יפה דרשת ועם זאת יש להעיר
1.אין ספק כי השיר נכתב על גרינלנד אך כעת ביורק משתמשת בו כידוע בהופעות כדי לקרוא לשחרורן של מדינות כבושות/בשלבי הקמה בעייתים (ממש כמו" פלסטין"),כמו טיבט וקוסובו,כשהיא מנפנפת בדגליהן. אגב, לנפנף בדגל של טיבט בהופעה בסין-לא זכור לי ששמעתי על מעשה כ"כ אמיץ ומסכן-חיים שעשה אמן מוזיקלי בסדר הגודל של ביורק. גם אם היא לא הייתה ביורק,הייתי מעריצה אותה על כך. 2. בשיח השמאלני העולמי החדש(והעילג,אם יורשה לי לציין)קוליאנליזם כבר איננו מנת חלקן של בריטניה,צרפת,ספרד ,פורטוגל,הולנד,בלגיה ,גרמניה ושאר חברותיהן החביבות שהחלו מפשפשות באלימות בעולם החוץ-אירופאי לפני מאות בשנים,ויש האוהבים לומר שישראל היא ממשיכת דרכו-אנשים לבנים שהשתלטו על מדינה אסייאתית בשם סמכות דתית (זכרו את :" כשהגיעו הלבנים היו בידיהם ספרי התנ"ך ובידינו האדמות,היום האדמות בידיהם ובידינו ספרי התנ"ך"), and I say,שיקפצו פעם לג'סי כהן ויספרו את ה"אנשים הלבנים". כאן בא המקום לחבר אחד לשתיים -גם יוגוסלוביה או סין הן לא בדיוק מעצמות קוליאנליות לפי המודל המוכר,או בכלל..מדובר במדינות פאקינג קומינסטיות (לשעבר או לא)והן אפילו לא במערב אירופה(או באירופה בכלל).סין,ממש כמו ישראל,היא מדינה אסייאתית שסבלה מהתערבות בריטית מרושעת. זה לא מפריע לביורק להשתמש בשיר הזה "נגדן "בהופעותיה.