does tel aviv citizen allowed temporary park

שוּלה

New member
does tel aviv citizen allowed temporary park

i live in tel aviv;
I don't have a car of my own;

my parents come to visit me, in my own registered address, during this month;
I have a blue/white parking under my house., and there's lots of parking space - but only for TOSHAVIM

Is there a way to use my privilege as a citizen for someone elses car, temporarily?

קישקשתא

New member
בעיקרון לא, החנייה היא לתושבים ולא למשפחותיהם

אם הם באמת יגורו שם חודש ושווה לכם, אפשר לעשות מיני חוזה ולהעביר את הארנונה על שמם ואז הם יכולים לקבל מדבקה כתושבים.

trilliane

Well-known member
מנהל
או אולי להפך, לרשום את הרכב על שם הדייר...?

קישקשתא

New member
"יד" של בעלות ברכב מורידה מערכו לא מעט

הרבה יותר ממה שיעלה מנוי חודשי לחניון לדוגמה. אח"כ יש את הטרחה שכל הדוחות, רשיון וכו' יגיעו אליה. לא נשמעת לי כאלטרנטיבה סבירה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ודאי, לא הבנת אותי: לא במשרד הרישוי, בעירייה

למיטב הבנתי (ומניסיוני בתווי חניה בערים אחרות, שאינן ת"א) מותר לאדם להשיג תו חניה על רכב שברשותו גם אם הרכב לא רשום על שמו במשרד הרישוי, וכשמדובר ברכב של קרוב משפחה מדרגה ראשונה זה אף נפוץ ומקובל מאוד.

כלומר, מה שניסיתי לומר, שבמקום לרשום בעירייה את הדירה על שם ההורים, לרשום בעירייה את הרכב על שם הדייר.

קישקשתא

New member
עיריית ת"א מבקשת רכב עם בעלות במשרד הרישוי

ואני מתקשה להבין דרך אחרת לרשום רכב. משרד הרישוי הוא המקום היחיד בו נרשמת בעלות.

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שציינתי, לא יודעת מה הנוהל בת"א ספציפית

ולכן העליתי זאת כרעיון ששווה בדיקה.

ברמת העיקרון אין צורך בהעברת בעלות במשרד הרישוי כפי שגם העברת שם הארנונה (כפי שהצעת) אינה מעבירה את הבעלות על הדירה אלא רק משנה את הרישום בעירייה של מי שמתגורר בה.

כשכתבתי לרשום ע"ש הדייר התכוונתי לרשום בעירייה שהרכב בשימושו של הדייר, לא לשנות את הבעלות במשרד הרישוי. לדוגמה, אנחנו גרים בחיפה והרכב שמשמש את בנזוגי רשום במשרד הרישוי ע"ש אמו, אבל הוא זה שמשתמש בו. זה לא מנע ממנו לקבל תו חניה מהעירייה, זה סטנדרטי. היא לא משתמשת ברכב בעיר אחרת ואין בבעלותו רכב אחר ואין לו תו עבור רכב אחר, אז זו לא הייתה בעיה.

קישקשתא

New member
התצהיר מעיד

ש"מצהיר בעל הרכב שהעמיד את רכבו לשימוש הבלעדי של בנו או בתו."
זה לא המצב במקרה הזה. השואלת רוצה שהוריה שמשתמשים ברכבם יהנו מתו החנייה. גם אני חשבתי בהתחלה שזה עשוי להיות פתרון, אולם מישהו מהפורום העיר לי כי מדובר בעצה לבצע עבירה פלילית חמורה.
סעיף 239 לחוק העונשין קובע כי "מי שביודעין מוסר תצהיר שקר, בין בשבועה או בהן צדק ובין שלא בשבועה ושלא בהן צדק, לפני מי שהוסמך לקבל את התצהיר, דינו - מאסר שלוש שנים.". מעבר לכך המדובר בקבלת דבר במרמה.

אנחנו משתדלים לא להמילץ על פעולות שכאלה =)

קישקשתא

New member

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלה אם שינוי השם בארנונה אינו פעולה מקבילה

בחיפה למשל כדי לשנות את השם בארנונה היינו צריכים להציג חוזה שכירות על שמנו.

למעלה