Detox

Artanis

New member
Detox

שלום, הייתי רוצה לקבל המלצה עבור DETOX אני גרה בפולין, ואני רוצה לעשות את הניקוי הזה לפני שהחורף מגיע....והשיטות לניקוי רבות. אני יודעת שאני רוצה לעשות ניקוי על בסיס צום, צמחים או שתיית מיצים...אבל אילו קוים כללים מידי...ואני צריכה לדעת מה תהליך הניקוי הזה (שאני רוצה לעשות בין שבוע לעשרה ימים) צריך לכלול על מנת שאני לא יעשה לעצמי נזקים. יש לציין שהרצון שלי לעשות ניקוי נבע בעיקר שבזמן האחרון אכלתי הרבה מאוד, ומהדברים הלא נכונים..אז אני די מרגישה כמו פח זבל. הדיאטה הנורמלית שלי היא צמחונית, ואני משתדלת שלא לצרוך מוצרים מעובדים ולצרוך פירות וירקות בעיקר. אני גרה בקרקוב - עיר כמו כל הערים...יש לה גם את הזיהום אויר שלה. אני עובדת במקום שיש בו די הרבה אנטנות...ואני עובדת הרבה עם מחשבים...אתם יכולים לתאר לעצמכם את כמות הקרינה. לאחרונה אני גם די מתוחה (מה שמביא אותי גם לאכול יותר ולעשות ספורט פחות :-\ ) ואני תופסת את עצמי המון פעמים שהכתפיים מכווצות כלפי מעלה (כאילו שהגוף מוכן ומזומן לתקיפה. אני חושבת שיש מספיק סיבות על מנת לעשות ניקוי פיזי. האם מישהו יכול לייעץ לי מה צריך? בתודה מראש,

ינוקא1

New member
אני לא ממליץ על הניקויים הללו

הדרך הסינית מאוד דוגלת ב"הרמוניה" - הרמוניה עם עצמינו ועם העולם כדרך לשמירה על הבריאות. צום זה משהו מאוד לא הרמוני , מאוד קיצוני , וגם אם אכלת ג'אנק אין שום צורך לכפר על זה בצום. זה כמו לנוע מקיצוניות אחת לקיצוניות שניה. המצב היחידי שלדעתי צום בריא בו זה כאשר מישהו חולה ומעצמו אין לו חשק לאכול. אם בכל זאת תרצי לעשות צום , אז ההמלצה היחידה שלי היא לשים לב יותר למה שאת עושה אחרי הצום מאשר לצום עצמו. אחרי הצום לחזור לאכול בהדרגה מאוד גדולה - רוב הנזקים כתוצאה מצום באים כתוצאה מאכילה לא מדורגת אחריו. ההמלצה שלי היא יציאה לטבע , נשימת אוויר , תנועה מתונה , לחזור לאוכל הבריא שאת אוכלת - וזהו.

Artanis

New member
תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

חלק מהתוכנית שלי לניקוי יהיה לצאת לטבע ולנשום אויר נקי... אבל אני חושבת שאם אני אתן חופשה גם לכבד שלי...הוא "ישמח"... אני קוראת מאמרים ושם מצויין לרב שחזרה לאכילה רגילה אחרי צום אכן צריכה להעשות בהדרגה
תוכל לפרט יותר בנוגע להתנגדות שלך לניקוי בעזרת צום?

