קח בחשבון ששני מבחנים הם לניפוניה בלבד
ומבחן אחד הוא השוואתי. במבחן השוואתי יש שני הבדלים מהותיים לעומת מבחן של דגם בודד - ראשית, יש מספר בוחנים, לכל אחד התרשמות אישית והעדפות אישיות על פיהן הוא שופט את הכלי ומה שנכתב במבחן הוא נסיון לשקלל את דעות כל הבוחנים כפי שבאו לידי ביטוי בשיחת סיכום רצינית וממושכת. הגיוני גם שאם כל בוחן בנפרד יכתוב מבחן על כלי מסויים, התוצאות לא תהיינה זהות ולכל אחד יהיו את הדגשים שלו, הדברים שאהב יותר או פחות וכולי וזה יכול להסביר הבדלים במבחנים בין אתרים שונים. הבדל נוסף הוא הימצאותם של כלים נוספים והמעבר האינטנסיבי מאחד לשני, שמעניק רפרנס לכל כלי לעומת המתחרים ומאד עוזר לחדד הבדלים ולעמוד על דקויות. באשר להבדלי מדידות של פרמטרים כמו מהירות, אני יכול רק להעלות השערות לגבי מקור ההבדלים כמו כלי מבחן שונים, תחזוקה שונה, רוכבים שונים וכולי. בכל מקרה, אלה לא הדברים החשובים ביותר, לדעתי, במבחן. לי יותר חשובה ההתרשמות מהתנהגות הכלי ועוד פרמטרים כמו נפח אחסון וכולי, לאו דווקא יותר או פחות כמה קמ"ש במהירות הסופית. מצורף מבחן מלפני 3 שנים בו השתתף הפיאג'ו פליי, לא נראה לי שהוא השתנה מאז ולטעמי הוא אחד הכלים הבסיסיים היותר חביבים וחבל שאינו נפוץ יותר.