dell d531 - שתי בעיות

dell d531 - שתי בעיות

בעיה ראשונה - התקנה עברה בהצלחה ורק רציתי לדעת אם זה נורמלי. כלומר, ראיתי פה כמה שירשורים על בעיות עם התקנת XP על כונן HDD SATA וכיוון שלא נתקלתי בשום בעיה ולא הייתי צריכה ללכת לשנות בBIOS אז תהיתי האם באמת יש פה SATA או שעבדו עלי. כי במפרט כתוב שזה אמור להיות SATA. חוץ מזה שבאתר של דל יש דרייבר לSATA עם הגדרת חשיבות של URGENT. בקיצור לא ממש הבנתי את הענין הזה. בעיה שניה - בזמן ההזמנה בקשתי שידרוג מכונן CD לכונן DVD. ומשום מה ליד השעון מופיע לי האייקון של הסרה בטוחה לUSB שמיוחסת לDVD. ואני לא ממש מבינה למה זה. ויותר מזה, אני קצת חוששת שבלי לשים לב אני עוד אגרום לו לניתוק תוך כדי ניתוק של הDOK שלי ואז אין לי מושג מה יהיה עם הDVD שלי. מה עושים? מה זה אומר? תודה ושוב סליחה על כל השאלות המעצבות שלי

kobi 23

New member
תשובה אחת בנתיים

אני לא זוכר איך בדיוק משנים את ההגדרות של הSATA ,וכרגע אני לא יכול לאתחל את המחשב. בהמשך אני אסביר לך בדיוק , צעד אחר צעד. בקשר לדיסק ,אין לך מה לדאוג דיסק SATA זה היום רכיב נפוץ וכמעט שלא מוכרים היום מחשבים עם כונן IDE.(אולי באייבורי) 2)אין לך מה לחשוש , גם לי יש את זה וגם אם בטעות תסירי אותו בהסרה בטוחה , את יכולה להוציא אותו פיזית ולהחזיר אותו. יכול להיות שאת פשוט תצטרכי ללחוץ על הכפתור לפתיחת הכונן ולסגור אותו ואז המחשב יזהה אותו. אל חשש , כבר כמה פעמים זה קרה לי ושום דבר לא קרה.

kobi 23

New member
ושניה

אתחל את המחשב ועבור למסך הביוס באמצעות אחד מה"F" למעלה (אצלי זה F1) במסך הביוס בחר "CONFIG" "SERIAL ATA" שם אמורים להיות כמה הגדרות בחירה:"AHCI" ו"Compatibility". כדי לנצל את הSATA הוא אמור להיות מוגדר על AHCI ,אם לא אתה צריך להוריד את הדייבר RAID לכונן (ייתכו ומה שהזכרת קשור לכך). אם אין לך את הדרייבר ולא התקנת אותו , אל תשנה אותו מCOMPATBLITY ,המחשב יקרוס.

קודם כל תודה

לגבי הDVD - אז אתה אומר שזה בסדר, וככה זה אמור להיות? זה לא אמור להיות מחובר/מותקן ישירות למחשב כמו כל חלק חומרה אחר? לגבי הדיסק הקשיח - הענין הוא שמלכתחילה לא שיניתי כלום בBIOS. התקנתי את הXP בלי לשנות אף הגדרה. השאלה שלי היא בעצם - אם לא הייתי צריכה לשנות אף הגדרה והכל הלך כרגיל - האם זה אומר שבעצם הכונן הוא לא SATA??

bar666xp

New member
זה פשוט אומר שהוא כניראה מוגדר בביוס ל..

comfortable בגדול זה לא ממש קריטי זה אומר שלכאורה הוא לא מנצל את המקסימום ביצועים שהוא יכול לתת. אם הורדת והתקנת את הדרייבר לSATA אתה יכול לשנות את ההגדרה בביוס ולא תהיה בעיה אם אין את הדרייבר הWINDOWS לא יניע עד שתחזיר בביוס לcomfortable. עוד אפשרות היא אם הCD WINDOWS שהתקנת כבר הכיל את הדרייבר SATA והוא כבר הותקן יחד עם המערכת הפעלה.

