deep purple guitarists

bralon1

Member
deep purple guitarists

מי היו הגיטרסטים של סגול עמוק? אני מכיר רק את ג'ו סאטריאני וסטיב מורס.

רענן111

New member
גיטריסטים סגולים

ובכן: הגיטריסט הראשון של סגול כהה (דיפ פרפל) היה ריצ'י בלקמור, שהיה בלהקה מאז היווסדה ועד פרישתו בשנת 1975 לשם הקמת ריינבו. הוא הוחלף על ידי טומי בולין, שהוציא עם הלהקה אלבום אחד - come taste the band, ומת ממנת יתר של הרואין.לאחר מותו הלהקה התפרקה והתאחדה מחדש ב-1984, כשריצ'י הגיטריסט. בלקמור פרש סופית (גם מהלהקה וגם מהרוק, לטובת מוסיקת ימי הביניים) בשנת 1992, והוחלף זמנית על ידי ג'ו סטריאני, כיון שהוא הבריז באמצע מסע הופעות והיה צורך לסיים אותו איכשהוא. לאחר סיום המסע חיפשו ומצאו את סטיב מורס, הגיטריסט הנוכחי, שמהווה מחליף ראוי למדי לריצ'י בלקמור, הנחשב עד היום לאחד מגדולי הגיטריסטים, בשורה אחת עם הנדריקס, פייג' וקלפטון.

OzzzzzY

New member
כן ריצ'י הוציא מספר אלבומים....

לפירוט האלבומים לחץ כאן. (חחח...אני נשמע כמו במענה קולי)

מאדמאן

New member
חושב שלא שמו ברשימה את הדגש על

ריינבו שאומנם נקראה ריינבו אבל היא כל כולה ריצ'י בלקמור בכל ההרכבים וזו למעשה ריצ'יס בלקמורס ריינבו גם אם שינתה את השם. יש שם איזכור אבל קצר מאוד. ריינבו היא קריירת הסולו האמיתית של ריצ'י - מה שהוא עושה היום עם קנדיס נייט זה קריירה שלה - ולא שלו.. אולי קצת..

snow goose

New member
רוני ג'יימס דיו -

הסולן הראשון והמעולה של "ריינבו". מדהים איך בלקמור מוצא אותם, ממש מגלה כשרונות. דיו מעבר להיותו סולן פנטסטי עזר לבלקמור בקונספט המוזיקלי - שילוב של רוק כבד לבין מיסטיות ופנטזיה. יחד יצרו שני אלבומים מעולים - Ritchie Blackmore's Rainbow ו-Rainbow Rising ואחד טוב -Long Live Rock 'n' Roll . בנוסף אלבום ההופעה on stage מציג ריינבו שנוגעת בתחום הרוק הכבד הפרוגרסיבי, שם בלקמור מתגלה ביכולות על - שיא הקריירה הסולואית שלו. דיו היה שותף מלא בריינבו עד שנשבר לו משום שבלקמור רצה לכוון את סגנון הלהקה ליותר רוק כבד ופחות מיסטיות ופנטזיה. בהמשך דיו יצא לקריירת סולו שלא הגיע לסטנדרטים הגבוהים שלו עם ריינבו.

וגם היה חבר בשבת השחורה

לכמה אלבומים בשנות ה-80. אני לא ממש בטוח מתי הוא עזב, אבל אני יודע שהוא היה נוכח בשני האלבומים המעולים Heaven & Hell ו-Mob Rules. נראה לי הוא נשאר איתם עד שנות ה-'90 או משהו אבל אני לא בטוח.

לפי מה שהבנתי

זה לא שבלקמור מצא את דיו. לדיו כבר הייתה להקה, אלף(Elf). שנראה לי שהיא בעצמה די מוכרת.

snow goose

New member
נכון.

דיו היה חבר בelf אבל בכדי שתקבל אידניקציה על אי-חשיבותה היחסי של הלהקה בלקמור פירק את הלהקה ללא בעיה, העיף את הגיטריסט והרכיב עם חברי elf את "ריינבו" שבהתחלה שהאלבום הראשון נקרא "ריצ'י בלקמור ריינבו". קרוב לוודאי שללא בלקמור לא בטוח שהיינו בכלל זוכרים את רוני ג'יימס דיו. אז נכון, בלקמור לא מצא את דיו שר ב"פאנצ' ליין" והתלהב מיכולתיו, אך elf הייתה להקה בסדר גודל קטן מאוד.

WhiteSnake 85

New member
לדעתי

זה דווקא להיפך: לדעתי בלאקמור משך לכיוון המיסטיות ודיו לכיוון המטאל והרוק הכבד. אבסס את דברי: על פי קריירות נוספות של דיו ושל בלאקמור לאחר עזיבתם את ריינבואו ניתן לראות שבלאקמור מתחבר לזמרת אירית ושר שירים בסטייל של ימי הביניים על נשים צוענייות ועל מיסטיקה, בעוד דיו מצטרף ללהקת הרוק הכבד והמטאל מבין המפורסמות בעולם ולאחר מכן פותח בקריירת סולו (שלדעתי היא טובה ביותר) של מטאל והבי מטאל. אז,מה אתם אומרים?

רענן111

New member
ועוד משהו קטן

ריצ'י בלקמור הופיע בישראל עם הלהקה בספטמבר 1991 (הופעה בפארק הירקון והופעה בצמח) במסגרת סיבוב ההופעות של סגול כהה.

ganooov

New member
וגם אז עשה שטויות ../images/Emo13.gif

מורס לא מתקרב לרמה של סאטריאני ופייג'. שלא לדבר על בלקמור.

דדלי

New member
אתה רוצה לומר ששניהם לא מתקרבים

לרמה של בלקמור - בלקמור בולע אותם עם הגיטרה שלו,,, לידו הם נראים כמו מתלמדים
בלקמור סורג מיתרים לחורף...

ThE RhythM

New member
הא??

פייג' נראה ליד בלקמור כמו מתלמד? הייתי אומר שזו הגזמה קלה...

למעלה