Delay עם מקלדת Radium

Delay עם מקלדת Radium

שלום לכולם. אשמח אם תוכלו לעזור לי בבעיה קטנה. רכשתי מקלדת Radium 61 של M-Audio. כשאני עובד איתה בקיובייס, יש לי Delay של כמה עשיריות שניה בין הלחיצה עד להופעת הצליל. כמו כן, אני שומע את הצליל רק כשאני נמצא במסך הראשי כשערוץ המידי מודגש. אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את 2 הבעיות. תודה.

kundara

New member
זה לא בגלל המקלדת

זה נקרא לטנסי, או בעברית עכבת. זה עיכוב שנוצר בין שליחת התו ועד שהוא מושמע, לרוב זה תלוי בכרטיס הקול. קודם כל הבעיה השניה, כנס להגדרות, Device Setup-> VST Multitrack ותדאג שה Relese in background לא לחוץ. תדאג שבכרטיס קול כתוב Full Duplex ותחזור לכאן

ומה עכשיו?

ראשית תודה. עשיתי מה שכתבת אך: אכן כשאני עובד לתוכנות אחרות עדיין אני יכול לשמוע את הקלידים אבל כשאני נמצא במסך ה VST ומנסה לבחור צליל, אני חייב להשתמש במקלדת של ה VST כי המקלדת שלי לא עובדת שם. איך מורידים את ה Latency? תודה רבה.

kundara

New member
לא, לא מספיק טוב.

כמה זמן הליטנסי? דאגת להגדיר full duplex כמו שאמרתי?

לא מבין מה הקשר לכרטיס הקול

מדובר במקלדת מידי המחוברת ישירות ל USB ולא לכרטיס הקול. כרטיס הקול כאן הוא להשמעה בלבד. אשמח אם תוכל להרחיב. תודה.

kundara

New member
זה קשור לכרטיס קול

הכרטיס קול ממיר את האותו מידי שהוא מקבל, ומעבד את כל השמע, בשביל זה צריך מעבד חזק... קריאטיב סאונד בלאסטר זה כרטיס פשוט הבנת מותק? אבל הליטנסי לא צריך ליהיות כל כך אכזרי, כמה זמן הוא בערך? מגיע לשניה?

הרבה פחות משניה.

הייתי מעריך משהו כמו 0.3 של שניה. אני הבנתי שכרטיס הקול צריך מעבד חזק רק בשביל לעבד אותות אנלוגיים ולהפוך אותם לדיגיטליים. כאן מדובר בדיגיטל 2 דיגיטל. בנושא השני, למה כשאני בוחר VST ונמצא במסך בחירת הכלים אני לא יכול לשמוע את המקלדת הפיזית שלי אלא רק את הקלידים (אם יש) המוםיעים על המסך? ברגע שאני עובר למסך הראשי, אני כן שומע את הקלידים הפיזיים...

אז ככה:

בעיית הלטנסי היא קטנה (בערך 0.3 של שניה). הבעיה השניה מטרידה אותי יותר: אני במסך הראשי. מוסיף ערוץ מידי, F11 ל VST, קובע VST וכלי מישנה ב VST ועובדר חזרה למסך הראשי. משייך את היציאה ל VST ואז אני יכול לנגן בקלידים. אם אני חוזר למסך הכלים של ה VST, אני רוצה לבחור כלי ומיד לאחר הבחירה לנגן על הקלידים ולשמוע איך הוא נשמע. אין לי אפשרות כזו היות והקלידים הפיזיים שלי לא מתפקדים במסך הזה. אני צריך לעבור חזרה למסך הראשי ולסמן את ערוץ המידי הספציפי או במסך כלי המשנה של ה VST לבדוק את הכלי על ידי נגינה בקלידים הוירטואליים המופיעים במסך. מה עושים???

kundara

New member
אתה חייב להגדיר ביציאת מידי

אתה לא יכול ככה סתם לנגן עליו, קודם לעשות ערוץ מידי ולשייך לו את היציאה

kundara

New member
מה

"אם אני חוזר למסך הכלים של ה VST, אני רוצה לבחור כלי ומיד לאחר הבחירה לנגן על הקלידים ולשמוע איך הוא נשמע. אין לי אפשרות כזו" אתה צריך אחרי שאתה עושה אותו לחבר ל out של ערוץ מידי כלשהו ואז אתה יכול... או שלא הבנתי אותך?

orenoren2

New member
ממש לא מספיק טוב

גם לי הייתה אותה בעייה... קניתי כרטיס קול חדש ( E-mu) והבעיה הסתדרה לגמרי. (הלייטנסי של ה E-mu שקניתי יכול להגיע ל 2 ms).

זק

New member
עצה קטנה אם תרשה לי

אני לא יודע כמה זה יעזור לך עכשיו אבל בכלליות אל תקנה מוצרים מM-Audio. חרא של חברה, באמא שלי.

HeavenlyB

New member
היא כ"כ חרא

שמרוב שנהניתי מה AUDIOPHILE קניתי עוד כרטיס קול מהם. אני ממליץ בחום על ה AUDIOPHILE.

glock X

New member
גם אני ממליץ על אודיופיל

M-AUDIO זאת חברה בחיתולים, פרצה לאחרונה ובגלל זה אנשים לא מבינים מה הקטע, והוא אומר לך שיש לו בעיית לייטנסי אתה אומר לו אל תקנה M-AUDIO? חחחחחחח נו באמת רואים עם מי יש עסק, לייטנסי בקריאטיב SB ידוע והוא מציק, ואי אפשר לעבוד ככה שלא לדבר על איכות, תחליף כרטיס קול דחוף דוד ואז לא תהיה לך השהייה, ותזכור שM-AUDIO מתחילה להיות חברה מוכרת איכותית וידועה שמומלץ עליה מאוד אפילו.

למעלה