הזמנתי אייפוד מאיפשהו והוא רוצה לשלוח באחת מן החברות הללו, איזו מהן עדיפה? מבחינת מהירות ומבחינת מכס... כי ראיתי שנאמר פה ש-EMS לוקחים עמלה גבוהה... תודה אנשים, זה קצת דחוף.
מדובר באתר ioffer. אבל עכשיו אני רואה שאומרים פה שזה 90 אחוז מזויף, אני יכול פשוט להתנדף משם? אין להם אף פרט מזהה עלי... כי אני לא רואה סיבה שהם יסכימו לבטל אם אנסה לעשות דיספיוט. תודה רבה!
שתיהן יחייבו אותך בעמלת עמילות מכס לא קטנה (משהו כמו 80 ש"ח)+אגרות מכס פה ושם. אני הייתי בוחר ב-DHL מאחר והם עושים, אם כבר את התהליך של המכס בעצמם ודואגים לפחות לשלוח את המוצר אליך הביתה עם שליח, מה שב- EMS עדיין לא הפנימו מה הם בכלל..חח
גם מחייבים בעמלות את הלקוח בחול ? מישהו אמר לי ש ems בחול הם לא גובים עמלות מעבר למה שהשולח בארץ משלם. ובאותו עניין : האם גם בחול הם לא מטפלים בשיחרור מהמכס כמו dhl ? תודה.
זהו שירות בינלאומי המתבסס על אמנת שירות בינלאומית. עקרונותיו הם כדלקמן: 1.התשלום המתבצע על ידי השולח כולל את כ-ל העמלות ודמי השילוח לא כולל מיסים ומע"מ בארץ היעד ומכאן שעמלת השחרור שגובים EMS ישראל בעצמם אינה חוקית. את זה אמר גם שר התמ"ת. 2.השירות מחייב את מי שקיבל רישוי לכך להעביר את המשלוח ישירות לבית הלקוח. מהמידע שיש בידי, לא רבים הם המשלוחים המועברים ישירות לבית הלקוח ובדרך כלל הוא נדרש להגיע לבית המכס או הדואר על מנת לאסוף את המשלוח בעצמו, בנוסף לתשלום השערורייתי. זה מה שאני יודע.
א. תבדוק שאכן מדובר באייפוד מקורי ולא חיקוי .. בסין זה קצת מפוקפק ב. אל תעשה תשלומים ישירות לפייפל גם אם המוכר מבקש זאת, ג. ברור ש DHL, גם דואר רגיל AIRMAIL עדיף מאשר EMS....
על פי התמונה זה נראה מקורי בקופסא, הבעיה היא שאין לי דרך לוודא שזה אכן אמיתי, למה שאאמין למה שהוא אומר? ובאמת לא שילמתי עדיין כי חששתי מזה, השאלה היא האם יש לי עילה לדיספיוט או שאני פשוט נעלם משם. מדובר באתר ioffer.