Johannes Vermeer
New member
Delft ...
Hoi eenieder Begroet kado (אני מקווה שכתבתי את זה נכון, עד שאני אסיים את הקורס בהולנדית בסיסית יקח עוד זמן...) ברוכים הנמצאים, אני בהליכים ראשונים לקראת יציאה לשנת שבתון (שבכוונתי להאריך לשנתיים) לצורך לימודים לתואר מתקדם. בכוונתי לשלב את המהנה עם המועיל ולעשות את הלימודים בהולנד. מבחינה מקצועית ואקדמית, לאחר בדיקות רבות וארוכות
המקום בעל תוכנית הלימודים המתאימה ביותר הוא באוניברסיטה הטכנית ב-Delft (אוניברסיטת TU-Delft) אפילו בחרתי בניק ב
המתאים לאופי ולמורשת התרבותית של העיר... מכיון שהילדים כבר גדולים ועוזבים את הבית לדרכם אשתי ואני חוזרים להיות זוג צעיר (או זוג זקנים... תלוי בנקודת המבט
). אוסיף ואומר שתנאי הקבלה ל- TU Delft אינם קלים, כך שכיום בתחילת הדרך לא ברור לי אם אכן אעבור בהצלחה את אותן משוכות גבוהות ואת דרך החתחתים עד לעצם הקבלה. גם כך, עצם ההחלטה לחזור להיות סטודנט לאחר שנים כה רבות, חלקן בתפקידים בכירים, איננה טריביאלית כלל וכלל, גם אם בסופו של דבר אעשה את התואר המתקדם כאן באוניברסיטת תל-אביב. כרגע בכל אופן ההחלטה נלקחה באופן עקרוני, הכיוון מערב... וכדור השלג מתגלגל. אוסיף עוד בהגינות שאני אכן בודק גם את TU-Einhoven ואת Twente University אך בינתיים, מבחינה מקצועית ואקדמית נראה לי שהתחום שאותו בדיוק אני מחפש נמצא דווקא ב TU-Delft. וכן... ברור לי לחלוטין שאני נכנס להרפתקאה יקרה
וקשה
. אבל אני מודע להחלטה. כסטודנט מבוגר אני בהחלט עשוי להרגיש בכל אוניברסיטה כמו פיל בחנות חרסינה (חרסינת Delft ?). בחיפושים באינטרנט (כולל בחיפוש ב
) מצאתי ש- Delft היא אכן עיר נעימה. אפילו מצאתי בחיפוש גולשים שלמדו באוניברסיטה המדוברת לפני כמה שנים... אך נראה שאינם משדרים יותר בקשר חוץ (גם לא מגיבים למסרים), וישנה נוכחות יהודית\ישראלית קטנה בעיר - בהקשר לאוניברסיטה. האם הרושם הראשוני שלי על Delft כעיר נוחה ונעימה מתאים למה שאנשי הפורום מכירים ושומעים? האם מישהו מאנשי הפורום גר (בעבר או בהווה) ב- Delft ? בברכה, יאן
Hoi eenieder Begroet kado (אני מקווה שכתבתי את זה נכון, עד שאני אסיים את הקורס בהולנדית בסיסית יקח עוד זמן...) ברוכים הנמצאים, אני בהליכים ראשונים לקראת יציאה לשנת שבתון (שבכוונתי להאריך לשנתיים) לצורך לימודים לתואר מתקדם. בכוונתי לשלב את המהנה עם המועיל ולעשות את הלימודים בהולנד. מבחינה מקצועית ואקדמית, לאחר בדיקות רבות וארוכות