Divas of the world take over

• פותח הנושא chti
  • פורסם בתאריך

chti

New member
Divas of the world take over

טוב, השירשור הזה מוקדש לציציו... לאחר צפייה באחד מערוצי המוזיקה המקומיים, עלתה בראשי השאלה אם יש בפורום הגאים מחו"ל קצת מידע על דיוות שונות ברחבי העולם, אז ערכתי חיפוש קל ולא העלתי בחכתי אף תוצאה, נאדה. אז חשבתי 'נו, הגיע הזמן לפתוח מאגר מידע קטנצ'יק על הדיוות ברחבי העולם'. ובהתאם לכך הרשו לי לפתוח עם ה-דיווה הצרפתית האחת והיחידה שלטעמי לוקחת בקלות את התואר הדיווה של כל הדיוות בעולם: Mylène Farmer חיפוש בגוגל יעלה מספיק תוצאות (871,000) כך שאני לא אטרח אפילו. אבל רק אספר שהיא בהחלט שווה האזנה, השירים שלה נעים בין טראש מוחלט, חושניות צרפתית, דראמתיות של האייטיז ומספיק טקסטים גדולים. המלצות למתחילים: Libertine- הלהיט הראשון שלה שבזמנו היה שערוריתי (עם קליפ מלודרמטי משובח) Sans contrefaçon- שיר ענק בו היא תובעת שמבלי לחקות כלום, היא למעשה נער. California- שהיה להיט בארץ בשעתו c'est sexy le ciel de Californie Q.I- עם אחד הווידאו קליפים היותר טראשיים שראיתי בחיי וכמה משפטי מחץ שלצערי עובדים יותר בצרפתית מאשר בכל שפה אחרת (הרבה קשור לעובדה ש Q בצרפתית שווה טוסיק) טוב, יש עוד הרבה המלצות אבל לא אלאה אתכם יותר מידי. מה שכן, מן הראוי לציין שאין מצעד גאווה בצרפת שעובר בלי מספר שירים שלה; למעשה, המצעד שהיה לנו בליל היה כולו רצוף מתחילתו ועד סופו בשיריה של הגברת הראשונה של צרפת (מילן נשמע יותר טוב מברנדט, לא?). טוב, עכשיו תורכם- מיהי הדיווה המקומית שלכם?

ciccio

New member
יש לי בעיה

עם הגדרת דיוה... מהי דיוה? באמת? מי זכאית (או זכאי) להקרא דיווה? אם נלך על שוק בנלאומי, הווה אומר, אמריקאי אז זה דיוות בסדר גודל של סטרייסנד (קול מצויין, אבל אני לא מבין את ההערצה ההומואית..) מינלי (ממש לא מבין מה הסיפור), בט מידלר (בגלל דמות קאמפית ומודעות עצמית). או החדשות יותר מדונה (כלבה עם אמביציות),שר (לא חדשה אומנם, אך מחודשת יש לומר ועם זיקה חזקה לקהילה), סלין דיון (אייייכס!) מריה קרי (מעופפת, טיפשה וזולה). נו אז מה מגדיר דיווה? כי יש כמה זמרות שנערצות פה על הקהילה, מגילאים שונים, בגלל תכונות שונות ומסיבות שונות...

ArchiTomer

New member
דיוות הולנדיות

ראשית וקודם כל, רות יאקוט. וכמובן השלישיה: Sandra Reemer, Maggie McNeal, Marga Bult הידועה יותר כ-dutch diva's

ciccio

New member
מה זה?

מרגה ומגי אחיות? או שיש להן את אותו המנתח? לגבי השלישית, היא הוחלפה? זה כמו הדסטניז צ'יילד ההולנדיות של גיל הזהב?

odedee

New member
מה מגדיר דיווה? שאלה טובה.

אני חושב ששילוב מוצלח של תלבושות גרנדיוזיות, מוזיקה אנרגטית וצעירה, קאמפיות וביצ'יות. סטרייסנד, מלבד זה שהיא זמרת נהדרת ושחקנית לא רעה, מתבטאת הרבה בזכות מלחמה באיידס, נישואין חד מיניים ועוד. ג'ייסון גולד, הבן שלה ושל אליוט גולד, הוא הומו מחוץ לארון המון שנים. לייזה מינלי שיחקה ב"קברט", וזו היתה אחת הפעמים הראשונות שראו דמויות "נורמליות" של הומו ושל ביסקסואל. חוץ מזה היא מותק. זה הספיק לה להיות דיווה, אבל נראה לי שהיום היא אאוט ולא זכאית לתואר. בט מידלר, מעבר לקאמפ ולגסויות, חייבת את הקריירה שלה להומואים - היא התחילה להופיע בסאונות גייז בניו יורק, וככה התגלתה. והיא לא שוכחת את הקהל שעשה אותה. על מדונה ושר אין צורך להרחיב, נכון? הן ראויות לתואר בלי ספק. ואת סלין דיון ומריה קרי לדעתי נאסור לאזכר אפילו פה בפורום, תביאו דחוף שום, מים קדושים וצלב.

ro99

New member
תגיד, אתה הומו או רק עושה כאילו?

