DHEA - מה זה???

א ת י 10

New member
DHEA - מה זה???

שלום לך ד"ר תורג'מן, לאחרונה מדורי הבריאות בעיתונים היומיים מלאים בכתבות על כל מיני תרופות ללא מרשם ותוספי מזון לטיפול כאנטי אייג'ינג, מצב רוח ירוד ואפיסת כוחות. בין היתר, מוזכר שם ההורמון DHEA, האמור להיות מופרש ע"י האדרנלים. מכיון שאני חשדנית מאד לגבי כל מיני פסוידו מחקרים ותוספי מזון האמורים לחולל נפלאות, אבל, מצד שני, מצבי שוב די בקאנטים - האם תוכלי להאיר את עיני בקשר להורמון הזה? בכל הבדיקות שעשו לי גם במכון שלכם - לא זכור לי שרמתו של ההורמון הזה נבדקה, למרות שראיתי שיש בדיקה כזאת בטופס הבדיקות של בית החולים (באמת בטור של הבדיקות הנדוקריניות). תודה מראש.

DHEA

שלום אתי, אני בטוחה שבאיזשהו שלב נמדד אצלך ה-DHEAS, לא סביר לי שבמסגרת הבירור המקיף שעברת זה לא נבדק אף פעם. בכל מקרה, זה הורמון שמדידתו לא ממש עוזרת לנו. היא עוזרת לנו כשאנחנו מבבררים גושים באדרנל. ידוע שהוא יורד עם הגיל וכלן הטענה הזו שמתן DHEA יכול לחולל פלאים. מי שאחראי לתורה הזו הוא מדען צרפתי די רציני שחי כעת בארה"ב בשם Beaulieu. הוא כנראה מאמין במה שהוא טוען אבל הוא לא ממש שכנע את הקהיליה המדעית בצדקת דברין. במצב אחד שבו חסר DHEA הוא באמת פתולוגי, אצל נשים עם מחלת אדיסון, ישנן מספר עבודות שמראות כי מתן DHEA שיפר את ההרגשה הכללית ובעיקר את הליבידו. אבל גם בכך אין אחדות דעין. מדובר באנדרוגן מאד חלש שכולו בא מהאדרנל, והוא יכול לשמש אבן יסוד לבנית אנדרוגנים פוטנטים יותר. אני מצטערת לומר לך שזה בערך כל מה שאני יכולה לומר לך על כך. יש היום מגמה לתת אותו לאנשים עם בעיה ביצור סטרואידים באדרנל (ממש לא המקרה שלך), אם כי להגיד לך שיש בסיס מדעי מאד טוב לזה תהיהי הגזמה. כמובן שהוא בארסנל של כל צוכרי האשלייות שמתעשרים ע"ח תמימותם של בעלי ממון. שיבושם להם.

א ת י 10

New member
המון תדוה. עזרת לי מאד!!!

יש לי בבית שני גברים (בעלי והבן), שמאד מאמינים בתוספי מזון למיניהם ובכל מיני תיאוריות של אושר בגלולה, והם מנסים בכל פעם להלעיט אותי בהם. מזל שאני די חשדנית לגבי מה שאני מכניסה לגוף שלי ותמיד טורחת לברר, לגבי הביסוס המדעי, ובכך עזרת לי מאד. עכשיו השתחרר הלחץ - עד שימצאו שוב מאמר על "תרופת פלא" נוספת שהמדע טרם גילה...

למעלה