Dire Straits?

CommandeRiker

New member
Dire Straits?

מתי הם התפרקו? לאן הם נעלמו? ומה עושים האחרים לבית קנופפלר כיום?

ganooov

New member
אתה יכול למצוא ../images/Emo13.gif

הכל על דייר סטרייטס במדור המאמרים, בביוגרפיה ודיסקוגרפיה של הלהקה שכתבתי
. האחרים לבית קנופפלר, כלומר - דייויד קנופפלר, מנגן היום לבדו באנגליה, ונחשב למוזיקאי טוב מאחיו במובנים מסויימים (הוא מנגן על עוד כלים חוץ מגיטרה)
.

ganooov

New member
דייויד או מארק? ../images/Emo13.gif

דייויד הוציא כמה אלבומי סולו, לא שמעתי אף אחד מהם, ואי אפשר להשיג אותם בחנויות בארץ
. אתה יכול למצוא מידע באתר של דייויד קנופפלר
. לגבי מארק, אני מעריך שאתה יועד שיש לו אלבומי סולו
.

VideoStar

New member
../images/Emo20.gifדיאר סטרייסטס../images/Emo141.gif../images/Emo74.gif

לצערי יצא לי להכיר אלבום אחד מצוין שלהם שיצא בתחילת 80 - 83 אם אינני טועה: love over gold. אלבום מצוין זה שמכיל הרבה מאד סינגלים איכותיים שזכו להשמעות רבות, והעפילו למקומות ראשונים במצעדי סינגלים/אלבומים של טופ 40 בבריטניה וארה"ב וכ"כ MTV. אולי עובדה מסחרית זאת, אינה מהוה קריטריון לאיכות ושבח אך חשבת שכדאי לציין זאת. אחד הקטעים המפותחים והארוכים באלבום הוא private investigation שיש לו קליפ די יפה. זהו קטע אוירה בה קנופלר ממחיש לאוהדיו את השליטה המדהימה שלו בגיטרה אקוסטית על רקע הרכב בס/תופים/חשמליות הסטנדרטי. אלבום נוסף שהוציאו ד"ס באותה תקופה - אם אינני טועה - אז קראו לו: brothers in arms שגם הוא הכיל מס' לא קטן של להיטים. סינגלים שיצאו מאלבומים לעיל, ודי מסחריים וקופצניים: money for nothing twisting by the pool private investigation brothers in arms sultans of swings ד"ס באותה תקופה - למעט חקירות פקרטיות ניגנו ויצרו רוק בסיסי פשוט וקל להאזנה עם איכות משלו. מומלץ!

ganooov

New member
טוב, ../images/Emo13.gif

בתור מי שמכיר מקרוב את כל החומרים של דייר סטרייטס, אני יכול לומר שטוב שנפלת דווקא על לאב אובר גולד
. כעיקרון, לאב אובר גולד הוא האלבום המעניין ביותר מאלבומי דייר סטרייטס, ואם אתם אוהבים רוק שקט יחסית - אז שאר האלבומים שלהם (למעט On Every Street) יתאימו לכם. לגבי On Every Street - פה מדובר באלבום קנופפלרי בהרבה, לעומת האלבומים הקודמים שהם דייר סטרייטסים (תרתי משמע). באלבומי הסולו שלו קנופפלר עושה סוגים שונים של מוזיקה, רוב השירים שקטים, אבל עם מקשיבים - שומעים משהו מיוחד, די נדיר
. Golden Heart משנת 1996, הוא אלבום שמשלב הרבה סיגנונות (אני לא חושב שיש עוד הרבה אלבומים שאפשר למצוא בהם בשיר אחד חמת חלילים, בוזוקי, גיטרה חשמלית, סטיל גיטאר {הזאת מפרייבט אינווסטיגיישנז}, קונטרה בס וקלידים), יש שם בחלק מהשירים השפעות של מוזיקה אירית, קאנטרי, ממש קצת בלוז והארד רוק
. באלבום משנת 2000 - Sailing To Philadelphia, ניתן למצוא שילוב של שירים יפים, כל אחד מהם ממוקם במקום שונה בסקאלה המוזיקלית של הרוק (החל בהארד רוק, דרך סופט רוק, רוקנרול, וכלה קאנטרי, וגם שילובים של סיגנונות). בשנה שעברה יצא עוד אלבום, The Ragpicker's Dream (חלום הסמרטוטאים, בעברית
), שמכיל ברובו שירי קאנטרי, שיר בלוז אחד, ועוד כמה דברים שקצת קשה לי להגדיר
. גולדן הארט הוא אלבום שקל להתרגל אליו ברובו, כנ"ל סיילינג טו פילדלפיה (יש שם רק נפילה אחת עם שיר פופ
), האלבום האחרון מצריך מצב רוח "מבוגר", כי כאן לא תמצאו כמעט דברים שרומזים על עברו הדייר סטרייטסי של קנופפלר, ומצד שני תשמעו הרבה גיטרות אקוסטיות ושירים של אדם שהתבגר ושר לילד שלו, או על אהבה ישנה. והוא עושה את זה, לטעמי, בצורה גאונית
. אגב, אם אתם רוצים לדעת איך הבחור הגיע לקאנטרי (וגם לכתיבת פסי קול לסרטים) - תוכלו למצוא את זה במאמר שלי על דייר סטרייטס
. שנה נפלאה~!

bloodmachine

New member
מספר הפרצופים כמספר תווי האותיות

בכל מילה ומילה ממש כמו כתב ההיגרוגליפים של מצרים הקדומה.

למעלה