אתה לא יודע למה לייזה מינלי? "קברט" זה שולי למעשה, למרות שזה נתן לה את התדמית שלה (שכיום יותר דומה לגירסה מיליונרית של care in the community). לייזה with a z היא לפני הכל הבת של ג'ודי גארלאנד וזה נותן לה כבר מעמד אלוהי גנטי בתור גיי אייקון/דיווה. הרי אני מתארת לעצמי שאתה כן יודע מה זה Friends of Dorothy... והיא מתאימה גם בזה שיש לה כשרון מיוחד לקפוץ קפיצת ראש לבריכה ריקה ללא הירף כשזה בא לחיים האישיים שלה. ותגיד לי מה יותר trash camp מלהתחתן עם ההומו הכי מכוער בארה"ב ואז להרביץ לו עם lampshade? אפילו Mommie dearest עם wire coat hangers זה אפס לעומת זה!

ciccio

New member
אהההההה

הרבה לפני שידעתי מה זה קמפ, מה זה הומו ומה זה קונסילר... הסצינה של פיי דונוואי עם מסיכת אבוקדו ומתלה מתכת אחוזת אמוק ומשתוללת מה זה הבהילה אותי... זה עומד בחמשיה הפותחת של בעת ילדות...

ro99

New member
ראיתי את זה בקולנוע

גדוש ב-screaming queens... צווחות הצהלה למראה הסצנה הנ"ל עדיין מהדהדות באזני. בזמנו רק לאמר את המשפט: A wire coat hanger? בטון מאיים ובהרמת גבות (עבותות) היה מוביל לתגובות דומות.
מתה על Joan Crawford (וגם על Bette Davis)! אולי אני הומו ופשוט לא שמתי לב?

odedee

New member
אז לדעתך היא דיווה בגלל אמא שלה?

נשמע כמו טיעון של תומכי הסבה, לא מה שהייתי מצפה ממך

itay82

New member
שכחת את שנטל גויה...

אמנם לא ברמה של מילן פרמר, אבל בהחלט דיווה באופן סוטה ודי מחריד. היא הרי עשתה קמבק לפני כמה שנים ומאז מופיעה רק במועדוני הומואים בפאריס. oh... Becassine. בשוודיה יש את אווה דאהלגרן, אבל מעריצים אותה כי היא לסבית, לא כי היא דיווה. חוץ מזה יש בשוודיה תרבות אירוויזיונים עניפה למדי, כך שכל פריחה שהתקרבה לאירוויזיון הופכת לדיווה. האם הזכרנו את לנה PH?

ciccio

New member
MINA

טוב, אז להערכתי, צריך פז"מ בשביל להיות דיווה, זה משהו נבנה. ויש כמה אהודות. הראשונה והאהודה, לא רק בקהילה אלא בכלל... MINA... קריירה ענקית שמתפרסת מסוף שנות החמישים עד היום... קול מצוין ואישיות יוצאת דופן. מינה קנתה את עולמה בתחילת שנות השישים בתוכניות הטלויזיה של יום שבת בערב בתור דמות טלוויזיונית אבל בראש ובראשונה בתור זמרת. היא הביאה הרבה שירים שהוקלטו בשפות שונות וזכו לאיטנרפטציה של זמרים אחרים. שנות השישים והשיבעים היו מאוד פופולריות בשבילה, אבל באמצע שנות השבעים ירדה מינה מהמסכים של הטלויזיה הממלכתית והמושפעת מהכנסיה, בעיקר בזכות שהיא הרתה שלא במסגרת נישואין... בינתיים היא לקחה את מטלטליה עברה לשוויץ, שם היא חיה עד היום, מקליטה שם עדיין ויוצא לה תקליט של אחד בשנה בערך, לא מופיעה בכלל בהופעות פומביות, מצפלונית שנות השישים היא הפכה לדמות עבת בשר ומלאת איפור... האתר הרשמי שלה הוא באיטלקית לצערי, אבל מצאתי שם המון חומרים מעניינים עם אפשרות לצפות בקליפים מהופעות טלויזיה, הופעות בפרסומות (ישנות יותר) וכיום שימוש בקולה שלה והופעות קולנוע

