיך אבל אני כבר לא שומע אני רק מסתכל עליו רואה את שפתיו זזות ושהם מפסיקות אני אומר לו תודה והולך יצאתי החוצה וכרגיל .....בכיתי שלא יראו נכנסתי חזרה ויאללה לבאר שבע נוסעים כולם לבית חולים =מעבירים אותה למומחים....אחרי יומיים מי האחראי ? אז אני רוצה להעביר אותה מה צריך לעשות? מי אתה בשבילה ? אחיה? חבר ? מי? "אני בעלה" נו תחליט איפה לקבור ? מה לעשות?מה אם הילדים ?ומה נעשה? "איפה את רבאק אם מי עוד אפשר להתייעץ ?" תרדי למטה תעזרי לי להחליט ותעלי שוב " אז אני כבר לא יושן , אז מה ? לא ישנתי הרבה בלילות אז מה משנה כבר? הולך לחדר שינה אין אף אחד, איפה לשים את הדברים אבא? בחדר שלכם? אבא אני יכולה לישון בחדר שלכם? איפה הטלפון של אימא? ואני משחק את המשחק ,"כן תשני בחדר שלנו" כן שימו בחדר שלנו" תמיד הוא הרי יהיה שלנו תמיד היא תהיה שלנו גם שהיא לא היא תמיד כן,,,,,,,,,,,,,,,

nypx

New member
אז מה ? אז כן או לא ?

אז אני בחרתי בכן אני בחרתי לחיות ולנצל כל רגע אז זה כואב אבל חייבים להמשיך לבנות חיים למען החיים מי שלא חי הוא מת מי שלא אוהב או מסוגל לאהוב מת גם כן אז אין מצבה מעליו אז זה אומר שהוא חי? אז כן אני חושב על עצמי אז מה? אז כן אני רוצה גם לצאת לבלות ולהנות ואני רוצה אהבה ואני רוצה ...... לרקוד ולבכות משמחה ולבכות מעצב ,ולישון יחד ולישון לחוד ולכסות בלילה ,,ושיכינו לי קפה בבוקר אני רוצה את החיים שלי בחזרה אני רוצה את מה שמקודם אז כן השותפים משתנים אז זה אומר ששוכחים את הישנים? אז אם אני ישכב אם מישהי אחרת אז אני ישכח אותה? ואם אני יאהב מישהי אחרת אז אני לא יאהב אותה ? ואם אני יסע לטיול אז היא לא תהיה? וכן אהבה זה דבר חשוב ויש בלב האדם המון אהבה הרבה יותר ממה שהוא מסוגל לתאר הרי אנחנו אוהבים כל כך הרבה אנשים: אנחנו אוהבים את :אימא .אבא.אח .אחות.סבא .סבתא.חברים . חברות .ידידים.ידידות.בנים.נכדים,בנים של חברים,וסתם אנשים אז את אישתי אני לא יאהב כל הזמן ? אפילו אם יש לי אהבה לכל כך הרבה אנשים? ושמש וירח וכוכבים וקיץ וחורף וים ובריכה וכדורגל אז אני ישכח את האהבה שלי שמתה? וואלה אני מסתכל על ההודעה מה ?זה אני כתבתי עכשיו אולי אני מקלקל אבל: הלוואי שהייתי מאמין בכל מה שכתבתי אני אוהב אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

טוב זה..

כן. מאוד כן. ותודה. ואני חוזרת בי. מי דיבר על פולנים? חיבוק ענק עם הקפה זאת אומרת אם כבר קמת...

BooBee

New member
ואני רוצה

לחבק אותך עכשיו. זה הדבר היחיד שעובר לי בראש. אולי שיתרכך לך הכאב עם החיבוק שלי. וזהו. ותודה, גם. והאהבה שלך צורחת החוצה, זה כל כך ברור לי. והיא מדהימה בעיניי, שתדע. אז תודה, עוד פעם, שכתבת את מה שכתבת. והנה, עוד חיבוק. עוטף וחם. רויטל.

