Dig Out Your Soul יצא!!

sok777

New member
Dig Out Your Soul יצא!!

זהו, זה רשמי. האלבום השביעי של אואזיס, Dig Out Your Soul, יצא !! היום ב6 לאוקטובר אואזיס חושפת לעולם עוד אלבום חדש וטוב ובו 11 טראקים. האלבום יוצא ב6 גרסאות וגדלים שונים.. כשיש את הפשוטים באינטרנט, את הדיסק הרגיל, תוספות, עוד תוספות, אפילו עוד תוספות ואחד גם בגודל של פטיפון. נאחל ללהקה הרבה בהצלחה במכירות. לי יש הרגשה שהוא ימכור יותר מדונט בליב דה טרוט'. אז ההתרגשות לא תמה אלא רק מתחזקת כשהיום יוצא עוד אלבום של אואזיס לשוק הרחב... ושימו לב: http://www.oasis-doys.tops.co.il/ הספירה נגמרה!! כל אחד מוזמן להעלות חוות דעת לגבי האלבום

sok777

New member
חוות הדעת שלי

אז אחרי שהאלבום השביעי של אואזיס – Dig Out Your Soul יצא רשמית וגם הופץ באינטרנט ובמייספייס של הלהקה, אפשר לתת דעות קצת יותר מתקדמות ועמוקות אחרי שמיעות רבות. דיג אאוט יור סול אלבום מאוד בשל, שמוכיח על התבגרות הלהקה, על מחשבה ועל רצינות. Bag It Up הטראק שפותח את האלבום. שיר מצויין לטעמי, אחד הטובים באלבום. יש פה מלודיה מצויינת, שירה נהדרת של ליאם וגם ליריקה מאוד אואזיסית. התופים והבס בתוספת הקולות רקע הנהדרים של נואל נותנים לשיר הזה אווירה אואזיסית ישנה עם קמצוץ של בשלות ובגרות. יש בית טוב, ברידג' טוב ופזמון קליט. אם חסר פה משהו זה איזה סולו לפני פזמון.. (למרות שיש קטע אינסטרומנטלי בסיום) נואל אמר לפני יציאת האלבום שהאלבום הזה הוא אלבום עם גרוב, והשיר הזה מוכיח את זה. 8.5/10 The Turning בשיר הזה דווקא אין מלודיה מדהימה, הבית פשוט (אבל דווקא זה מה שעושה אותו מאוד יפה, לעניות דעתי) והפזמון נחמד (בגלל שהמלודיה שם בינונית), אבל ...... סולו גיטרה! כן! הוא טוב ונכנס לתוך הפזמון כמו שצריך. גם שיר טוב מאוד לדעתי, כי הוא מתפתח בצורה נכונה ומאוד הגיונית. הסיום שלו גם מאוד יפה, למרות שהסיום הזה של קטע אינסטרומנטלי ארוך חוזר יותר מדי באלבום לטעמי. 8/10 Waiting for the Rapture ואו. השיר הזה, בשבילי, הוא אכזבה. השיר מתחיל בגרוב סוחף ומאוד רוקנרולי. אז נואל נכנס בשירה שבא לך לצעוק "אווו יה!"
.. מלודיה ג-ד-ו-ל-ה! הבית השני מתפתח בצורה יפהפייה, התופים מתחזקים, הגיטרה צורחת בצורה הנכונה והליריקה ממשיכה בשלה. אבל משהו פה נתקע, מגיעים לשורה של Waiting for the Rapture… yeah… - ואחריו יש קטע מעבר קטן וחוזרים לברידג' שהוא כביכול פזמון "I'm Tired…." ... מיד אחריו נגמר השיר. מאכזב אותי, השיר מתפתח בהתחלה כ"כ יפה ולבסוף חסר לו קטע שיא ענק, חבל לי עליו מאוד. הוא יכל להיות אולי השיר הטוב באלבום... עם היה לו פזמון אחר יותר סוחף או סולו של דקה הוא היה פשוט שיר ענק. 7/10 The Shock of the Lightning מה אפשר להגיד? הסינגל הראשון מהאלבום ובצדק. שיר טוב. לא ההרמוניה הכי פשוטה שיש, אבל עדיין שיר קליט ונהדר. יש פה התפתחות נכונה בשביל להיט והשיר הזה דופק כמו שצריך. אגב, השיר של ליאם – Top Quality. אם הסולו בסוף היה יותר דומיננטי זה היה אפילו יותר טוב. כל הכבוד. 9/10 (לא שזה יותר טוב מבג איט אפ, אבל העבודה פה פשוט נכונה) I'm Outta Time עוד לפני שאני כותב על השיר אני יודע שהציון בסוף יהיה בסביבות 9. מה אפשר לומר חוץ מ: ליאם, שיחקת אותה! בלדת רוק אקוסטי ורך מקסימה, שמזכירה לי באיזשהו מקום שירים שאני כותב. ליאם כיוון ל-לבבות של כולם והוציא את השיר הזה מהלב שלו ולכן זה יצא שיר כה מקסים. אין פה מלודיה מדהימה, אבל העניין הוא שהשיר הזה לא צריך מלודיה מדהימה ומנעד מטורף של שירה, מספיקה המלודיה הדי פשוטה של הבית והמלודיה הנעימה של הפזמון. הכלים המלווים פשוט מקסימים והקטעי מעבר פשוט כיפיים. אז מה אם זה לא הכי אואזיס? זה כמו סטופ קריינג יור הארט אאוט (נו, כמעט
