Dinner by Heston Blumenthal

מיתר44

New member
Dinner by Heston Blumenthal

לכתוב על הארוחה בדינר, או בפאט דאק, זו חוכמה קטנה: האוכל - מושלם, האירוח - מושלם, השירות - מושלם. בנוסף לשיממון שבמושלמות, סיפקה לי דינר, כיאה לכריסטמס, מספר זיקוקי-די-נור, או ואוו, אבל גם זה לא בלתי צפוי כשמדובר באחד מגדולי אמני המטבח של ימינו. דינר, בניגוד לפאט דאק, לא מבוססת על טכניקות המטבח המולקולארי. היא שואבת את השראתה מהמטבחים הבריטיים מהמאות הקודמות, כשבלומנטל, כמו בלומנטל לוקח את המתכונים ועושה בהם מעשי קסם הכה אופייניים לו. קחו למשל את המנה הראשונה הנקראת פרי בשר: תקבלו טנג'רין מושלמת, בעלת קליפה כתומה וגבעול ירוק. ההנחייה היא שאפשר לאכול הכל להוציא את העלים. מלווים את המנה שני טוסטים שהוכנו על גריל פחמים והם ספוגים בשמן (אולי לארד?). בתוך המעטפת הכתומה מצוי פרפה כבד עוף הכי (באמת הכי!) טעים שבא אל פי, הרבה יותר טעים מרוב הפוא גרא שאכלתי אי פעם. איך כותב בלוגר אחד:perfect chicken liver parfait, subtle, supple, rich in the way that millionaires used to be rich, with elegant and understated good taste. מנה זו היא הוואו הראשון שבארוחה. התפריט כולל מספר מצומצם מאוד של מנות ומחולק לראשונות, עקריות וקינוחים. לבקשתנו הוצאו המנות בטכניקה שפיתח חבר הפורום הזה: מנה אחר מנה ולכל אחת מהן 2 צלחות אישיות נקיות וסכום חדש. כך שלמעשה אכלנו 6 מנות, כמו ארוחת טעימות...

מיתר44

New member
כל כך צפוי

כמובן שלא הסתפקתי בפרוסת לחם אחת, תהא זו כפרית ככל שתהא (הלחם בדינר הן הלבן והן הכהה הינו מהסוג הכפרי עם קרם שחור מהתנור ותוך רך, נגיס ולא מתפורר ובועתי. זהו, למותר לציין, לחם שאור, והחמאה הנלווית אליו - גם היא מקלאסה אחרת, אם נשווה אותה לזו שהוגשה בקלריג'ס). מה שעושה גריל ללחם - שום טסטר לא יכול לו.

bruno01

New member
המנה הזאת של הקלמנטינה

היא משהו שאני מת לנסות מאז הפעם הראשונה שראיתי אותה באיזה בלוג. איזה כיף לכם שאכלתם שם!

מיתר44

New member
אני חייב את זה לכולנו!

לו היינו חוסכים את דמי ארוחות הנפל שחווינו ב 2011, היה כל אחד מאתנו מסוגל לסעוד בדינר, כולל מחירה של הטיסה. הדיוטי - בונוס.

מיתר44

New member
אוייסטר של עוף?

המנה הראשונה השנייה שלנו הייתה אוייסטר של עוף: זהו נתח, למעשה שני נתחים הנחשבים הכי הכי. בשבילי הייתה זו תגלית, שהתרנגולת מסתירה בשר כה טעים. אני מניח שבמהלך השנים נשכח הדבר עד שהקוסם גאל אותו להגישו כמנה ראשונה מפוארת. הירק הנלווה סלספי מטוגן,קלות דומה במידת מה לגפרורי קולרבי. אם מותר לי להתנבא: לא ירחק היום והנתח הזה ששמו בצרפתית ניתן לתרגם בזו הלשון: רק טיפש יוותר עליו, ימצא את מקומו במסעדותינו ליד שקדי עגל, נתח קצבים, קס"ז מה גם שהוא כשר למהדרין. ואתם, אל תאפשרו לקצב המפרק את העוף לדלג על הנתח הזה. הוא שייך לכם ואתם, כאוהבי אוכל טוב - זכאים לו. :)

מיתר44

New member
גוגל יסביר טוב ממני

האמת היא שגם אחרי הדיאגרמות והסרט עדיין איני ממוקד. אצטרך להסתייע בקצב שלי. חפש oyster of chicken

bruno01

New member
אני חושב שהבנתי מה זה.

