dell inspiron 1520 אזלו בארץ?

Noam S

New member
dell inspiron 1520 אזלו בארץ?

מדובר בדגם הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-1520-8600-120.htm אין באף חנות פתאום.

Noam S

New member
../images/Emo3.gif באסה...

אגב, בפורום גרפיקה אחת הגולשות דווקא לא התלהבה מהדגם. ובכלל אמרה שמחשבי דל שבירים ולא כדאים. מוזר...

kobi 23

New member
תראה לגבי העמידות

בד"כ כל המחשבים מהסדרות הביתיות הן שבירים יחסית.במיוחד המחשבים של LG אם רוצים משהו עמיד יותר ,רק מחשב מסדרה ביתית

kobi 23

New member
../images/Emo6.gif טעות שלי ,סדרה עיסקית כמובן.....

טועים לפעמים

Noam S

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif ו...הממ מה הכוונה עמידות?

אם שניהם יפלו על הריצפה שניהם יתרסקו. ממה שאמרו כאן בפורום דל אמינים ובנויים טוב...

kobi 23

New member
תראה...תשמע

עמידות הכוונה לחוסן של המארז/המחשב מנפילות. מחשבים מסדרה עיסקית בנויים מחומרים יותר איכותיים וקשיחים מסדרה ביתית.ובד"כ גם קל יותר בעיקרון אם תפיל מחשב נייד מסדרה עיסקית מהשולחן רוב הסיכויים שלא יקרה לו כלום ,למרות שאי אפשר להבטיח דבר כזה. וצריך גם מזל בכל מקרה אם תפיל את שנייהם בטוח שהעיסקי ינזק פחות. לי באופו אישי נפל המחשב שלי (מסדרה עיסקית) מהידיים ולא קרה לא כלום , אפילו לא שריטה. עם זאת נפל לי גם מחשב נייד רגיל מהידיים והוא התחרפן לגמרי אם אתה מעוניין להרגיש את ההבדל באיכות אתה יכול לגשת לNOTEBOOK CLUB או BIG BOX ולהרגיש בידיים את הבדל הפלסטיקה

Jan22

New member
הכל תלוי במה אתה רוצה,קונה ומשקיע

DELL עובדת עם 2 ליינים עיקריים - אינספיריון ולטיטווד. הראשון לפרטי (מקסימום חומרה גבוהה במינימום תקציב ,מה שאומר שהחומרים פשוטים יותר ,המאסיביות נמוכה יותר) והשני לעסקי (חומרים טובים יותר ,מארז חזק יותר)... אתה רוצה נייד בלוק ? תצטרך להשקיע יותר!

maor78

New member
יש מצב טוב

כשאני הזמנתי אותו זה לקח חודש עד שקיבלתי אותו וגם כל המשלוח שהגיע לארץ נחטף בחצי יום. אם אתה באמת רציני לגבי רכישה עדיף שתתקשר לחנות שתבחר ותשריין אחד מראש כי הם נחטפים יותר מהר מלחמניות. לגבי ההיא שאמרה שהיא לא התלהבה ממנו מבחינת גרפיקה, זה מאוד תלוי בדרישות שלה וגם למה היא היתה רגילה קודם. יכול להיות שהיא רגילה לנייח עם 8800GT או משהו דומה אז ברור שהיא לא תתלהב מ8600. בגדול עוד לפני שאתה משתמש בו אתה אמור להבין לבד מהמפרט שלו שלא תיהיה לו בעיה עם גרפיקה בתנאי שתיקח את המפרט החזק שהוא מציע. מניסיוני אני יכול להגיד לך שהוא מריץ משחקים דיי חדשים כמו ביושוק, COD4, CNC3 על הגדרות מקסימליות והוא רץ דיי חלק. משחקים כמו קרייסיס הוא מריץ על מדיום באופן שוטף. לגבי תוכנות תלת מימד למינהן אין לי מושג כי לא ניסיתי ואני גם כנראה לא אנסה.

Noam S

New member
ומה זה מפרט חזק?

2GB + כונן 7200RPM?
כל השאר דיי סטטי. 4GB לא נשמע ריאלי נכון לעכשיו. אולי עוד שנה.

maor78

New member
לא

2GB זיכרון, מעבד T7300, כרטיס מסך 8600GT. לגבי הארד דיסק נראה לי ש 5400RPM יספיק. 7200 כבר יזלול את הסוללה. בעצם כל דגמי האינספירון 1520 הם זהים פרט לרכיבים שציינתי פה. הם אלה שמשפיעים על ביצועיי המחשב והם אלה שגם מייקרים/מוזילים אותו משמעותית. תדאג שכל אלה יהיו במחשב שלך ואני מבטיח שהוא יריץ בכבוד כמעט כל יישום גרפיקה.

maor78

New member
לא יודע להגיד לך במדוייק

בגדול אם ממש חשוב לך זמן סוללה אז תקנה אותו עם סוללה 9 תאים או שתקנה דגם אחר שיועד יותר לצרכי ניוד. לי יש סוללה סטנדרטית של 6 תאים והיא מספיקה לשעתיים פלוס מינוס בעבודה לא מאמצת בכלל (גלישה באינטרנט) אם אני מפעיל משחק למשל הוא מחזיק בקושי שעה.

Noam S

New member
כרגע חשבתי על משהו

אולי זה קצת בדיוני
הממ... יש תוכנה כזו שיכולה להאט כונן של 7200 ל5400? אם כן זה גאוני. אתה מפעיל אותו על 7200 שאתה מחובר לחשמל ועל 5400 שאתה על סוללות. אפשר ללכת עם קו המחשבה הזה הלאה... ובכלל לסגור ולבטל כמה שיותר רכיבים בהתאם לסוג העבודה והתנאים.

bar666xp

New member
זה לא ממש רק RPM..

