Delft...

Delft...

שלום לחברי הפורום, הופניתי לפורום זה מפורום אחר. אני בהליכים ראשונים לקראת יציאה לשנת שבתון (שבכוונתי להאריך לשנתיים) לצורך לימודים לתואר מתקדם. בכוונתי לשלב את המהנה עם המועיל ולעשות את הלימודים בהולנד. בינתיים, מבחינה מקצועית ואקדמית נראה לי שהתחום שאותו בדיוק אני מחפש נמצא דווקא ב TU-Delft. וכן... ברור לי לחלוטין שאני נכנס להרפתקאה יקרה וקשה בתחום לימודי שבו האוניברסיטאות "קורעות את הצורה" לסטודנטים... וגורר אליה את אשתי (הילדים כבר גדולים ועוזבים את הבית). בחיפושים באינטרנט (כולל בחיפוש ב
) מצאתי ש- Delft היא אכן עיר נעימה. אפילו מצאתי בחיפוש גולשים שלמדו באוניברסיטה המדוברת לפני כמה שנים... אך נראה שאינם משדרים יותר בקשר חוץ (גם לא מגיבים למסרים), וישנה נוכחות יהודית\ישראלית קטנה בעיר - בהקשר לאוניברסיטה. האם הרושם הראשוני שלי על Delft כעיר נוחה ונעימה מתאים למה שאנשי הפורום מכירים ושומעים? האם מישהו מאנשי הפורום גר (בעבר או בהווה) ב- Delft ? לדוגמא, בבירור דומה שעשיתי בענין אוניברסיטה אחרת ועיר אחרת הזהירו אותי מפני שכונות מפוקפקות שלא רצוי לעבור שם בשעות הלילה והיום, על מרכזי קניות מרוחקים ועל עיר לא סימפטית (כל זה, כאמור לא על Delft) . אני מנסה לברר על Delft... בברכה, יאן

אספרסו2

New member
עיירת החרסינה.

גרתי באיזור...קח את זה כמו שאתה מגדיר כהרפתקאה או כחוויה ותעביר את זה בכיף.אלו התובנות שיש לי לשנה-שנתיים שהות בהולנד. מעבר לתקופה קצרה-זאת כבר אופרה אחרת. בהצלחה !

een ogenblik

New member
אין לי פרטים ספציפיים

בדלפט הייתי רק בביקורים, ומעולם לא התגוררתי שם, אך אני מכירה אנשים שלמדו שם. ההתרשמות שלי היא שזו עיר נעימה מאוד, וידידותית לבא בשעריה (לפחות כלפי אלו המגיעים לתקופות קצרות, ושנתיים זו תקופה קצרה). על קהילה יהודית ו/או ישראלית אין לי מושג. בערים אוניברסיטאיות תמצא בדרך כלל ישראלים, אך תקופת השהייה שלהם משתנה, ואינה מספקת ליצירת קהילה של ממש.

oranje boven

New member
goedenmiddag

דלפט : מרכז העיר הוא ישן ויפה מאד, בכל פינה - חתיכת הסטוריה הולנדית. אוניברסיטה גדולה ומפורסמת בתחומה, המון סטודנטים עם רוב למין גברי (פשוט - מפני שב-TU לומדים יותר גברים מנשים). המון בתי קפה, מסעדות, חנויות קטנות, תעלות, ואוירה צעירה ונעימה. בדלפט יש גם שכונות מכוערות ומלאות במהגרים, אבל הן נמצאות מחוץ למרכז. פשע? יש ולא מעט. אבל איפה אין? בקיצור ולדעתי - מקום נהדר לחיות בו כמה שנים. בהצלחה!

תודה על כל התשובות ../images/Emo140.gif

אין לי ספק שככל שתהליך ההרשמה לאוניברסיטה יתקדם יהיו לי יותר שאלות רלוונטיות בענין המעבר וההכנות אליו, הן בענייני המקום (Delft) והן בעניינים הבירוקרטיים מול ה-IND. ואז גם אשוב ואשאל בפורום. שוב תודה לכולכם, יאן

למעלה