בחלק של הירך (מה שמגיע ביחד עם הפולקע ברבע עוף) יש חתיכה קטנה בגודל ביס באחת מפינות המשולש שיושבת במעין גומחא קטנה שבנויה בעצם עצמה. זה הביס האהוב עליי בכל החלק הזה

bruno01

New member
רק אם באמת הבנתי נכון

אם זה באמת אותו ביס, הוא אומנם מאוד טעים ועסיסי, אבל לא יוצא דופן במיוחד. אני מאמין שבכל זאת שיטת ההכנה וסוג העוף הוציאו ממנו משהו יותר מיוחד.

azaria

New member
זה ההסבר הטוב ביותר שמצאתי.

ואכן נראה שמדובר באותה חתיכה קטנה בגודל ביס היושבת בתוך שקע מעוגל בעצם. גם אני אוהב את הביס הזה, אבל באמת לא מבין למה הוא נחשב כזה מעדן. זה רק עוד חלק של העוף. אחד הביסים הטעימים שבעוף - זה נכון, אבל מנצח את שאר חלקי העוף רק בנקודות ובטח שלא בנוק-אאוט. בכל אופן, היה קישור לסרטון שמסביר איך לחלק (לבטר, לחתוך, לחלק, לבצוע?) עוף בשיטה מסורתית מסויימת. בסביסות נקודת הזמן 5:50 הוא מראה איך לנתק את הכרעיים תוך שמירה על האויסטרים. והוא גם מצביע עליהם ומראה מאוד בבירור על מה מדובר. שימו לב במיוחד לחלק שבין הזמנים 5:45 - 7:05 http://www.youtube.com/watch?v=V8dTSo906eU

prizman

New member
לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו דבר

אבל לפי מה שראיתי עד עכשעו בגוגל אני מתרשם שמדובר המה שנמצא בחלקו האחורי של הגב, מעל השוק. הכוונה היא שאם מפרידים את הכרע מהגב במפרק של הירך החלק הזה נשאר מחובר לגב. יושב במין עצם דמוית כפית.

bruno01

New member
לפי התמונה האחרונה בעמוד הזה

הזה זה מחובר לכרע ולא לגב. גם החלק שאני מדבר עליו נמצא בתוך עצם שצורתה מעט שקערורית. אני עוד לא בטוח לחלוטין אם מדובר על אותו חלק. אולי עוד מעט תגיע רות או מישהו אחר ויעזרו לנו.

prizman

New member
ראיתי את האתר הזה.

בכל מקרה זו הפעם הראשונה ששמעתי את המושג.

prizman

New member
אוקיי, ראיתי את הסרטון שעזריה צרף,

כנראה שדיברנו על אותו דבר. בחיתוך שלי הוא נשאר מחובר לגב, בחיתוך בסרטון הוא נחתך עם הכרע.

שניכם צודקים: החלק העליון של הכרע הוא הגב...

כך נהגו לקרוא לכרע לפני שהמושג כרעיים נכנס כמושג לשיווק...כשהיינו קונים רק עופות שלמים.

מיתר44

New member
לעיקריות

* יונה מתובלת עם ארטישוק ברוטב אייל - מנה מיוחדת למי שמעוניין להתנסות בבשר יונה אדום ומרוכז המזכיר ולו במעט טעמו של כבד עוף. למנה זו ביקשנו סייד דיש: סלט עלים ירוק להפתעתי הציע לנו המלצר החביב, איטלקי צעיר, שתי מנות אקסטרה, מתוכן בחרתי: * פילה בקר עם אותן תוספות הבאות עם ה RUBEYE שהן צ'יפס עם רוטב וקטשופ. למנה זו ביקשנו סייד דיש: כרוב שחור בחמאה.

למעלה