Dell XPS M1330 vs Dell Latitude D830 (עד 10k)

Heineken

New member
Dell XPS M1330 vs Dell Latitude D830 (עד 10k)

שלום, אני סטודנט ומחפש נייד. מטרות שימוש מלבד הדברים רגילים כמו אינטרנט ולימודים - משחקים תכנות ועריכת וידאו. מתלבט בין שני הדגמים כשהעדפה היא ל-XPS. החסרון היחיד שאני מוצא בו הוא המסך הקטן, למרות שחשובה לי מאוד הניידות. מנסיונכם, האם מסך קטן מפריע בעבודה שוטפת של כמה שעות מול המחשב? (עבודות, תכנות וכדומה?) תודה מראש, יניב. מפרטים: Dell XPS m1330 מפרט טכני מעבד Intel® CoreTM CORE 2 DUO Processor 2.0GHz T7300, 4MB L2 Cache FSB 800MHz מסך רחב ''13.3 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharp With TrueLifeTM כרטיס מסך NVIDIA GeForceTM Go 8400M GS with 128MB dedicated DDR3 graphics memory דיסק קשיח 160GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2048mb DDR2 667MHz, Maximum 4GB כונן אופטי צורב DVD פנימי DVD+/-RW מערכת הפעלה Windows Vista Business אחריות שלוש שנים משקל 1.8Kg תכונות נוספות מודם מובנה 56K1 V.92 כרטיס רשת אלחוטי Intel® 3945 802.11a/g Mini-card כרטיס רשת 10/100 network interface adaptor שן כחולה Dell Wireless 360 Bluetooth® internal wireless card מתאם אודיו Audio type/controller: AC97 Soft Audio מצלמה מובנת 2.0 megapixel WEB מיקרופון מובנה, כיווני למניעת רעשי סביבה סוללה 6-cell (53 WHr) Smart Lithium Ion battery כניסות ויציאות חיבור טורי IEEE 1394 אחד IEEE 1394 תמיכה בכרטיסי זיכרון Secure Digital (SD) and SD/IO compliant 5-in-1 Combo Card connector - reads MS, MS Pro, SD/SDIO, MMC, xD CD type I/II ExpressCard ExpressCard 54mm Slot כניסות USB שתיים מסוג USB2 יציאת VIDEO HDMI חיבור למסך חיצוני VGA חיבור לקו טלפון RJ-11 חיבור לרשת RJ-45 חיבור חשמל חיבור לספק קח מיקרופון ומצלמה מצלמה ומיקרופון מובנים חיבורי אודיו חיבור לאוזניות ומיקרופון מידות במילימטרים במצב סגור גובה 36, רוחב 356, עומק 265 אספקה מיידית Dell Latitude D830 מפרט טכני מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T7500 2.2GHz, 800 MHz FSB 4MB L2 Cache כרטיס מסך NVIDIA Quadro NVS 135M/256MB Trubo Memory 128MB & 128MB shared מסך רחב 15.4'' WUXGA UltraSharp® (1920 x 1200) TM דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 1024MB DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel Memory, Maximum 4GB כונן אופטי צורב DVD פנימי DVD+/-RW משקל 2.8Kg (עם סוללה 9cell) מערכת הפעלה Windows Vista Business Eng אחריות שלוש שנים אספקה תוך 10 ימים תכונות נוספות מודם מובנה 56K1 V.92 כרטיס רשת אלחוטי Intel PRO/Wireless 4965AGN 802.11a/g/ Draft n כרטיס רשת 10/100/1000 network interface adaptor שן כחולה Internal Dell 360 Bluetooth™ מתאם אודיו Audio type/controller: AC97 Soft Audio סוללה 9 cell 85 WHr Li-Ion Battary כניסות ויציאות חיבור טורי Serial, RS232 Compatible Port חיבור טורי IEEE 1394 אחד IEEE 1394 אינפרה אדום Infrared: one port compatible with IrDA Standards 1.1 Fast IR and 1.0 Slow IR מובנה חיבור למסך חיצוני VGA, יציאת DVI דרך תחנת עגינה יציאת לטלוויזיה S-Video כניסות USB ארבעה מסוג USB2 חיבור לקו טלפון RJ-11 חיבור לרשת RJ-45 חיבור חשמל חיבור לספק קח חיבורי אודיו חיבור לאוזניות ומיקרופון

ש.פ.ד

New member
אתה משווה מין עם שאינו מינו

ה- XPS הוא ליין מחשבים לשוק הביתי, שמיועד לספק מענה ללקוחות, צעירים בעיקרם, שמבקשים יכולות במשחקים ומדיה. ה- 830 מיועד לשוק העסקי ומציע מחשב כתחליף למחשב שולחני, ועמידות גבוהה מאוד בפני נזקים שצפויים למחשב כשמניידים אותו. כסטודנט, נראה לי שה- 830 גדול מדי וכבד מדי כדי שיהיה לך נוח לקחת אותו בכל יום לכיתה ולהשתמש בו על השולחנות הקטנים המצחיקים של האוניברסיטאות. הוא יחזיק מעמד טוב יותר, מצד שני. מה עם ה- 630 בתור פשרה? תקבל את העמידות של ה- 830 עם משקל קל, זמן סוללה מצויין ויכולות גראפיות לא רעות בכלל (עם כי לא ברמה של ה- XPS. גם ה- XPS יעשה את העבודה בכיתה, אבל תצטרך יותר להזהר עליו ולשמוע עליו מזעזועים ומכות.

