DIAGEO ANNOUNCE 2012 ‘SPECIAL RELEASES’

מני.ת

New member
רשמים

הג'פרסון 17 מעולה. בן הבורבונים האהובים עלי. מאד מאוזן ועשיר עם טעמים רגילים של ווניל, מרשמלו, קרמל וקצת קינמון. הפיניש שלו גם מעולה. השני בדיוק ההפך ממנו, כועס ועצבני, מאד מורכב ומרגיש יותר אכוהולי מאשר 50 אחוזי האלכוהול שיש בו. כשקניתי אותו, לגמתי ממנו בבית ולא התחברתי אליו, אבל אמש הצלחתי להעריך את מה שכן יש בו וזה המורכבות , הפלפליות והעוקצנות. זה גם אמור להיות די צפוי מאחר וזה ויסקי שעורה וככזה אי אפשר לצפות ממנו למאפייני טעם של בורבון עם תערובת חיטה לדוגמא.
אני כמעט משוכנע שמאד תאהב את הג'פרסון, את הוויסלפיג תצטרך ללגום אולי כמה פעמים בשביל להתחבר אליו. מהג'פרסון יש לי שניים או שלושה בקבוקים , את הוויסלפיג לא נראה לי שאקנה שוב ולא נראה לי גם שאסיים אותו בעתיד הקרוב או הרחוק. אם יתחשק לי וויסקי שעורה, אני בהחלט אעדיף את הסזארק 18 שהוא עולם אחר.

תודה על הרשמים

בהחלט מצפה לשניהם! דווקא קיוויתי לעוקצנות וחריפות בוויסטלפיג, בתומס האנדי המתיקות מסתירה אותם קצת (לא שזה מוריד מהגאונות של הויסקי הזה).
ורק לשם הדיוק, התכוונת לומר שיפון (rye) ולא שעורה (barley/malt). :)

מני.ת

New member
צודק, שיפון. תודה

אם אתה אוהב את העוקצנות והחריפות, מאד תאהב את הוויסלפיג !

nimrodrosen

New member
RON FLOR DE CANA 21 YO ?

אני מניח שאתה מתכוון ל Flor de Caña Centenario 21 שהוא למעשה רום בן 15 שנה.
היה לי פעם בקבוק כזה- רום נהדר!

מני.ת

New member
וואלה לא ידעתי,

ממזרים, השם בהחלט מטעה. מזמן לא לגמתי רומים בבית, אבל ממה שזכור לי מהפעם האחרונה ששתיתי ממנו זה שנהנית ממנו מאד.

nimrodrosen

New member
באמת ממזרים

הם הוציאו את הבקבוק הזה לכבוד המאה ה-21 (תירוץ יפה, לא?) והגיל שלו מצויין באותיות הקטנות מאחורי הבקבוק.

down under

New member
שדדת בנק או חנויות אלכוהול?

הרשימה הזו שווייה לא לצרכן אלא לקימעונאי היא משהו של מעל 25,000 דולר ארה"ב.

מני.ת

New member
והרשימה לא עדכנית...

שכחתי להוסיף לרשימה:
Remy Martin louis xiii
Ron Barcelo Imperial (רום מעולה מהרפובליקה הדומינקנית)
שני ביטויים של Four Roses בחוזק חבית, 52.89 ו56.2 private colection
מה שברשימה, מצויין את הבקבוקים הפתוחים, אבל אני מחזיק הרבה בקבוקים סגורים של הדברים הטובים באמת שקניתי בזמן שיצאו. לדוגמא, כשיצאה הגבולין 21, קניתי שני ארגזים. לאפרוייג 30 לפני שנעצר היצור שלו, קניתי שני ארגזים. חמישה בקבוקים של ברורה 30 שנה(2007) חמישה בקבוקים של גלנפרקלס 1968, שלושה בקבוקים של פורט אלן (28 שנה גרסה שביעית), שני אגזים לפחות של לאפרוייג 10 שנה חוזק חבית פס אדום, שלושה ארגזים של טאליסקר 25 שנה ולמעשה כל בקבוק מיוחד שאהבתי מאד ממנו קניתי עותקים נוספים. בנוסף, מדברים שאני מחבב ומצאתי דיל מוצלח, גם קניתי כמות גדולה וזה מהווה את משקה הבסיס שלי לתקופה ארוכה.
למזלי, אני רוכש במחירים נמוכים יחסית ואת רוב האוסף עשיתי בתקופה שהויסקים עלו פחות.
אני מוריד בממוצע בין שלושה לארבעה בקבוקים בחודש.

אילן די

New member
אחד המאלטים שאני הכי אוהב

גם אני סוף סוף הצלחתי להשיג בקבוק. כנראה ששוחרר מלאי חדש. מאד פירותי ונעים.

למעלה