DiveMaster/DiveCon למה ואיפה

siliconarts

New member
DiveMaster/DiveCon למה ואיפה../images/Emo35.gif

שלום לכולם, אני בטוח שהנושא עלה כבר בעבר, אך אני שואל שוב מכיוון שבטח ישנן התפתחויות חדשות. חברי היקר מעוניין לעשות קורס מוביל קבוצות/דייבמאסטר/
או איך שלא תקראו לזה. הוא מתחבט בשאלה, באיזה ארגון כדאי לעשות ומה ההבדלים בין התואר הנכסף של SSI/PADI/CMAS/NAUI/וכו´.... אנא, אם מישהו יודע באמת מה ההבדלים, שתפו אותי. תודה בברכת חג-שמייח

ניב ד

New member
אכן זה כבר נדון עשרות פעמים

ולכן אם תעשה שימוש במנוע החיפוש של פורום תמצא כל מה שאתה רוצה לדעת.

siliconarts

New member
חיפשתי אבל...

ניסתצי למצוא, בהן צדק, אך העלתי חרס בידי. לכן, אם תוכלו בכל זאת לפתוח שרשור חדש, או לחילופין להפנות אותי למקום הנכון אודה מאוד. אני בטוח, שישנם עוד מתלבטים הקוראים את הפורום וזה ישרת גם אותם. תודה!

ניב ד

New member
טוב אבל בקצרה

אין הבדל מהותי בין הקורסים בכלל. עדיף ללכת על המועדון המתאים והמדריך המתאים מאשר על הארגון. אם רוצים את ההסמכה על מנת לעבוד אולי בחו"ל - המומלץ ביותר זה כמובן פאדי. פרט לזה אין יותר מדי הבדלים בין הקורסים. דייבקון של SSI הוא למעשה כביכול גם עוזר מדריך.

ofersn

New member
המלצה../images/Emo91.gif

היתאחדות : SSI מועדון : מרינה דייורס אילת מדריך : גור

הקרפיון

New member
המלצה ../images/Emo91.gif

מדריך: פליקס לוטן מועדון: (לא ממש משנה, אבל אפשר דרך צוללי ירושלים וסיאם) התאחדות:|סדגש ממש לא משנה. יש עוד כמה מדריכים שהומלצו ע"י חברי פורום שעשו את הקורס הזה (סושי, מי היה המדריך שלך?). מאחר ומרבית האנשים לא עוברים קורס אצל יותר מאחד מהמדריכים, קשה להשוות. בכל אופן, מומלץ לדבר עם המדריך שאמור להעביר את הקורס ולראות מה הגישה שלו, ולדבר עם מי שעשו קורס אצלו. אבל הדרך הטובה ביותר היא לא לחקות לתשובות כאן. בדואל או במסרים או בבצ´ט אנשים יגידו לך הרבה יותר מאשר בצורה ציבורית כזו. זה לא נעים להמליץ על מי שאתה חושב שהוא טוב, וזה לא נעים להזהיר מפני מי שאתה חושב שהוא לא טוב. לפחות לא בציבור כשהמומצים והמהוללים יכולים לקרא את זה. שוב, אין הרבה הבדל בין התאחדויות שונות. החומר כמעט חופף, ובכל מקרה המדריך מוסיף מנסיונו ומפילוסופית החיים שלו לתוכן. מועדונים שונים נבדלים ברמת חדרי הלימוד, בכמות המים החמים במקלחת ובנכונות שלהם "לבזבז" אוויר דחוס וזמן מדריך על חניכים. השניים הראשונים לא מאוד קריטיים (רוב הזמן...) והשלישי טלוי גם ברצון שלך לסיים את הקורס מהר (ואז אין בעיה בשום מקום) או לא (ואז טלוי כמה המדריך בכלל מוכן למשוך את הקורס). בנוסף, אם הכוונה היא גם לעבוד בזב, צריך סטז´. בזה, אני לא יכול לעזור הרבה, כי עוד לא הגעתי לשלב הזה. בסופו של גבר, כנראה כל מי שמומלץ פה ע"י שנים שלושה חברים "קבועים" יעביר קורס טוב.