Heineken

New member
תודה על ההתייחחסות ועוד שאלה

היי, תודה רבה על ההתייחסות, אגב אני לא בטוח עד כמה אשתמש בו בשיעורים, זה יותר לספריה וכתחליף לחוות מחשבים, מה גם שלרוב יש עבודה בזוגות והרבה יותר נוח להשתמש בנייד של + Wifi במקום במחשבים של החווה, השאלה שלי שנוגעת גם ל630, האם מסכים בגדלים כאלה (13.3, 14.1) הם לא קטנים מדי בעבודה ממשוכת? תודה רבה על התתיחסות

Heineken

New member
לגבי שמירה פיזית על המחשב

זה לא משהו שאמור כעיקרון להוות מניעה לקניית המחשב, לא צופה בעייה כזו.. מכיוון שככל הנראה אתנייד עם רכב, וגם אם לא.. אני נוהג מנסיוני לשמור על דברים. תודה!

RoyBO

New member
יש לך שתי אופציות

D630 או XPS 1330 מציע לך להזמין כמוני את 1330 עם מסך LED , T7500, 2GB, 8400GS, 160GB 5400RPM המחשב בעל יכולות גבוהות ביותר, עם מסך LED יותר נוח, בהירות גבוהה וחסכון במשקל וחיי סוללה. בבית אני מתכוון לעבוד עם המסך 19 אינצ' הרגיל שלי ביחד עם המסך של הנייד. הדגם הזה בסביבות 9.5K.

Heineken

New member
איפה הזמנת אותו עם T7500

וזה אגב עושה אותו אדום, לא מציק?

RoyBO

New member
עוד לא קיבלתי אותו

בתכלס אני כבר חושב שאדום זה סבבה. פשוט הייתי חייב מסך LED. הזמנתי מPCCENTER ואני מחכה שיגיע אולי בשבוע הבא לארץ.

Heineken

New member
וואלה צודק

הם לא באים עם מסך LED, מה היתרון של מסך כזה?

RoyBO

New member
מהאתר של דל

סטנדרטי: צג CCFL WXGA מסוג UltraSharpTM ‎ בגודל 13.3 ׿ינץ' (‎1280x800, ‎220 nits) ע׿ טכנולוגיית TrueLife™‎ ומצלמת ׿ינטרנט של 2.0 מגה-פיקסל אופציונלי: צג WLED WXGA מסוג TrueLifeTM בגודל 13.3 ׿ינץ' (‎1280x800,‿ ‎300 nits) ע׿ טכנולוגיית TrueLife™‎ ומצלמת ׿ינטרנט של 0.3 מגה-פיקסל (בהיר יותר בשיעור של 36%, קל יותר ב-118 ;גר׿ ודק יותר ב-2.5 מ"מ מ׿שר צג ה-CCFL הרגיל)

Heineken

New member
מה זה תורם לי ה%36 בהירות יותר

ובלי להתייחס לקלות שלו? מה היתרון של צג W-LED ??? תודה

RoyBO

New member
מאמץ פחות את העיניים חוסך בחיי סוללה

תוכל להגביר את הבהירות של המסך בזמן שימוש בסוללה ועדיין הסוללה תיגמר באותו זמן אילו השתמשת במסך רגיל על בהירות נמוכה. דוגמה למסך לד: http://www.notebookreview.com/picture.asp?f=25946 the LED backlit display of the M1330 easily beats out my desktop's LG L204WT at 80% brightness

RoyBO

New member
אין בעיה

מציע לך להזמין את הדגם זה ביום ראשון משום שהוא צפוי להגיע סופסוף בשבוע הבא. לא ידוע כמה יחידות מגיעות, המחשב ייחטף, אני מקווה לפרסם כמה תמונות וחוות דעת על הדגם אם אספיק לקבל אותו בשבוע הבא לפני הלימודים (14.10).

ScorpioID

New member
אתה טועה ומטעה

מסך LED לעומת CCFL מבחינת בהירות - חסר משמעות. ההבדל המעשי נע בין 100-200 ניטס. ככל שהבהירות יותר גבוהה, המחיר הרבה הרבה הרבה יותר גבוה. מבחינת מאמץ עיניים - חסר משמעות - הטכנולוגיות מבחינה עקרונית דומות (מקור הארה אחרי זכוכית LCD) יכאבו לך העיניים מהפולרייזר ולא מההארה. מה שכן, המשקל והעובי. טריק שיווקי ודרך להוציא עוד כסף מהלקוחות על משקל ועובי ותו לא.

ScorpioID

New member
בגלל זרם ישיר וללא אינברטר כמו בCCFL

חסר משמעות. שיפור של אולי 5%

RoyBO

New member
שים לך לרזולוציה של D830

מסך רחב 15.4'' WUXGA UltraSharp® (1920 x 1200) TM זה הרבה יותר גרוע מהמסך של 1330 תאמין לי. לאבא שלי יש נייד עם 15.4 + 1050X1680 וזה קטן מאוד.

למעלה