DJR או ZX?

tween

New member
DJR או ZX?

אני ובעלי עשינו רשיון עד 125 סמ"ק ועומדים לרכוש כלי. התקציב: 6000-8000 אחרי כל ההוצאות הנלוות בשל קניית סבל, קסדות, שרשרת, וכו. מיועד לנסעות קצרות יומיומיות בירושלים, אני מניחה שעד שתי נסיעות הלוך ושוב כשאנו מסתובבים בעיקר בין שכונת גבעת מורדכי להר חוצביים ובין הר הצופים (עומדים לטחון את הכלי כמה שנים טובות, כנראה
) הבנו שבתקציב כזה יש שתי אופציות: לקנות או שניים משומשים 50 סמ"ק, או אחד חדש 50 סמ"ק... תקנו אותי אם זה לא נכון. שאלה ראשונה: כנראה נעמוד בפיתוי לקנות שני כלים 50 סמ"ק משומשים, למרות שזה יתן חופש תמרון חלומי, בגלל הסכנות שבקנית כלי משומש ובמיוחד כשאנחנו עדיין חסרי נסיון.
תגידו, זה נכון? שאלה שניה, בוערת: אני בחורה קטנה ולכן מאוד אהבתי את הכלי הכי קל בקטגורית 50 - קימקו DJR - כי הרגליים מגיעות לרצפה בלי מאמץ בכלל. בגלל המצב בשוק ה50 סמ"ק מוכרים עכשיו חדש ב6000 ש"ח. אז השאלה החיונית בשבילי: האם כלי כזה קטן יתמודד עם נסעה יומיומית בכביש בגין? האם ועד כמה זה מסוכן? או שלוותר על הרגשת השליטה וללכת על אחיו הגדול יותר, קימקו ZX? עיזרו לפתור התלבטות, בבקשה!

gilwe

New member
אני ממש לא מבין....

למה שני 50 כשיש רשיון ל 125 ?

דעתי ..

דבר ראשון , את גרה בירושלים , יש את כביש בגין כפי שאמרת , כולם שם טסים , מסוכן מידי שם עם כלי קטן , אתם עלולים להידרס שם , ולא יודע אם תצדיקי אותי . בכל אופן , ירושלים מלאה בעליות , זו עיר ענקית , לדעתי עדיף 125 מכל הסיבות , אל תפחדי מהגובה , יש להם את אותו גובה כמו ה-50 , ולכל כלי נתונים אחרים. בקשר לרכישת 2 כלים 50 סמ"ק , את לא יודעת כמה זה מיותר להחזיק 2 כלים בבית אחד , מבחינת עלויות . שבת שלום לך וסעי לאט

tween

New member
עכשיו אני מבולבלת...

קודם כל, תודה על התגובות. אבל... אילו התקציב היה מספיק ל125 סמ"ק חדש, לא הייתי חושבת פעמיים. אבל ככה אני כבר לא יודעת מה לחשוב...

iyehuda

New member
היום השוק של ה50 ממש בריצפה

ולדעתי מאד שווה לקנות 50 משומש,אם אין לך נסיעות ארוכות ,עד 10 ק"מ ביום ,50 סמ"ק מספיק בהחלט הסאן יאנג סופר פיור גם יתאים לך עיקר הכסף זה הביטוח כל שנה ,ולא הרכישה .

ששאול

New member
בגין- מסוכן מאוד ל50 סמ"ק

1. בקשר לעלויות: ביטוח ל50 סמ"ק היום 2500 לשנה מדברים על זה שיעלה.... צריך קסדה רצוי טובה רצוי מאד מעיל בטח אם נוסעים בבגין בקיצור כדי מאד לשקלל את זה אם אתם אומרים שזה התקציב בטח שלא כדאי 2 תקנו אחד תראו מה קורה ואז תחלטו אם כדי עד אחד... 2. סכנות: בגין הוא כביש מאד מסוכן ל50 סמ"ק אנשים נוסעים שם בטרוף בטח בירידה להר חוצבים ששם ידוע שאין מצלנות ואנשים עושים את זה גם על 130 ומעלה לכן מומלץ מאד בטח ובטח לרוכבים חדשים לא לנסוע מישם הפיתרון מאד פשוט אפשר לנסוע דרך בית הקברות שמגרלמטה מימין יש כביש גישה שחסום ומתחבר להר חוצבים אבל קטנועים יכולים לעבור שם בכל מקרה מומלץ שלא לנסוע דרך בגין בטח עד שלא תופסים קצת ניסיון מניסיון בהתחלה מרגישים הרבה ביטחון על הקטנוע אחריי נפילה 2 קולטים שעדיין אנחנו לא כל כך רוכבים מנוסים... בכל מקרה לנסוע בבגין שנהגים חותחים אותך על 120,130 זה בכלל לא חויה נעימה שעדיף להימנע ממנה בכלל ובטח ובטח בתור נהג חדש המון הצלחה

tween

New member
תודה! ומה עם Agility 125?

הבנתי, ש50 סמ"ק לא אופציה מושלמת, בלשון המעטה. אבל אם מדברים על 125 סמ"ק, הייתי רוצה לדעת, מה תגידו על Agility 125? או ששווה להשקיע כבר במשהו יותר מוכר, כמו מובי או סופר-ג'וקי?

למה לא ?האגילטי הוא אופציה ראויה

כמה חברים פה עשו עליו סיבוב והיו די מרוצים. כל התגובות עד עתה היו די חיוביות. תעשה עליו נסיעת מבחן ואם אהבת, אז נראה שכבר תדע. בכל מקרה, המחיר שלו באמת אטרקיטיבי

למעלה