). 10/10 מה לעשות ? הצליח לו. אין לי על מה להוריד פה. (Get Off Your) High Horse Lady שיר ענק שגם הוא לא אואזיסי (כנראה שהוא כן, אבל לא אואזיס שהכרנו עד היום). מין שיר שדווקא יכלתי לשמוע בתוך אלבום סולו של נואל... הוא שיר נהדר, מזכיר את שירי הסולו של פול וולר. משהו מאוד בשל, משהו מאוד צעקני למרות האיפוק, משהו עמוק. יש פה גרוב נהדר ושירה טובה, כמו שאנחנו רגילים מנואל. כן, גם פה חסר לאו דווקא פזמון (כי אני לא חושב שפזמון שחוזר שוב ושוב יישב פה טוב), אלא קטע ברידג' עם שירה.. משהו שקצת ישבור מהגרוב פה. בסה"כ שיר מאוד יפה ומאוד מעניין. 7/10 Falling Down שילוב הקלידים, הגיטרות, התופים והסינתיסייזר מאוד יפים. הליווי פה באמת מצויין וזה פשוט שיר קלאסי – בית ופזמון. קטעי המעבר מתפתחים טוב ונשמעים טוב מאוד. הסיום מאוד יפה! 7.5/10 To Be Where There's Life שיר טוב. בטח לא שיר שצריך לצאת כסינגל, כי הוא לא דומיננטי, אבל בתור שיר לאלבום אני מאוד מחבב אותו. יש בו משהו מאוד ישן, כלומר, השפעות ישנות מאזור שנות השישים - דברים שאז היו מרדניים וחתרניים ונחשבו להכי פסיכדליים שיש. שיר באמת פסיכדלי ומאוד מעניין, האפקטים, הקולות והמלודיה עושים את השיר הזה טוב. הקטע ברידג' "Love me…. Come through.." קטע מצויין. בסה"כ כמו בטראק 3 וטראק 6, חסר פה קטע התפתחותי מעניין, למרות שיש קטע בסביבות הדקה השלישית של שבירה ומחיאות כפיים ואז מין קטע סיום ארוך ויפה שמשלב את הברידג' בתוכו, עדיין חסר משהו. 7/10 Ain't Got Nothin' כמו שאמרתי, לולא המעבר הארוך והמעט פסיכדלי עם הגיטרות והקולות זה היה צריך להיות בי-סייד. זה שיר נחמד של ליאם, ריף נחמד אבל לא יותר מזה. מזכיר את דה מינינג אוף דה סול, שני שירים חמודים אבל לא הקטעים החזקים באלבום. 6/10 The Nature of Reality אנדי שוב מפגין יכולת כתיבה טובה. הוא צריך לכתוב עוד. בכלליות, השיר הזה אולי השיר הכי לא אואזיסי באלבום, הדבר היחידי שמאפיין אותו באואזיסיות זה הקול של ליאם. יש פה גיטרות מאוד מעניינות, ופזמון (אם אפשר לקרוא לזה ככה) נחמד. דווקא פה לא צריך קטע שיר כמו בשאר הקטעים. קטע נחמד. 6.5/10 Soldier On גם פה יש גרוב מאוד נחמד ומלודיה מגניבה בבית. שיר לא רע של ליאם, אבל יש לו פונטציאל ליותר מזה. בסה"כ די מאכזב שהפזמון הוא "נה.. נה ... נה..." כאילו- אם אין לך מה להגיד פשוט אל תכתוב. שיר נחמד, קצת מאכזב. בזכות העיבוד והגרוב הוא נכנס לאלבום לדעתי. 6.5/10 לסיכום: טעמי האישי הוא ללא ספק החצי הראשון של האלבום. 6 השירים הראשונים הם שירים מצויינים שלא מביישים שום אלבום של אואזיס, אף על פי ששיר 3 מאכזב אותי. החצי השני של האלבום לא רע, אבל לא יותר מזה. פולינג דאון והשיר של גם ארצ'ר הם שני השירים הטובים שם, אבל גם הם לא בטופ של האלבום הזה. אני חלוק מבחינת דעתי על סגנון האלבום: מצד אחד אני מבין את הלהקה שרצתה לעשות פה אלבום שונה קצת, אלבום בשל ובוגר ובפאן הזה הם הצליחו מאוד ויצרו אלבום מעניין. שימו לב: כל הלהקות הגדולות שיש להן הרבה אלבומים כמו הביטלס למשל, משנות סגנונות בין אלבומים. אואזיס גם חלק מהלהקות הללו. לאואזיס יש 3 אלבומים רועשים (דפ מאייבי, מורנינג גלורי, בי היר נאו), אלבום אחד חצי שקט חצי פסיכדלי (סטנדינג און), אלבום אחד שמדמה את האלבומים הראשונים ומוסיף פאן שקט (הט'ן כמיסטרי), וגם 2 אלבומים בשלים יותר (דונט בליב ודיג אאוט). דיג אאוט הוא האלבום הבשל, הבוגר הפסיכדלי ואלבום הגרוב. מצד שני – קצת כואב לי. כי לחצי האלבום הראשון יש אואזיסיות, ובחצי השני חוץ מAin't Got Nothin', אין שום זכר לאואזיסיות (מלבד קולו היפה של האח הצעיר). גם פולינג דאון שהוא שיר מאוד בוגר ועמוק, הוא עדיין לא מספיק טוב כי הוא פשוט לא מרגיש אואזיס. אני חושב שיש פה שירים (3 השירים האחרונים) שהם לא רעים, אבל אם במקומם היו שמים שירים קצת יותר אואזיסים שאחד מהם להיט כמו דה שוק אוף, האלבום היה יוצא הרבה יותר טוב. חוץ מהנושא הזה, לדעתי חסרים קטעי גיטרות וקטעי שיא (די מתקשר אחד לשני). סה"כ אלבום גרובי, אלבום רוקנרולי ואלבום בשל. יש לו מגרעות, כמו כמעט לכל אלבום (חוץ מדפנטלי מייבי (-; ), אבל הוא מעביר את המסר והוא נותן תחושה טובה. לולא המגרעות הוא ללא ספק היה מקבל ממני ציון 9.5 או 10, פשוט כי הוא לא צריך להיות דפנטלי מייבי. הציון הכללי שלי הוא 7.5. פחות או יותר מה שהייתי נותן גם לדונט בליב דה טרוט', אף על פי שמבחינתי, האלבום הזה עשוי טוב יותר.

