Delft ...

Delft ...

Hoi eenieder Begroet kado (אני מקווה שכתבתי את זה נכון, עד שאני אסיים את הקורס בהולנדית בסיסית יקח עוד זמן...) ברוכים הנמצאים, אני בהליכים ראשונים לקראת יציאה לשנת שבתון (שבכוונתי להאריך לשנתיים) לצורך לימודים לתואר מתקדם. בכוונתי לשלב את המהנה עם המועיל ולעשות את הלימודים בהולנד. מבחינה מקצועית ואקדמית, לאחר בדיקות רבות וארוכות
המקום בעל תוכנית הלימודים המתאימה ביותר הוא באוניברסיטה הטכנית ב-Delft (אוניברסיטת TU-Delft) אפילו בחרתי בניק ב
המתאים לאופי ולמורשת התרבותית של העיר... מכיון שהילדים כבר גדולים ועוזבים את הבית לדרכם אשתי ואני חוזרים להיות זוג צעיר (או זוג זקנים... תלוי בנקודת המבט
). אוסיף ואומר שתנאי הקבלה ל- TU Delft אינם קלים, כך שכיום בתחילת הדרך לא ברור לי אם אכן אעבור בהצלחה את אותן משוכות גבוהות ואת דרך החתחתים עד לעצם הקבלה. גם כך, עצם ההחלטה לחזור להיות סטודנט לאחר שנים כה רבות, חלקן בתפקידים בכירים, איננה טריביאלית כלל וכלל, גם אם בסופו של דבר אעשה את התואר המתקדם כאן באוניברסיטת תל-אביב. כרגע בכל אופן ההחלטה נלקחה באופן עקרוני, הכיוון מערב... וכדור השלג מתגלגל. אוסיף עוד בהגינות שאני אכן בודק גם את TU-Einhoven ואת Twente University אך בינתיים, מבחינה מקצועית ואקדמית נראה לי שהתחום שאותו בדיוק אני מחפש נמצא דווקא ב TU-Delft. וכן... ברור לי לחלוטין שאני נכנס להרפתקאה יקרה
וקשה
. אבל אני מודע להחלטה. כסטודנט מבוגר אני בהחלט עשוי להרגיש בכל אוניברסיטה כמו פיל בחנות חרסינה (חרסינת Delft ?). בחיפושים באינטרנט (כולל בחיפוש ב
) מצאתי ש- Delft היא אכן עיר נעימה. אפילו מצאתי בחיפוש גולשים שלמדו באוניברסיטה המדוברת לפני כמה שנים... אך נראה שאינם משדרים יותר בקשר חוץ (גם לא מגיבים למסרים), וישנה נוכחות יהודית\ישראלית קטנה בעיר - בהקשר לאוניברסיטה. האם הרושם הראשוני שלי על Delft כעיר נוחה ונעימה מתאים למה שאנשי הפורום מכירים ושומעים? האם מישהו מאנשי הפורום גר (בעבר או בהווה) ב- Delft ? בברכה, יאן

דלפט אכן מקסימה למדיי

והאוניברסיטה בה ידועה. מכיוון שאינני יכולה לעזור בפרטים משמעותיים אני פשוט אתן לך כמה תמונות מדלפט.

smaak

New member
דלפט היא אכן עיר נעימה ומקסימה

לא חושבת שמישהו מהיושבים בפורום הזה גר שם, אבל אני מציעה להעתיק את השאלה גם לפורום עוברים לאירופה, יש לי חברה שגרה בעבר לא רחוק משם ובילתה בעיר הרבה שעות, אני אבקש ממנה לענות לך, ואולי תוכל לקבל תשובות מאנשים נוספים. בהצלחה!

תודה ../images/Emo140.gif

מדובר על תואר שני באחת מתוכניות לימודי ההנדסה באוניברסיטה. כמו עוד אוניברסיטאות הולנדיות, TU-Delft מציעה מגוון רחב של תוכניות לימוד באנגלית לתואר שני ושלישי (ואף מעבר לכך) בנושאים רבים. TU-Delft מקובלת כאחת מהאוניברסיטאות המובילות בנושאי הנדסה בהולנד בפרט (שבה היא מדורגת ראשונה לפני TU-Eindhoven ו- Twente University שגם הן אוניברסיטאות מעולות) ובאירופה בכלל ואכן, באוניברסיטה סטודנטים רבים מרחבי העולם, כולל ישראלים. עתה יש לי לקוות לעבור את תהליך הקבלה שאיננו פשוט... תודה, יאן

Fair game

New member
יש הרבה אוני' טובות בהולנד

היתי מציע לך גם לברר באוני' אחרות. ד"א אתה נדרש לדעת גם הולנדית או שהלימודים רק באנגלית?

נכון ../images/Emo13.gif

ב- TU-Delft כמו גם בהרבה אוניברסיטאות בהולנד - תוכניות הלימוד לתואר שני הן באנגלית (אין דרישה לדעת הולנדית). בכל אופן, ברור לי לחלוטין שבהולנד השפה הרשמית היא הולנדית, וחלק מההכנות הפרטיות כוללות גם קורס בסיסי בהולנדית. גם ככה אשתי ואני רצינו ללמוד הולנדית... כרגע כדור השלג של ההכנות השונות מתגלגל. השאלה הקשה שאני שואל את עצמי כמעט כל יום היא לא על הלימוד בהולנד, אלא על עצם החזרה להיות סטודנט אחרי כל כך הרבה שנים (אפילו אם הלימוד יתקיים באוניברסיטת תל-אביב או בטכניון)... כרגע בכל אופן, הכיוון מערב. להתראות, יאן

תודה על כל התשובות ועל התמונות ../images/Emo140.gif

אין לי ספק שאחזור עם שאלות נוספות ככל שהתהליך יתקדם. כרגע התהליך כולל הכנות ישירות לצורך הקבלה לאוניברסיטה (לפי רשימת דרישות המופיעה באתר האינטרנט של האוניברסיטה), והכנות עקיפות (אחת מהן היא קורס בסיסי בהולנדית... והכנת "שיעורי בית" על הולנד ועל Delft. נראה לי אך טבעי שאשוב בשאלות ממוקדות בנושאים אלו ובנושאים דומים לפורום). ברור לי גם, שבמהלך ההכנות ארצה לבצע ביקור הכנה ב- Delft בכלל ובאוניברסיטה בפרט (כולל תיאום פגישה עם אנשי סגל בתוכנית הרלוונטית ואולי התרשמות מהרצאות וממעבדות). כדי להתרשם באופן בלתי אמצעי מהעיר ומהאוניברסיטה. כרגע, עוד מוקדם לדבר על ביקור זה, אך כשיגיע בוודאי אתייעץ בפורום של היידי (שוב תודה על התמונות
) ובוודאי גם בפורום זה. מכיון שעוד אין לי תמונות מ-Delft, אני מרשה לעצמי לצרף תמונה שאותה צילמתי באמסטרדם לפני כשנה. להתראות, יאן

afon

New member
זה מזכיר לי

שאבא שלי למד שם בשנות השבעים ועשה תואר ראשון ושני בהנדסת חשמל :) בהצלחה

למעלה