dm במצוקה

ביין

New member
dm במצוקה

קרה לכם פעם שהדמויות שלכם בחרו כשרונות והם יודעים איך לעשות את זה רק לא יודעים מה בדיוק הם יודעים ויכולים לעשות? אז קרה לי אחד מהשחקנים שלי בחר עשבנות ואחת בחרה הנחת מלכודות אז מצאתי ספר שמדבר על כל סוגי העשבים תאורם ושימושם באינטרנט אבל אני לא מצליח למצוא שום דבר על סוגי מלכודות מה צריך כדי להניח אותם וכיוצא בזה ה צ י ל ו אני אשמח לכל עזרה אפשרית

דרגורן

New member
דימיון הוא הכלי הכי חשוב ל-DM:

יש הרבה סוגי מלכודות: בור מכוסה בעלים חוט מתוח על הרצפה, שקשור לנשק/פעמון/או כל דבר אחר כלוב שצונח מלמעלה ועוד ועוד... אם השחקנית יודעת מה היא רוצה לעשות (לדוגמא: אני רוצה לעשות מלכודת של חבל, שכאשר דורכים בתוך הלולאה, המלכודת נסגרת ותופסת את הקורבן ותולה אותו הפוך מהרגל...) אז השתמש בהגיון ואפשר להניח שהיא תצטרך חבל בלבד. אם השחקנית לא יודעת מה היא רוצה (לדוגמא: אני רוצה מלכודת שתעצור את מי שרודף אחרי), אז תאלתר כמה רעיונות ותשאל אותה מה היא מעדיפה.... בד"כ המינימום למלכודת זה חבל או חוט....

אוקיי

אני מסכים עם דרגורן שהדימיון הוא הכלי הכי חשוב לDM אבל זה קביל גם לגבי השחקנים. אם השחקן רוצה להכין מלכודת עליו גם להגיד איזו סוג מלכודת כללית הוא רוצה ופחות או יותר מה היא אמורה לעשות (להפיל רשת על מישהו, להפיל את אותו המישהו או לירות עליו מחט מורעלת או כל דבר אחר דומה) ואז אם המלכודת מקובלת עלי בתור הDM אני יוצא מנקודת ההנחה שהדמות יודעת מה לעשות כדי לבנות את המלכודת הנ"ל. ובקשר לחומרים פשוט משתמשים בהיגיון פשוט. כבדרך אגב, לדרגורן אם שחקן שלי היה אומר לי שהדמות רוצה לבנות מלכודת שתעצוא את מי שרודף אחריה הייתי אומר שזה רעיון מאד נחמד וכשיהיה לה רעיון למלכודת שיחזור אלי, יש לי מספיק תפקידים כשה"מ מכדי לחשוב עבור השחקנים שלי!!!

דרגורן

New member
עוד לא קרה לי....

האנשים שאני משחק איתם, לא רק יודעים איזה מלכודות הם רוצים, הם גם יודעים לצייר אותן, ולפעמים אף לבנות אותן במציאות....

Catty

New member
איזה כיף!!!!!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo8.gif

La Gamba

New member
למען האמת חפש TRAP

ביחד עם D&D זה מניב די הרבה, או לך לאתר של DEAMONS אני בטוח שיש להם משהו, אני באופן אישי מצאתי אתר עם מאות מלכודות.... דרך אגב, מלכודות זה נורא כיף... קאלין הקנדר נכנס לחדר ומיד שם לב כמה הוא מעניין. הוא גם שם לב שמישהו הניח תיבה בקצה המוצלל של החדר "הממ, למה שמישהו יניח כאן את התיבה שלו, זה מאוד לא אחראי, בטח היה כאן משהו שהוא כבר לא צריך, מעניין מה זה יכול להיות?" קאלין התקרב ופרץ את המנעול הפשוט בשניות מועטות, כאשר עם הסיבוב האחרון הוא שמע את קולו של קפיץ, וחש בגרזן חד להב החותך לו את הציצית.... טוב זה לא הכי משהו, אבל מה שאני הכי אוהב לעשות, זה לשלוח חפצים מעל לדמויות נמוכות, לירות חצים בין הרגלים של אנשים גבוהים, וכו´....

נו באמת - דמיון - זה בדיוק הפתרון

בזמני - ששיחקתי את המשחק - הכל היה בדימיון - היה לי DM משוגע ארגן תחרות הימורים של לטאות ענק והימורים גם כששיחק - היה משוגע -הוא היה גנב בעל עדר עיזים - לכל חדר חדש שהגענו - שלחנו עז - לגישוש... והוא גם שם מלכודת על חרב - עם מחט מורעלת - וחרט על החרב - רק מי ששלו החרב - לא יפגע אז מי שאחז - החרב פגעה בו - והחרב עברה אליו - והפלא ופלא - הוא לא נפגע כל מה שצריך זה דמיון והעזה...

La Gamba

New member
אוי, דימיון, הכלי הכי חשוב של השה"מ

כמו חוט שנמתח לאורך הרצפה ונופלים אין ממש נזק, אבל זה די מביך....

למעלה