DIY - מטען ל- Ikelite RCD - גרסא 1

DJ69

New member
DIY - מטען ל- Ikelite RCD - גרסא 1

לפני כמה שנים איבדתי את המטען לפנס ה-Ikelite RCD הנטען שלי ומאז כל הניסיונות שלי ליטעון את הסוללות ניגמרו אחרי 20 דקות של שימוש מתחת למים. השבוע, תוך כדי העבודה על פרויקט הנצנץ שלי (שלא הושלם עקב מחסור בלדים מסוג מסוים) החלטתי לתכנן מטען לפנס וזוהי הגרסא הראשונה. התיכנון פשוט ביותר ומבוסס על שנאי המוציא 12V. (יש לודא שהוא יכול לתת לפחות 500ma). בטור לשנאי יש לחבר נגד אשר יגרום לזרם במעגל ליגדול. (הזרם הוא מה שטוען את הסוללות, לא המתח). במודול הסוללות יש 4 סוללות ו 4 דיודות (נורית/LED הבקרה משמשת כדיודה). על כל סוללה נופל מתח של 1.2V ועל כל דיודה נופל מתח של 0.6V מה שמשאיר בערך 4.5V שיפלו על הנגד. כדי ליטעון את הסוללות בטעינה רגילה אנו רוצים להזרים דרכן זרם של בערך 400ma. בחישוב מהיר לפי חוק אוהם רואים שהנגד הרצוי הוא של Ohm12. הבעיה היא שבחישוב מהיר נוסף ניראה ש- 400ma על נגד 12 אוהם יצרו כ-2W של חום ולכן יש להשתמש בנגד חרסינה שיהיה עמיד בהספק גבוה. רצוי 5W. זמן הטעינה הוא בין 10 ל- 12 שעות. אינדיקציה טובה שהסוללות טעונות היא שהן מתחממות. אני לדוגמא השגתי נגד של 15 אוהם ולכן מטעין בין 12 ל- 14 שעות. חיסכון - שנאי היה לי ממכשיר ישן שיצא לגימלאות ולכן העלות היא בערך 5 ש"ח לנגד ובננה שתתחבר למודול הסוללות. אשמח לתגובות.....

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מבקש כמה הבהרות

המעגל ששירטטת לא כל כך ברור לי, את הסוללות לטעינה אתה מחבר בטור או במקביל ? היכן בדיוק הלדים ? לא רואים אותם בשירטוט. מה ההתנגדות של הסוללות עצמן והאם היא קבוע או שמשתנה בהתאם לרמת טעינתן ? מה שהכי לא הבנתי זה את הנגד שגורם לזרם לגדול, נראה לי שהמצאת כאן את חוק אוהם מחדש.

DJ69

New member
הסוללה בשירטוט מיצגת את כל המודול

הסוללה בשירטוט מיצגת את כל המודול של הסוללות. במודול יש 4 סוללות ו4 דיודות שמולחמים על מעגל מודפס קטן. (3 דיודות ולד). במעגל עצמו הסוללות והדיודות מחוברים בטור אחד לשני. התנגדות הסוללות היא קטנה מאוד ואנו מכווים שזהה. לפי מה שאני זוכר היא אינה משתנה בהתאם לרמת הטעינה. מכיוון שהכל מחובר בטור, 4 סוללות כפול 1.2V זה 4.8V ועוד 4 דיודות כפול 0.6V זה 7.2V בכולל. השנאי נותן בערך 12V (שנאים מאוד לא מדויקים) ולכן יוצא שבערך 4.5V נופלים על נגד העומס אשר גם הוא בטור. ולחוק אוהם - 4.5V חלקי 12 אוהם נותנים 375 מילי-אמפר שזה זרם הטעינה.

למעלה