Diplomacy

Cadillac

New member
Diplomacy

מכירים .... ? אני מניח שכן. המשחק הזה נגלה אלי השבוע, והתחלתי לחפור .... המשחק נשמע (וגם נראה) דיי מעניין ומאתגר. מכירים מקום שבו הוא פעיל ? כי בחיפושיי ברשת הגעתי לכמה אתרים ישראלים שלא פעילים כבר לפחות כמה חודשים טובים. יכולים לעזור ?

backdoorslam

New member
בהחלט!

לצערי משחקים חיים כמעט ולא מתקיימים כאן בארץ, וחבל. גם פעילות מקוונת בעברית אינה שוקקת חיים, אך ישנן אינסוף (וזה ממש כך) קהילות מקוונות באנגלית. ישנן כמה דרכים לשחק דיפלומטיה באנטרנט וסבך השיטות, כמכלול מגוון ונפתל, נראה מסובך למראת עין ונכון להיום אני בתהליך כתיבת מדריך בעברית. אני ממליץ לך לפנות לאתר www.diplom.org שמהווה את הפורטל המרכזי לכל מה שקשור בדיפלומטיה. לפני כמה חודשים הנחתי משחק דיפלומטיה, אך יש בעיה לשלוט על שבעה שחקנים ישראלים בתקופת בחינות והמשחק נקטע. אני חושב שיש מקום לפתוח משחק בואריאציה למספר מועט של שחקנים. הייתי מעדיף את Hundred - ואריאציה בתמה של מלחמת מאה השנים באירופה. אני ממליץ מאוד גם לבדוק את מערכת תפוצת החדשות ביאהו - שם ניתן לקרא את המידע הרלוונטי לקבוצות ישראליות אשמח לענות על שאלות נוספות.

ycyclop

New member
אולי הגיע הזמן

לארגן משחק של חברי הפורום המעונינים? backdoorslam האם אתה מוכן לנהל משחק כזה?

backdoorslam

New member
אין ספק שהגיע הזמן

אני אשמח מאוד להנחות משחק שכזה! אין דבר יותר מרגש ממשחק חי של דיפלומטיה.

shadowfax

New member
לא היה רעיון כזה לא מזמן?

קדימה אני רוצה להיות האנגלים

backdoorslam

New member
קחו בחשבון

לדיפלומטיה יש להקצות מינימום של 6 שעות... והתשישות שבאה אחריהן גדולה מכל פסטיבל טראנס.

backdoorslam

New member
חבורה של אגרסיבים רודפי-נצחון...

אין יותר מתאמים מכם למשחק דיפלומטיה!! צפו למשחק באחת השבתות של נובמבר.

ycyclop

New member
האמת

אני חשבתי על משחק PBEM אבל אם רוצים משחק רגיל, אני אעשה מאמץ להגיע. שנים (לפחות 10) לא שיחקתי משחק אמיתי של diplomacy

backdoorslam

New member
כמובן שאפשר גם PBEM

במשחק האחרון שניהלתי רב השחקנים שוחחו באמצעות הטלפון דווקא, למרות שהוגדר כPBEM. צריך רק להיות מודע לכך שהמשחק עלול להמשך כחודשיים וחצי-שלוש. נראה לי שבמקביל כדאי לפתוח משחק שכזה. כמו שאמרתי, רק התוצאות מתפרסמות באמצעות דוא"ל, את המשחק הממשי ניתן לערוך באמצעות הטלפון, פלאפון SMSים, ICQ, דואר ישראל, ושיחה פרונטלית - ממש כמו משחק תפקידים חי!

backdoorslam

New member
כיצד ללמוד לשחק דיפלומטיה

למזלנו קובץ החוקים קיים על גבי pdf חוקי לגמרי, וגם ניתן להוריד תוכנה שממחיזה את מהלך המשחק. אני גם מוכן לענות על כל שאלה.

ycyclop

New member
זה הכיוון

האמת שזה מה שחשבתי. דיונים בכל אמצעי תקשורת לגיטימים והעברת התור ביום מוסכם בעזרת דוא"ל. ואז ניתן לבצע תור כל שבוע או אולי קצת פחות וזה בהחלט לא מעמיס על החיים ומהנה

Cadillac

New member
ומה איתי .... ????../images/Emo123.gif

אפילו אל תחשבו להשאיר אותי בחוץ .... נכון אני כרגע משחק בפעם הראשונה (הודות לחברי פורום זה ...). לצערי נכנסתי למשחק "NON-PRESS" ... אז ככה שאין ממש דיפלומטיה, לא לוקחים שבויים .... אבל הייתי שמח להשתתף בכל משחק דיפלומטיה שיאורגן כאן. אז ... למה מחכים ? קדימה... רק שמישהו יתנדב להיות הGM... (הייתי מתנדב אם הייתי מכיר את העסק טוב יותר.).

backdoorslam

New member
דרך טובה להתחיל

משחקי No-Press מהווים דרך מצוינת ללמוד את המכניקה של המשחק. ברגע שיהיה תאריך למשחק - נודיע בפורום.

Cadillac

New member
מתקשה ...

ביקרתי באתר www.diplom.org וגם באתר diplomatic pouch ובאתרים נוספים. (טרם כתיבתי בפורום). דרכם למדתי והשכלתי ... אבל לשחק בפועל .... לא ממש הבנתי איך זה עובד (הרישום ל"שופט" רשימות ההמתנה, ועוד ...) אשמח לקבל עזרה והכוונה. קחו בחשבון שהמשחק חדש לי (עד מאד ....) ועוד יותר מכך כל נושא ההתנהלות שלו. תודה מראש.

backdoorslam

New member
המלצה

ישנו אתר פשוט מאוד דרכו אפשר לשחק: www.dipbounced.com שים לב בתחילת רשימת המשחקים -שם נמצאים המשחקים שמחכים למילוי מכסת השחקנים. אני מאמין שתצליח להשתלט על הממשק בקלות. אתר נוסף. בעצם מדובר בפורום קהילתי שבו המשחק נעשה באופן ידני: www.redscape.com רגע האתר מפעיל טורניר ע-נ-ק. בטורניר הקודם שלהם התנדבתי להנחות, מה שהתברר כטעות. הטורניר מתקיים במשך כ4 עד 6 חודשים. נכון לעכשיו אין שם הרבה משחקים ממתינים. ה"שופטים" או ה"פוסקים" הם שיטת משחק מורכבת למדי, אך בעלת עוצמה רבה. אם תרצה, אוכל לענות לך על שאלות הנוגעות ספציפית לאותם מערכות אוטמטיות שבהן אפשר למצוא את המגוון הגדול ביותר של משחקים.

למעלה