Diablo III

Diablo III

היי לכולם וברוכים הגולשים בפינה החמה של ניב ציון... מצטער שהגיע קצת באיחור היום הפוסט השבועי, אני מבטיח ששבוע הבא, על הבוקר, הפוסט כבר יהיה מוכן... היום נדבר על Diablo 3... לכל אילה המעוניינים לקרוא פוסטים קודמים ניתן למצוא אותם בבלוג שלי בתפוז:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=zgamers

משחק בסגנון RPG ממכר בטירוף, משחק כזה שאתה מתחיל איתו בשעה 18:00 בערב ומוצא את עצמך אומר "יאללה נו עוד 10 דקות" ב-00:00 בלילה... דמויות חדשות לבחור כמו ברברי, לוחם, שמאן, קוסם וצייד, כאשר לכל אחד כישורים משלו. אני באופן אישי בחרתי בלוחם, ואני נהנה ממנו בצורה בלתי רגילה. לכל יד וסוג של מכה, יש את היחודיות שלה, כאשר אתה יכול לבחור תחום שבו תקדם את היכולת שלך ו/או שתבחר לפתח ביכולת חדשה, כל זאת מתוך 4 אפשרויות. כנ"ל לגבי היד בה אתה אוחז במגן.
לכל נשק שאתה מוצא במהלך המסע יש את היחודיות שלו, אתה עלול לפגוש בנשקים סטנדרטיים, ויחד עם זאת בנשקים עם יכולות קסומות. ויש אינסוף כאילה, וזה רק הולך ומשתפר עם התקדמותך במסע אל הרג הגדול מכולם - דיאבלו, (השטן).
בתוך המסע הגדול, ישנן הרפתקאות שאתה עובר, וככל שאתה עובר יותר הרפתקאות אתה צובר יותר נקודות-XP, מה שנותן לדמותך יותר יכולות.
את המשחק ניתן למצוא עבור ה-PC, ושאר הקונסולות. (אני אישית משחק בו ב-XBox 360), ולא במחיר יקר בכלל (בסביבות 150 ש"ח). המשחק הינו של חברת Bilizzard, שמזה שנים מביאה לנו את המשחק דיאבלו ושאר משחקים מעניינים (War Craft, Star Craft).
אשמח לשמוע את דעתכם על המשחק הזה, מניסיונכם, מה הכי אהבתם, מה פחות, ובכלל, כל תגובה תתקבל בברכה.

שאלה של שחקנית תפקידים :

מהם האלמנטים במשחק שגורמים לך להגדיר אותו במשחק תפקידים?

DDN

New member
מנסה לענות במקומו

הרבה אנשים מרגישים שאם יש "פיתוח של הדמות" (והמרכאות בכוונה, כי זה סתם לעלות דרגות, לשפר תכונות, ובונוסים) - זה משחק תפקידים.
&nbsp
MASS EFFECT או DRAGON AGE הם משחקי תפקידים ממוחשבים טובים, כי שם גם יש לשחקן בחירות לבחור לפיהן הוא מחליט איך הוא ישחק.
דיאבלו, זה H&S
&nbsp

יש סיבה למה לא שאלתי אותך אלא אותו

לפעמים יש לי תחושה שמשחק תפקידים זה שם ג'נרי למשחק בסגנון פנטזיה.

Wolfinix

New member
משחק תפקידים הוא כל משחק שבו אתה לוקח את הדמות

ומדמה אותה אליך - חיי אותה, זה לא משנה הסגנון של המשחק אלא מה שאתה עושה עם התוכן (הדמיון, ההשלמות שלך לעלילה לרקע של הדמות וכד').

אבל בהגדרה בסיסית במשחקי המחשב, משחק תפקידים הוא משחק שיש בו פיתוח דמות וקידומה דרך עלילה דינאמית (כמו שדני ציין).

מה זו עלילה דינאמית ?

והאם מצב שבו אני בוחרת שם וגרפיקה שונה של דרך להוריד לדמות אחר נק"פ היא באמת פיתוח דמות שונה ?

Wolfinix

New member
עלילה דינאמית (בניגוד ללינארית) היא עלילה שהשחקן מנתב ע"י

בחירה ומעשים, בנוגע לשאלתך "האם מצב שבו אני בוחרת שם וגרפיקה שונה של דרך להוריד לדמות אחר נק"פ היא באמת פיתוח דמות שונה ?" אז כן מכיוון שזו המהות של פיתוח דמות בחירת יכולות

למרות שלדעתי התכוונת בשאלתך האם עשייה שכזו נכללת בהגדרת משחק תפקידים, ולעניין זה כפי שאמרתי זה תלוי בשחקן, עצם הכניסה שלו לדמות המשוחקת, ההזדהות אתה השלמת התוכן והרקע וכד' הם המהות הבסיסית של משחק תפקידים...למרות שבהגדרה "נקיה" של שוק-המשחקים למשחק תפקידים, אז לא מכיוון שהם דורשים תוכן שניתן להתערבות, כמו בחירות עלילה, השלכות מעשים (מאזן טוב/רע) וכד'.

היי לכולם...

אני ממש מתנצל שלא יצא לי לענות עד כה, אני עובר תקופה... בלה בלה בלה... לא משנה...
בכל אופן, לשאלתך, אני לא בטוח שאני אענה לך נכונה, או תשובה דיי מספקת, אבל תפקידים (role),
זה בכל משחק שישנם דמויות שונות בהם אתה יכול לשחק, כדוגמת דיאבלו (קוסם, שמאן, לוחם, ברברי וכו'...).
&nbsp
אני מקווה שזה עונה לשאלתך,
בכל אופן, תודה שקראת את הפוסט והמשך יום נפלא...
&nbsp
ניב.

אל תתנצל, ברצינות, המטרה הייתה לפתוח כאן דיון

זה שבאת להצטרף אליו זה נהדר

מעניין שאתה נותן הגדרה אחרת, האם המשחק שונה רק בבחירה הראשונית ? ז"א, אם אני אוכל לרוץ בצורת תשע דמויות שונות, האם temple run יוגדר עבורך כמשחק תפקידים?

כפי שזה נשמע..

אז כן, כל עוד יש מבחר "תפקידים" או דמויות, זה נראה כאילו המשחק הוא בז'אנר ה-role playing...
ותסלחו לי אם אני טועה, כי אני לא סגור על זה...

נורא רציתי לאהוב
במיוחד שאני מאוהב בוורקראפט 3 שמאז WOW לא טורחים לעשות לו המשך.
אבל ניסיתי את גרסת הדמו לפני שאני קונה, ו... השתעממתי. הרגשתי כאילו הכל קל מדיי... שזה היה מוזר.

sky121

New member
מוקדם מדיי

דיאבלו 3 הוא משחק מצויין. בהמשחק עצמו הושק הם עשו הרבה מאוד פשלות, כמו כל-הזמן-מחובר-לאינטרנט, ובית המכירות של חפצים תמורת כסף וירטואלי ואמיתי.
אך הם למדו מהטעויות של עצמם, ועם ההשקה של חבילת ההרחבה, המשחק מאוד מהנה. יש 5 דרגות קושי, שהדרגה האחרונה מחולקת ל-6 תתי דרגות. אני יכול להגיד לך שהמסך כאוטי כל הזמן בדרגות הגבוהות.
אתה לא רוצה לנסות למצוא את Whimsyshire? (ראה סרטון למטה)

[URL]http://www.diablowiki.net/Difficulty[/URL]

DDN

New member
גם לי חבל שאין warcraft4

3, יחד עם הכס הקפוא היו קרובים לשלמות.
&nbsp

למעלה