ינוקא1

New member
תודה לך ../images/Emo13.gif

בגדול כבר אמרתי את ההתנגדות שלי - אני לא כל כך מחבב דברים "קיצוניים". התרבות שלנו היא בכלל תרבות קיצונית : מחפשים כל הזמן ריגושים מסוגים שונים - אם זה במוסיקה לא הרמונית אלא קופצנית , אם זה באוכל - טעמים קיצוניים שאינם טבעיים - קוקה קולה למשל , אם זה בפעילות הגופנית - כמו שמתבצעת במכוני כושר ועוד ועוד. הדברים הקיצוניים בדרך כלל פוגעים בגוף , הדברים המתונים וההרמונים - טובים לגוף ולנשמה גם. הבעיה היא שהתמכרנו לקיצוניות - אנשים רבים היום לא יכולים לשתות מיים , למשל , כי הם לא מרגישים "חיים" בלי הריגוש של הסוכר. כנ"ל אנשים רבים לא מסוגלים לשמוע מוזיקה רגועה , כי הם זקוקים לריגוש ולהרגשת החיים שנותנת המוזיקה הלא רגועה. אנשים לא מסוגלים להחזיק זוגיות , כי הם זקוקים כל הזמן לריגושים. וזה בכל התחומים. ההתמכרות לקיצוניות היא מה שיוצר בעיות בריאותיות , ומה שהורס לאנשים את החיים. היכולת להנות מהדברים הפשוטים - נשימה , מיים , אוויר , אור שמש , הליכה וכו' וכו' - זה מה שיוצר חיים מאושרים וטובים. אחד הדברים שמאפיינים את "תרבות הקיצוניות" זה הליכה מקצה לקצה - משמינים ואוכלים בלי פרופורציות , ואז רצים כמו מטורפים במכון הכושר כדי "לאזן" את זה. זה לא טוב וזה לא טוב. צום זה נראה לי גם כן רעיון קצת קיצוני. אני חושב שהעיקר לאכול נכון (כמו שאת אוכלת - פירות , ירקות , אגוזים שקדים וכו') , לעשות פעילות מאוזנת , להיות בטבע , להנות מהדברים הפשוטים בחיים - זה הכל. גם אם אכלנו ג'אנק - לא נורא. לא צריך "לכפר" על זה. פשוט לחזור למצב הרגיל שלך. אם את קשובה לגוף שלך ואין לך חשק לאכול - אולי זה טוב , כמו שכאשר חולים אין חשק. אבל סתם ככה במצב רגיל אני חושב שצום היא פעולה המנוגדת לטבע.

יעל ND

New member
צריך לראות, מה מצבך

ובהתאם לזה לפעול. בזמנינו, עם כל הרעלים הסביבתיים, הרבה פעמים יש צורך בניקוי הגוף. אבל הכל אישי: גם שיטה מתאימה, גם עוצמתה הנדרשת במקרה זה או אחר וכדו'. מה שבטוח - לא ממליצה לעשות דברים כאלה על דעת עצמך, אלא בהמלצהצ ובליווי איש מקצוע בלבד. ובכל מקרה, תמנעי מכל שיטה שכוללת חוקנים למיניהם. נדיר, שיש בהם צורך, ונזק מהם יש תמיד.

מסכים עם זה שצריך אמצע.

ואכן, צום עשוי להיות פתרון רדיקלי למדי. עם זאת, במידה ואת מרגישה צורך, ישנן תוכניות רבות ומגוונות, ששומרות על תזונה "נקייה" ובריאה, אבל מאוד מומלץ להתאים אותן אישית לצרכים שלך, ולא לעשות סתם ככה ניקוי כי זה מה שהחלטת. לכן שווה למצוא מטפל שנמצא באיזור מגורייך, ולפנות אליו לטיפול, להסברים וליווי. לעשות מהלכים כאלו ללא ליווי עשוי להיות מבלבל, מלחיץ ובמקרים פחות טובים גם לפגוע בך. בהצלחה!

hal767

New member
הרעיון הכללי לבצע ניקוי גוף הוא בסדר

אבל יש לבצע זאת נכון ובהתאמה אישית אליך בעבודה משותפת עם איש מקצוע שמכיר את הנושא. מכאן שכל המלצה אינטרנטית היא חסרת משמעות מבחינה מקצועית. יעוץ נכון יכול להנתן רק לאחר הכרות מעמיקה איתך בפגישות אישיות. בצוע נכון של הדרך עושה פלאים בכל הקשור לבריאות הגוף והנפש.

למעלה