sok777

New member
האלבום מכר 90 עותקים, וגם הטור יצא לדרך

האלבום מכר כמעט 90 אלף עותקים ביום המכירות הראשון ונמצא במקום הראשון לפני קינגס אוף ליאון. כל הכבוד! חוץ מזה, הטור יצא לדרך בערב הראשון בליברפול. הנה הסטליסט של ההופעה: F**king In The Bushes Rock N Roll Star Lyla The Shock Of The Lightning Cigarettes And Alcohol Meaning Of Soul To Be Where There's Life Waiting For The Rapture The Masterplan (Full Band, not Acoustic) Songbird Slide Away Morning Glory Ain't Got Nothing The Importance Of Being Idle Soldier On My Big Mouth Wonderwall Supersonic Don't Look Back In Anger (Acoustic) Falling Down Champagne Supernova I Am The Walrus לדעתי זה שיש את שמפיין סופרנובה, דה מאסטרפלן מלא, סלייד אוואי, ומיי ביג מאוט' זה אדיר. אבל....... חסרים לי כמה קטעים: Bag It Up The Turning וכמובן- Live Forever שכפי הנראה ירד מהסטליסט לכל הופעות. זה יהיה כזה חרא לא לראות את ליב פוראבר...

uriko

New member
טעות פאטאלית של אואזיס

The Boy With the blues כסוגר אלבום היה משדרג את האלבום ונתן לו נפח בכמה רמות.

sok777

New member
לא חושב,

כפי שאמרתי. לדעתי אם היו מכניסים את סטופ דה קלוקס, רקורד מאשין ועוד איזה להיט כמו דה שוק אוף האלבום היה מצויין. 3 שירים במקום 3 האחרונים שיכולים להיות אחלה של בי-סיידס.

