Dell Axim X51V 624MHz

Dell Axim X51V 624MHz

חשבתי לקנות את המכשיר ויש לי כמה שאלות.. 1.האם זה נכון שמכיוון שהמסך הוא vga ישנם תוכנות שלא יעבדו עליו מכיוון שהם תוכנתו לעבוד על מסך רגיל(שונה)? אם זה נכון מהי כמות התוכנות? 2.היכן מתבטאת האיטיות של המכשיר - אם בכלל יש איטיות והבנתי שיש - בראיית סרטים ושמיעת מוזיקה רואים חלק ושומעים מעולה? האם האיטיות מתבטאת בהעלאת תוכנות? 3.אשמח לקבל מושג על ההבדלים בין זיכרון ראם לרום ( במכשיר הנ"ל רום=256 מגה ראם= 64 מגה) תודה רבה..

AYELET1

New member
ככה:

1. ישנן תוכנות שלא יעבדו טוב על VGA. רוב אם לא כל התוכנות החשובות והגדולות (ושבתשלום...) עודכנו ל-VGA. מה מספרן? אינני יודעת. 2. בסרטים עלולה ליהיות הפרעה בביצועים (ולפני שכל מיני משתמשים יודיעו שהם לא הרגישו בכך- באחד המפגשים נבדק דבר זה על מכשיר 4700 מול 3715 והורגש הבדל) אבל עיקר הבעיה זה בביצועים אחרים: משך פתיחת תוכנה מסויימת, משך ההגעה לאותו דף מסויים שאתה צריך בתוכנה וכן הלאה. כלומר בשימוש שוטף ויומיומי. 3. ה-RAM הוא זכרון ההרצה. ROM זהו זכרון האכסון והוא בלתי מחיק. קרא על כך מעט יותר כאן: http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=25 למרות שהמאמר נכתב לגבי ניהול זכרון ממערכות קודמות. במכשירים החדישים ניהול הזכרון שונה אך עדיין ההבדל בין RAM ל-ROM נותר בעינו.

ath25

New member
אני איתו בדיוק שנה

לא נתקלתי בתוכנה שלא עבדה עליו עקב המסך. בהשוואה למכשירים עם מערכת הפעלה 2002/2003 יש איטיות/השהייה במעבר תפריטים. לדעתי אין שום איטיות בהעלאת והרצת תוכנות ובטח שלא בסרטים ומוזיקה שזה אחד השימושים העיקריים שלי (עם Tcpmp). עם מוזיקה אני אפילו מוריד את מהירות המעבד למינימום האפשרי של 206, ולרוב אני מריץ גם מוזיקה בפלייליסט של כמה שעות במקביל לניווט בדסטינטור PN ללא שום בעיה (מעבד על כמעט הכי גבוה או מקסימום). לגבי זיכרון יש מספיק הסברים בפורום ואיילת הסבירה כבר. החוליה החלשה היחידה היא הסוללה בעלת קיבולת קטנה, ומומלץ מאד לקנות אחת מורחבת.

shemhofshi

New member
מצטרף לכל מילה. ../images/Emo127.gif

אני איתו מספר חודשים ורואה סרטים ושומע מוזיקה בלי שום בעיה. ייתכן שאיילת ביצעה את הבדיקה עם גרסת ROM ישנה שבה היו מעט בעיות איטיות אך בגרסא האחרונה הן נעלמו. מסכים לגמרי גם לגבי ההערה על הסוללה. היא מחזיקה בשימוש רגיל וממוצע לבערך שעתיים וחצי.

תודה על התשובות.

זה היה עניין חשוב, אין לי בעיה עם איטיות בתפריטים וכד' אבל עם סרטים ומוזיקה זה בעיה בשבילי. שאלה אחרונה - היכן אפשר לקנות סוללה מורחבת וכמה היא יותר חזקה מהרגילה שבאה?

דרך אגב כיצד הבלוטוס במכשיר

מתפקד? שמעתי שיש איתו בעיות... באופן כללי אתם מרוצים מהמכשיר?

shemhofshi

New member
גם אני שמעתי על אנשים שהיו להם

בעיות עם ה BT אך לי מעולם לא היו בעיות. הצלחתי לתקשר עם GPS וגם עם פלאפון. סה"כ אני מאוד מרוצה מהמכשיר. כמו שנאמר החיסרון המורגש היחיד הוא זמן הסוללה.

AYELET1

New member
זה נוסה במכשיר 4700 מול 3715

ובעל ה-4700 לא היה מודע לאיטיות עד שלא ראה את הסרט על ה-3715. אז זה שאינך מרגיש בבעיה לא אומר שאיננה קיימת. כאמור לא נוסה על הדל. אבל התשובה לשאלה של הברנש עדיין לא ברורה

למעלה