depalept

harduf9

New member
depalept

שלום אתמול, אחרי ארבע שנים, סוף סוף קיבלתי אישור (מנוירולוגית) להפסיק שימוש בדפלפט. לקחתי 200 מג' בערב. רמות בדם נמוכות עד לא משפיעות. 18 ומשהו. בעקבות לחץ / פחד של גורם שלישי. הרופאה הציעה לא להפסיק מייד אלא לקחת יום כן ויום לא. לי ידוע שעם מינון של דפלפט לא משחקים, אסור יום ככה ויום ככה. מה לכם ידוע ? תודה לעונים. במידה והעונה אינו רוקח / רופא אבקש לציין זאת במפורש. גיא

חייםלוי

Member
מנהל
אם הנוירולוגית קבעה שאתה יכול לקחת

יום כן ויום לא בתהליך של הפחתת מינון, אני משער שהיא יודעת מה שהיא אומרת. אם אתה חושש תשאל נוירולוג אחר. יש רשימה של נוירולוגים בצד שמאל. אני לא רופא ולא רוקח וכך אף אחד מחברי הפורום, למיטב ידיעתי, חוץ ממומחית הפורום ד"ר קיפרווסר שעונה על שאלות פעם בשבועים. שיהיה בהצלחה בהפחתת המינון.

harduf9

New member
לצערי, לא כל הרופאים יודעים אפילו

את הבסיס. הנוירולוגית הזו במקרה נוירולגית טובה. רק לגבי דפלפט אני חושש שיש לה חוסר ידע מסוים. למשל לפני 7 חודשים היא אמרה לי לחצות כדור. מה שאסור בתכלית האיסור. לכן מומלץ לבדוק לפחות עם עוד שני מומחים שהוכיחו את עצמם לגבי עצות מסוימות, בוודאי כשיש ספק. תודה על התשובה גיא

harduf9

New member
אנחנו כנראה לא מדברים על אותו כדור

כי אצלי זה לא רשום. בכל אופן אין לי עניין להתווכח. תודה על התגובה גיא

ענת71

New member
חציית כדורים.

כמעט את כל הכדורים אפשר לחצות. כבר מספר שנים אני חוצה את הכדורים שלי ואם יש צורך אני מעלה את המינון מחצי כדור לכדור שלם.

באמת?../images/Emo2.gif למה? יש לו קו חצייה ואני

שנים חוצה אותו לבת שלי, כי היא מקבלת 37 וחצי מ"ג אז אני נותנת לה כדור של 25 ועוד חצי כדור

הסתכלתי

ב- 100 ו- 50 אין קו חציה. אני גם זוכר הוראה לא לחצות. הטענה אומרת שבחציה המינון לא מדויק, ולכן זה לא בטוח. במחשבה שניה זה ניראה מוזר. בלמיקטל הפרש המחירים בין 50 ל-100 , הוא לא חצי, אלה, 3/4 , כך שמאוד כדאי לקחת 100 ולחצות. טוב למזלנו זה לא מענין אותנו.

harduf9

New member
בחצייה המינון לא מדויק מאחר ואין

סיבה לפיזור הומוגני של החומר הפעיל בכדור. בייחוד אם הוא מצופה בציפוי אנטרי. כדורים שניתנים לחצייה הם בד"כ כדורים ששינוי במינון לא גורם לתופעות לוואי או כדור הומוגני אם יש דבר כזה. בברכת בריאות שלמה גיא הרדוף

harduf9

New member
אינני מומחה לנושא

אך אני יודע שציפוי אנטרי הוא ציפוי הגורם לשחרור מבוקר של החומר. אולי גם מונע השתחררות חומר מוקדמת למשל אם יש חומר שנהרס בחומציות גבוהה צריך להכניס אותו כך שהכדור "יפתח" רק אחרי הקיבה. תודה על השאלה גיא

uma5

New member
חציה

לצערי את הקפרה אני חוצה כיוון ש250 מ"ג עולה 900 ש"ח וזה רק לכמה ימים לצורך העלאת מינון אך הלב דופק אין לו קו חציה ואני מודעת שהמינון לא מדויק . תדעו שהרופאים לא מודעים אם יש או אין קו חציה ומנסיוני אם אין קו חציה אפילו שהרופא אמר לחצות הרוקח יזהיר שאסור.

uma5

New member
חציית כדור

הרוקח הסביר לי שכדור שאין לו קו חציה לא ידוע היכן החומר מתרכז ויכול לקרות מצב שאו שיקחו יותר מינון או פחות ממה שצריך.

ruthty

New member
במשך חצי שנה היתי חוצה את הכדור

כמובן לפי הוראות רופא

טלטול232

New member
דפלפט

שלום רב מינון של 200 מ"ג ליום מתאים לילד במשקל 8-10 ק"ג ולא למבוגר , כך שהכמות שאתה מקבל היא מיתחת למינון טיפולי רגיל.הרמה בדם של 18 מראה זאת , ברמה טיפולית צריכה להיות מינימום 50 או בסביבה . בכל מיקרה אסור להפסיק בבת אחת את התרופה והירידה צריכה להיות איטית ביותר. המעבר ליום כן ויום לא אולי נובע מזה שאין כדורים של 100 מ"ג איני מכיר את המינונים. אפשר לעבור לסירופ הניתן לילדים שמכיל 40 מ"ג לסמ"ק , ואז עם מזרק אפשר להגיע למינון מדוייק ביותר. איני רופא וגם לא רוקח אלה אבא של ילדה שמקבלת דפלפט , והידע שלי הוא מהסברי הרופאים ומקריאה. בכל מיקרה שיהיה לך בהצלחה והגמילה מהתרופות תצליח לך אבא של טלטול

harduf9

New member
תודה על התשובה

דיברתי היום עם רוקח שהביע חשש מירידה טוטאלית למרות המינון הנמוך. אני אבדוק עם עוד כמה גורמים. יתכן שאעבוד לסירופ 100 מ"ג לכמה זמן. ושוב תודה על התשובה. גיא

למעלה