דנוש60

New member
איזה כיף שהוא יצא

אין אין אני מתה על אואזיס הלהקה הכי טובה בעולם! איזה כיף שסופסוף יצא האלבום שלהם..! מתה עליהם! אבל מה קרה לקול של ליאם...=/ בהופעות וזה ..

sok777

New member
מה דעתכם על האלבום?

דעתי האישית: האלבום נשמע מצויין. כמו כל להקה גדולה, גם אואסיס משנים סגנונות בין האלבומים. אני אישית פחות מתחבר לסגנון הזה, אבל גם אותו מאד אהבתי. נואל התראיין ואמר שרצה אלבום עם גרוב בס+תופים ושהוא רצה שיהיה בזה משהו מונוטוני (גרוב, בכל זאת). ככה שאני חושב שנואל יכול להיות מבסוט. להקה בסדר גודל של אואסיס, ככה נואל אמר ואני מסכים איתו בעניין הזה, לא חייבת לעשות להיטי פופ כי גם ככה יש לה בסיס מעריצים והיא יכולה לשחרר את המוזיקה שהיא רוצה ומאמינה בה. עכשיו, בתור מאזין מוזיקלי ומעריץ של הלהקה, אני חושב ש8 השירים הראשונים פשוט מצויינים. באמת, כל אחד ותפקידו. שירים שונים עם איזה מכנה משותף והם נשמעים מצויין. יש שיגידו ששיר 8 הוא בינוני, אבל לדעתי הוא גדול, ביטלסי כזה. 3 השירים האחרונים לדעתי, הם השירים החלשים באלבום. Ain't Got Nothin' (שיר 9) הוא שיר בינוני. כלומר, לא במקרה הוא לא נכנס לDBTT... יש בו ריף עם רעיון נחמד, אבל הוא יותר מדי מונוטוני. אז נכון, יש מעבר (C PART) טוב, אבל בכל זאת, הפזמון בינוני מאוד ובכלל השיר הזה לא מספיק טוב. יכל להיות B SIDE טוב, אבל לאלבום הוא בינוני. The Nature Of Reality שיר לא רע. זאת אומרת, שיר באמת מאוד נחמד. הוא יכול להיות מהשירים היותר רגועים והפחות בולטים באלבום ומצדי הוא לא מיותר באלבום. למרות שאם הוא היה יוצא כבי-סייד או משהו זה לא היה מפריע לי יותר מדי, אבל צריך שיר של אנדי.
Soldier On - כולם מאוד אוהבים את השיר הזה ואני משתדל לשמוע ולהבין למה אבל לא כ"כ מצליח. כן, יש שם איזה גרוב מגניב, מלודיה לא רעה ונואל על התופים. אבל השיר הזה מונוטוני, אין בו התפתחות. והפזמון שלו הוא "לה... לה...", COME ON! שיר בינוני לדעתי. יש בו בס כזה מגניב ויכלו ליצור ממנו משהו יותר טוב. אולי יש מקום לThe Boy With The Blues במקום שיר 9 או 11. מה דעתכם על האלבום? האם יש מקום לבוי וויט' דה בלוז / סטופ דה קלוקס / רקורד מאשין ? לדעתי בשביל מה שהלהקה ניסתה לעשות יצא אלבום באמת חזק. אי אפשר לצפות שכל 11 הרצועות יצאו מדהימות. יש 8 טובות מאד שכל אחד פונה למקום אחר ועושה את שלו בצורה מדהימה. 3 השירים האחרונים בינוניים, אבל תמיד יש כאלו שירים באלבום, פחות משמעותיים. כפי שאמרתי, לדעתי באלבום הבא צריך לחשוב כמו פה על מה רוצים לעשות, אבל לא סתם לתת את כל השירים הטובים שנשארו לנואל מהאלבום הזה, אלא לחשוב טוב ולכתוב באמת שירים גדולים ולהוסיף רק את השירים ההכי הכי טובים שיש לו (לא רק מה שנשאר מהאלבום הזה). כדי שיצא אלבום באמת טוב! אפילו שייקח 3 שנים, רק שיהיה אלבום מעולה. בהתחלה התאכזבתי שלא היה עוד להיטים באלבום הזה, עכשיו אני לא מתאכזב. יש פה שירים גדולים ובאמת 8 השירים הראשונים פשוט מצויינים. מאוד אהבתי. רק שלא יסחפו ויעשו את האלבום הבא מ"שאריות".

למעלה