ciccio

New member
raffaella carrà

הסתכלתי על מה שמתם ונראה שהקארה יותר מתאימה... רפאלה קארה התחילה את הקריירה שלה מאוחר יותר ממינה, וגם דרך הטלויזיה הפכה מפורסמת, היא לא ניחנה בקול מדהים, או יופי מהמם... אבל כמו מדונה או בריטני (להבדיל אלף אלפי הבדלות) היא מצליחה לעשות הכל, לרקוד, לשחק, לשיר ברמה מספקת... ולמה הלהבדיל? כי הקארה שצמחה בשנות השישים העדיין שמרניות הגדילה לעשות זעזעה את העולם המיושן כשהעיזה לחשוף טבור בטלויזיה, חשפה רגליים חטובות ואלאסטיות עד אין קץ. הדיסקוגרפיה המגוונת שלה כוללת שירים כמו "כמה יפה להתנות אהבים מטריאסטה דרומה" " סוקה דאנס (לא במקרה זה נשמע כמו ריקוד המין האוראלי)" , נה נה נה נה בלאגאן" , "ריקוד הטוקה טוקה" והשיר הנועז לוקה... וזה לא על ילד מוכה מהקומה העליונה, זה על לוקה ששבה את ליבה של הקארה אבל לא משתין לכיוונה ותמיד נעלם לה עם בחורים צעירים
קארה הפכה להיות דמות טלויזיונית מאוד מאוד מקובלת, היא נחשבת היום עמוד תווך של הטלויזיה, ממרומי גילה היא עדיין חושפת רגליים ומקפצת כאחוזת תזזית, חמושה בתספורת הקארה המחומצנת הנצחית שלה. היא פופולרית מאוד גם בדרום אמריקה ובספרד ולתקופה ארוכה היא הייתה הדודו טופז של הטלויזיה, הפגישה קרובים רחוקים ומחתה דמעות רבות מצופים נרגשים... כמובן לא לפני שבקטעי המעבר היא חשפה שוב רגלים, שירים קצביים עם ארוטיות מרומזת ויכולת אלאסטית של מתעמלת רומניה לשמחתם המרובה של אנשי הקהילה הגאה. איי קאררררמבה

gabcake

New member
Divas

אם אפשר קצת לשנות כוון, מי לדעתכם הדיוות בארץ? (כנראה געגועים תקפו אותי...)

forglemmigej

New member
יפה ירקוני

ראיתי ביום העצמאות כשהייתי בארץ בטלויזיה שנתנו לה כבוד גדול באיזה מסיבה . האשה בת 80 ומופיעה כאילו אין מחר. זה היה פשוט נוגע ללב היחס שנתנו לה. בהתחלה חשבתי שמתעווזים עליה, אבל לא ,הם באמת נתנו לה כבוד שבאמת מגיע לה אחרי כל כך הרבה שנים של הופעות. במדינה אחרת היא באמת היתה דיווה אבל בארץ כל מה שהוא מעל גיל 12 או לא מופיע בכוכב נולד 4 אין מצב שיתיחסו אליו.

ciccio

New member
בכל זאת

היא לא דיווה... אין לה את המאניירות, הקאמפ, הגדולות מהחיים, הגיחוך והמודעות העצמית. נראה לי שריטה איפשהו מתחככת בזה אבל לא ממש, יש לה קול, יש לה מניירות, היא טיפוס די מגוחך אבל שלוקח את עצמו ברצינות מדי וזה כבר לא דיוואי.

ro99

New member
בדיוק

מה שעושה דיווה זה camp larger than life. במילים אחרות, כל מי שדראג קווינס אוהבים לחקות... זאת מעין מלודרמה בזעיר אנפין: שילוב לעיתים קרובות של חיצוניות שהיא מעין קריקטורה של נשיות עם (עדיף) גם סיפור חיים שאפשר לכתוב עליו שיר country & western מעלה דמעות. ומי שממנה את עצמה בתור דיווה (ראה את הבחירה שלך, ארכיתומר!) פוסלת את עצמה מראש. לקרוא לעצמך דיווה זה פלצנות ולדעתי צריך להיות נגד החוק! מאסר עולם לדיוות ההולנדיות המתחזות!

למעלה