Deviant

Khepera

New member
kappas

לא ברור לי מה זה בדיוק kappas כאן (אני מניח שמשתנים מסוג כלשהו, אך לא ברור לי איזה) ואם יש להם שם בעברית.. תודה! Kappas were claculated for each of the four categories for to measure the degree of the interrater reliability

Khepera

New member
Deviant

היי, למישהו יש רעיון איך לתרגם : A typology of Deviant workplace behaviors؟ פשוט הרעיון של "טיפולוגיה של דפוסי התנהגות סוטים במקום העבודה" נשמע לי מעורר קונוטוציות לא טובות.. (המאמר הוא אכן על דפוסי התנהגות לא תקינים , אבל עדיין "סוטה" מעורר לי קונוטציה מינית. אבל אולי זה רק אני :) )

tafustafus

New member
כנראה שהכוונה לערך שמייצגת האות

היוונית קפא בהקשר הטכני בו נראה שעוסק הטקסט.

Boojie

New member
מדדי כפא.

לא זוכרת בדיוק מה הם מייצגים, אבל זה מדד ספציפי.

ליבליך

New member
זה מדד סטטיסטי

שבודק את מידת ההתאמה בין משתנים דיכוטומיים או נומינליים. נאמר, אם נותנים לשני אנשים שונים סדרת תמונות של אנשים, ומבקשים מכל אחד לחלק אותם ל"יפים" ו"מכוערים", אפשר להשתמש במדד הזה כדי לבדוק את מידת הדמיון בין העדפותיהם.

Eldad S

New member
אולי, כדי לא להשתמש

במילה "סוטים", אפשר לומר "חריגים": טיפולוגיה של דפוסי התנהגות חריגים במקום העבודה.

Khepera

New member
מה בנוגע לעברייניים?

מה בנוגע לעברייניים? (כמו שם התואר, לא שם העצם ברבים)? כי במאמר בסופו של דבר אכן מדובר על התנהגויות עבריניות, ולא רק חריגות.

Khepera

New member
multidimesional sacling

אני יודע שזו שיטת הצגת נתונים - סוג של גרף, אבל אני לא יודע אם יש לזה שם עיברי תיקני. זה ההסבר מגוגל: A statistical technique for displaying differences between items, as if they were points on a map, or in a 3-dimensional space. The greater the distance, the more different the items are - in the opinions of people who rated them. This is the statistical technique used for perceptual mapping.

Khepera

New member
התנהגויות או דפוסי התנהגות?

קצת קשה לי עם המילה "התנהגויות" - יש לי תחושה שלא אמורה להיות צורת רבים למילה "התנהגות" , אבל "דפוסי התנהגות" הוא בעל משמעות שונה. מה דעתכם? (קונטקסט: deviant workplace behaviors)

tafustafus

New member
בהחלט יש התנהגויות

וזו מילה תקינה לגמרי. (בנוסף, אם הביטוי שבסוגריים הוא זה שצריך לתרגמו, אז לפחות על פני הדברים, שימוש ב"דפוסים" יהיה תרגום לא נכון: התנהגויות ודפוסי התנהגות הם דברים שונים.)

Eldad S

New member
נהוג אצלנו לשרשר.

כאשר אתה פותח שאלה נוספת, כאשר שאלה שלך כבר נמצאת בפורום - פותחים את השאלה הבאה בהמשך לשאלה הקיימת, כדי לא לגזול מקום בפורום משאלותיהם של אחרים (שעקב פתיחת השרשור החדש נדחקות לעמוד השני). כבר שרשרתי שתי שאלות קודמות שלך, ונדמה לי שגם הסברתי אז את נושא השרשור.

למעלה