אילוניק

New member
קרפי למה

לא נעים להמליץ בפורום על מי שהוא טוב לא לחינם אומר הפיתגם טוב שם טוב משמן טוב מי שטוב ושמו הולך לפניו וקנה את שמו בגלל רמה אישית ורמת הדרכה גבוהה אדרבה ואדרבה כדי וראוי להמליץ עליו . אילוניק היפה I.H.B

Sushi

New member
המלצה בת"א

באופן כללי אני מסתייג מקבלת ונתינת המלצות על מדריך, מכל הסיבות הידועות, כולל כמה שכבר פורטו כאן ע"י הקרפיון ואחרים. הסיבה החשובה ביותר היא כאמור שאין לי שום בסיס להשוואה. עשיתי קורס אחד, אצל מדריך אחד וזהו. ובכל זאת. אני עשיתי קורס אצל צביקה להב שמדריך בדוגית-אוקטופוס. כמו שאמרו קודמי, מה שחשוב לדעתי הוא בעיקר המדריך, ורק לאחר מכן המועדון, ההתאחדות וכו´. צביקה מדריך ותיק מאד (נדמה לי שהוא אחד מהמד"רים הראשונים בארץ), וותיקותו באה לידי ביטוי ברמת הקורס, בדרישות שלו מהחניכים ומחוסר ה"צעירות" שלו. "צעירות" שבאה לידי ביטוי אצל מדריכים אחרים בתכונות אופי מ"כיות שאינן הכרחיות (ואני באמת לא מתכוון לאף אחד באופן ספציפי - אני לא עשיתי קורס אצל אף אחד אחר). וללא קשר לצביקה, קורס בת"א קשה יותר מבחינה פיזית. תנאי הים קשים יותר, אתרי הצלילה מרוחקים יותר ומצריכים הגעה עם סירה, הראות מחורבנת ומקשה על תפקוד מתחת למים, ומדף היבשה רדוד הרבה יותר - מה שגורם לעבודה פיזית קשה הרבה יותר בסחיבת "טובע", כחלק מקורס ה- Rescue. כתוצאה מכך, לומדים יותר נושאי השטת סירה וניווט מעל פני המים, ומתמודדים עם מצבי צלילה, חילוץ והובלה קשים יותר - כאלו בהם ניתן לפגוש גם לאחר הקורס (כמובן, לא באילת). כיוון שאני מזוכיסט, אני ממליץ על קורס בת"א, במיוחד למי שמתלבט ולא מוצא את הזמן לרדת לאילת לקורס רצוף. החיסרון בת"א הוא עשיית הקורס בסופי שבוע, מה שפחות מאפשר לתרגל, להפנים ולזכור. פתרון ביניים, אותו אני עשיתי, הוא קורס במהלך החגים, כך שעובדים גם בסופי השבוע וגם בחג, ומסיימים את הקורס בתוך שבועיים וחצי.

אילוניק

New member
סושי אם אתה לא ממליץ אז

אז מי זה צביקה להב ואם הוא היה טוב תמליץ בלב שלם ואל תעשה חשבון אנו ילדים גדולים וכל אחד יעשה עם המלצה זו או אחרת כראות עניו והבנתו אילוניק היפה I.H.B

Sushi

New member
אתה צודק, לא הבהרתי את עצמי

אני ממליץ בכל פה (או זים) על צביקה להב. כמו שכבר אמרתי, הוא מנוסה, מקצועי ומומלץ ע"י הרבה בעולם הצלילה הכה נוטה להשמצות (כמו שניב ציין). נראה היה לי שזה ברור שאני ממליץ עליו, כיוון שאמרתי את זה כבר באופן אישי לכמה אנשים מהפורום. אני מקווה שעכשיו אני יותר ברור.

mto

New member
צביקה

במקרה צביקה היה גם המדריך שלי בחלק מהכוכב השני כן , אני צעיר וחסר ניסיון כמו שהגדרתם פה ואכן צביקה שווה את זה הוא מדריך מצוין אני מניח שאין להשוות בין רמת הקורסים אבל הניסיון שלו הרמה והאופן שבו הוא מעביר את החומר .... מקנה בך ביטחון ומשרשת את הידע

ניב ד

New member
אני מסכים לגבי הים התיכון

שמכין אותך טוב יותר לדעתי להרבה קשיים. וצביקה להב באמת נחשב מדריך מצוין ממה שאני שמעתי. עוד המלצה על מדריך אם הולכים על ים תיכון היא בצוללי הדרום באשקלון. יש שם מד"ר בשם איציק קודוביצקי שנחשב ובצדק לאחד המדריכים המעולים שיש ולמרבה הפליאה בענף הצלילה בו כולם מלכלכים על כולם, תמיד שמעתי עליו מכולם דברים טובים. אני עשיתי אצלו את הדייבמסטר לפני כמה שנים וזה היה מעולה. אמצע החורף אמנם אבל היה מחשל... מכיון שלמיטב ידיעתי הוא לא מדריך באופן קבוע כדאי לבדוק איתם מתי יש קורס איתו.

גרזנית

New member
עומד להיפתח בימים אלו קורס עם איציק

קיבלתי דואר מהם על קורס דייב מסטר בהדרכתו של איציק קודוביצקי

למעלה