יש המון גורמים על הזמן סוללה... לדוגמה כמה צריכת החשמל היא מעמידה לספין מקסימלי {לרוב הצריכה הגבוה ביותר ביחס לזמן שזה לוקח}... תלוי כמה הדיסק עובד בפועל.. הוא יכול להיות מעוד בזבזני ולעבוד חצי ממה שיעבוד אחר חסכוני מעוד והתוצאה תהיה זמן סוללה דומה/זהה. הבעיה היא שלרוב היצרן/יבואן/ספק לא מפרסם את הנתונים כלומר אם תרצה אותם יהיה עליך למצוא אותם באתר היצרן {וזה לפעמים לחפור הרבה אתרים כדי לראות איזה HDD יש ואז לאתר יצרן הדיסק למצוא את הדגם המדויק של הHDD ולעשות השוואות צריכת חשמל וביצועים ולאתרים לא תלויים/אוביקטיבים לבדוק מה הביצועים וצריכה בפועל}. זה יוצא בין 10% ל50% בזמן סוללה... תלוי באילו דיסקים מדובר... לכן הכלל הוא כי 7200RPM לא משתלם ביחס ביצועים צריכת חשמל או שה5400RPM יוצא משתלם יותר ביחס ביצועים, צריכת חשמל.. אגב לפי הנתונים שמראים ה7200RPM האחרונים זה עשוי כלל להצתמצם לאחוזים בודדים... אבל עוד לא יצא לי לראות זאת בפועל אז אני עדיין ימליץ על העדפה ל5400RPM.

Noam S

New member
שוב - אלא אם המשתמש

מנייד את המחשב מנק' אחת שיש בה מקור חשמל לשניה... לא כולם עובדים על סוללות. מי שגולש מהיער (
) או מבתי קפה... שילך על ה5400. מי שגולש מהבית ומהמשרד, לדעתי כדאי לו7200 .

bar666xp

New member
האמת 2 שולחניים אחד לבית ואחד למשרד +....

דיסק 500G ויותר נייד = בערך מחשב נייד אחד עם HDD קטן יותר ממה שיהיה בשולחנים. אז כל אחד ומה שהוא חושב לנכון... לדעתי אם זה לבית ולמשרד הלוך ושוב ללא צורך בעבודה על סוללה וללא צורך לניידות אמיתית... למה ביכלל לרכוש נייד? מחשב משרדי של אינטרנט אופיס ושות עולה היום כמה 1Kש"ח~1.5Kש"ח נגיד עם מסך וכו' 1.5-3Kש"ח~ כמה עולה נייד לשימושים הללו... 3.5Kש"ח~4Kש"ח טוב אז בלי הHDD הנייד של 500G רק במחיר של מחשב נייד אחד = 2 שולחניים. יודע מה... בשלוף ככה מאתר KSP בלי לחפש יותר מדי... Pentium E2140, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 945GZM-S2 s775, 945GZ, VGA, PCI-E זכרונות DDR II 667Mhz 1GB דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 950 כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים Optiarc AD-7170S DVD±RW x18, DL x8 Beige Sata ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים, אוזניות ומיקרופונים 400 W מסכים CHIMEI 946D 19'' LCD 2ms DVI מחיר 1955 ₪ 4Kש"ח = 2 מחשבים שולחניים! למה נייד אחד?

Noam S

New member
אלא אם משרד =

מספר נק'... ובית = לגלוש מהסלון, מהחדר, מהמטבח... לגלוש בחדר אם השותפים רואים סרט בסלון, או לשים את המחשב בסלון כדי להתחבר לTV ולשדר שם סרט DIVX... נייד זה סטייל אחר לגמרי... אתה מביא את שולחן העבודה שלך לכל מקום. אתה הרבה יותר חופשי. זה כמו שתמליץ לאנשים במקום לקנות טלפון אלחוטי לשים קוי בכל חדר... זה אותו מחיר, אבל זה whole different ball game.

bar666xp

New member
לזה אני קרוא נייד כדי לקרוא...

YNET, NRG, WHATEVER בשירותים. אם זה מצדיק מנקודת המבט שלך נייד לביריאות. בפועל אפשר גם לחבר שולחני לTV ואפילו יש כבלים באורך של 100M ויותר... כך שלחבר את המחשב לTV לא ממש סיבה טובה מדי לרכוש נייד במקום 2 שולחניים.. יש הרבה שיקולים לכן ולכן בנגוע לכך ו90% מהם סוביקטיבים לגמרי. בסופו של דבר אני גם מכיר מישהו שסידר מקלדת, עכבר וכו' בסלון + חיבור לTV כשהמחשב עצמו ממוקם בחדר עבודה עם מסך, עכבר ומקלדת גם רק כדי שיוכל להפעיל ולעצור סרטים בסלון... לי זה ניראה ממש מיותר לגמרי, אבל תגיד לו לא? שיהיה לו לבריאות. וזה יותר כמו להגיד למשהו שאין הצדקה לרכוש טלפון אלחוטי שיאפשר לו קליטה בביניין מימול כשיש לו דירת 2 חדרים וטלפון עם כבל ארוך ו/או גם אחד בחדר השני = את אותו המחיר ואפילו יעלה פחות... {במקרה הזה טלפון אלחוטי שלא לקליטה של 3ק"מ יהיה כניראה משתלם יותר אבל לא חשוב}. הגישה שלך היא יותר למה לך טלפון בבית ביכלל תרכוש סלולרי.

למעלה