לונה..

New member
רציתי להגיד לך

המון תודה.. עזרת לי להבין כמה דברים מנקודת מבט שונה לגמרי.. אבל מה קורה אם תוך כדי בניית החיים למען החיים, אתה פוגע בילדים שלך? ואני רוצה לציין שהשאלה לא מתקשרת אליך באופן ספציפי.. רק אם תוכל להסביר לי עוד קצת מנקודת המבט שלך.. אז אני אשלח בינתיים
שמקווה שיחזק אותך חזק ושוב, המון

GreenGirl

New member
Choose life

הפתיחה של הסרט טריינספוטינג חרוטה בזכרוני ולמרות שלא בסמים עסקינן, משהו שם מתחבר. זה מדבר על בחירה, על זה שאנחנו יכולים לבחור תמיד. קצת קלישאתי להתחיל לדבר על זה, אבל זה נכון. תמיד יש לנו אפשרות לבחור. לא תמיד האופציות לרוחנו, אבל תמיד יש אלטרנטיבה. בסוף הפתיחה נאמר משפט הקיק - ...Choose your future. Choose life I choused not to choose life, I choused something else. אז בסרט מארק בוחר בסמים, וכאן? אם לא בוחרים בחיים, מה האלטרנטיבה? מתים מהלכים? חצי-חיים? לא. חייבים לבחור בחיים. נגע בי במיוחד מה ש nypx אמר על אהבה. אמא שלי אמרה לי את זה פעם. יש באדם אחד כל כך הרבה אהבה, אינסופית. לאהבה אין גבולות, והיא בכל מקום. אפשר לבחור בה. אפשר לחיות. נוס נוס, מה שכתבתי הפחיד אותך. אבל זה לא צריך. את איבדת אהבה, אבל יש עוד. עוד בלי גבול. את רק צריכה לבחור בה. הבחורה שבסיפור לא בחרה בחיים. היא לא רואה דבר ולא שומעת דבר פרט לאובדן שלה, ורע לה. זה לא צריך להיות ככה. קשה להסביר את זה, אבל עם הבחירה בחיים ובאהבה יכול לבוא גם אושר. זה קשה. זה אפשר. בחירה בין להיות אומלל או שמח.

nypx

New member
א ,אני מצטער שזה בא..

רק עכשיו אבל: אני מודה לכולכם על החיבוקים ותשומת הלב. מוזר כל כך שאם מישהו תוקף אותך אז אתה ישר עונה לו ומחזיר ,ושמישהו נותן לך כתף רחבה וחזקה כמו כאן אתה דיי לא יודע איך להגיב ואתה מתחיל לגמגם ולחשוב איך להודות אז :תודה נ.ב וללונה אני לא בדיוק יודע מה לומר לך כי לא בדיוק הבנתי אבל אני ינסה ממה שהבנתי, שאתה בונה לך דרך אתה לא מסתכל לצדדים בדרך כלל אתה נעול על הדרך הכי טובה לפי דעתך,ואתה עושה הכל שיהיה טוב , אני תמיד מתייעץ ומתוך זה לוקח את מה שטוב לי כי כל אחד מסתכל על אותה הדרך בצורה שונה ואם תקשיב אז תוציא את המיטב מכל האנשים יחד ומכל הדעות יצא לך משהו חכם, שיש דרך כורכר אחד יגיד לך איזה דרך חרא אחד יגיד וואלה איזה כיף אם ניסע כאן אם גייפ ואחד יאמר פה אי אפשר לנסוע מהר ממש בטוח כאן והשלישי יסתכל על הדרך ויגיד אפשר ליישר את הדרך מכל זה אפשר להוצא את זה: "==בדרך החרא ניסע עם גיפ לא מהר ואז ניישר " == וככה יש לי כמעט את כל העצות ויצא מזה משהו טוב (איך יצא לי אחלה שטות) וחוץ מזה הילדים תמיד מאחורי לא ?אז איך אני יוכל לפגוע בהם? מקווה שהבנתי

למעלה