ועוד שאלונות קטנטנה

העידכון לBIOS שמוצע באתר של דל עד כמה זה בטיחותי להריץ אותו? כלומר, לא אמורה להיות עם זה כל בעיה, נכון?! אני שואלת כי בעבר, עידכון הביוס נגמר בהשבתה של המחשב... אז נכון שאז זה היה בעבודה אז פשוט קיבלתי מחשב חדש. ונכון שמי שעדכן לי אותו עשה שם כל מיני ניסיונות אבל... בכל זאת.... הייתי שמחה לדעת... להרגיע את עצמי...

kobi 23

New member
עזבי את הביוס

זה באמת מסוכן לפעמים לעדכן אותו. אני לא עדכנתי אותו מעולם ושום בעיה לא הייתה לי. לגבי הDVD , שוב אל תשחקי עם זה יותר מדי ,בחלק מהמחשבים יש כפתור המוציא את הכונן לגמרי (לחסוך משקל) וה"הסרה בטוחה " הזו בדיוק בשביל זה... , אגב אפשר להוציא גם בלי זה ,זה סתם אמצעי זהירות. מה ראית בביוס , אולי את בכלל לא צריכה להתקין שום דבר והוא כבר מותקן כSATA. בכל מקרה , קצת התקשיתי למצוא את התוכנה שמתקינה את הSATA במחשב שלך ומצאתי רק את זה. אני מניח שזה אמור לעזור אבל תמתיני מעט שהמומחים יענו , אולי יש מהם שמבינם קצת יותר לעומק את הדלים (המעולים) למינם. אגב , עשית בחירה פצצה !!! אחלה מחשב אחלה מחיר !!!

kobi 23

New member
ככה את יכולה לראות

אם יש לך SATA ,אבל אם זה לא כתוב בביוס (כפי שהסברתי לך בתחילה) כנראה לא תראי את זה

אז זה מה שחשבתי

במנהל ההתקנים אין שום אזכור לSATA ובביוס גם לא מצאתי לזה איזכור.באופן כללי לא ממש מצאתי התייחסות לזה בביוס... מה גם שלפי מנהל ההתקנים הדיסק הקשיח שלי הוא של היטצ'י והדרייבר SATA באתר של דל הוא של סמסונג... בקיצור אני ממש מבולבלת ואין לי מושג מה לעשות עם זה.

kobi 23

New member
גם לי זה נשמע מוזר

את בטוחה שנכנסת בביוס לתפריט הנכון ? זה חייב להיות שם ,אין מצב !!! אם את לא מוצאת תנסי לפנות לשירות/תמיכה טכנית של היבואן שלך

bar666xp

New member
מופיע שמו המלא של הHDD...

תעלי לכאן ו/או כנסי ישירות לאתר היטצ'י ובדקי לפי שם הדגם של הHDD איזה הוא בדיוק. לדוגמה... ע"י חיפוש ברשימת דיסקים למחשבים ניידים באתר היטצ'י מקווה שהלינק יעבוד קשורה יתכן גם שיהיה צורך ללחוץ על ה+ ליד "Travelstar Hard Drives".

bar666xp

New member
דווקא מופיע כי יש לו 2 וריציות..

אחת PATA ואחת SATA. אגב לפי הSpecifications הPATA חסכוני יותר בצריכת חשמל. http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/9994DF9B6DE8E6B68625716C00564FF5/$file/5K160_FINAL_DS.pdf מה המספר דגם המדויק של הHDD? אולי אפשר יהיה לפי זה למצוא בדיוק איזה הוא. אאל"ט WINDOWS בכל מקרה ידווח PATA אם בביוס מוגדר מצב תאימות {COMFORTABLE} אבל אני חולה וממש לא מאופס אז לא לתפוס אותי במילה..

למעלה