Declare Independence

Declare Independence

אם ביורוקוש תשיר אותו בהופעה (והיא תשיר אותו בהופעה, יחד עם השיר על המחבלת ההיא), איך אתם מתכוונים להתייחס לשיר? אני יודעת שלי אישית יהיה קצת קשה לקפץ תוך זמזום Don't let them do that to you או Raise your flag. יש פה עוד מישהו שמרגיש ככה? או אחרת? בברכת סיסייד וג'נגלס אנד סירקלס אגיין.

tishbiman

New member
אחרת.

פוליטיקה לא מעניינת אותי. וגם לא ישראל. וגם לא פלסטין.

סריט

New member
קשה?!

אני הולכת להביא דגל פלסטין. ביורק תאהב אותי כה, ותעלה אותי לבמה לשיר איתה

Esmena

New member
לא טוב.לא טוב בככל.

צביעות עד מחר- מאוד התלהבתי מהנפנוף בדגלי קוסובו וטיבט ,והנה כשזה hits close to home בחילת המה-היא-בכלל-מבינה-מכה בי-צביעות עד מחר,אבל זה מאוד מקלקל את הציפייה,המחשבה שהיא יכולה לעשות את הפרובוקציה הזו" גם "אצלנו. אני לא יודעת איך אני אגיב,ואם היא תעשה זאת -זה מאוד יקלקל את הציפייה. ונראה לי שיהיה מוזר אם היא תופיע בלי לעשות אותה.משהו אולי ירגיש ..חסר. בקיצור,אני [בע"ה]הולכת לראות את ביורק. And you can't have it all

סריט

New member
אני לא חושבת שצריך או שאפשר להשוות את טיבט

לישראל. זה מצחיק כי בדיוק היום יש הפגנה נגד סין בעניין הזה בתל אביב. אני לא ממש מעורה בעניינים, אבל ממה שאני מבינה [ממש תתקנו אותי אם אני טועה]- טיבט זהו עם מדוכא ומסכן כזה, שהסינים סתם נאצים אליו בלי סיבה. פה יש משבר עמוק ששני הצדדים אשמים בו, וכשאני חושבת על זה, אני לא רואה את ביורק לוקחת צד פה, בטח שלא את הצד הנגדי, זה יותר מדי תוסס פה מאשר בסין.היא כן תעשה את הופ ובטח תוסיף כמה משפטים לDI, אבל איך שאני רואה את זה, היא תבוא ממקום של 'לטס מייק פיס', ולא של התנגדות לכיבוש.

Esmena

New member
אני ימנית והכי בקטע של אנטי- דיכוי -אסיה

כך שאני מודעת היטב להבדלים. וגם לכך שמרחוק הם לא כ"כ נראים.: /

plants and rags

New member
אני לא יודע

אני מקווה ש-B תפעיל שיקול דעת ופשוט לא תגיד כלום או בכלל לא תבצע את DI, כי תהיה כאן חתיכת מהומה. אם היא תעשה את זה אצטרך לנוע באי נוחות בשני סנטימטר שיוקצו לי בפארק. אני חושב שתהיה כאן ממש סערה אם היא תגיד משהו, גם אם לי אישית לא יפריע אני מעדיף בשבילה שתהיה יפה ותשתוק. זאת אומרת אחרי שהיא מסיימת לשיר.

noosh

New member
וול

אינ מעדיפה את הפוליטיקה שלי כמה שיותר רחוק מהאמנות (ואם כבר, אז רצוי בחושך בפינה במקום שלא באמת רואים אותה). אני לא אוהבת שאמנים מערבים נושאים פוליטיים ביצירות או בהופעות שלהם, אבל מה לעשות שאמנות היא כלי די חזק ולאמנים לרוב יש דעות די מגובשות, גם אם לא תמיד מבוססות. אז אם ביורק תעמוד ותשיר Raise your flag או tear off their blindfolds, כן, זה ירגיז אותי. במיוחד כי אני לא חושבת שיש לה את הזכות לעמוד על במה פה בארץ ולשיר את זה כשהיא לא מכירה את המצב באמת ולא יודעת מה זה לחיות כאן בארץ, ולא משנה באיזה צד שלה. אני לא אקפץ ואני ארגיש אי-נוחות, סביר להניח, ולכן אני מקווה שהיא לא תעשה את זה, או שהיא תבצע את השיר בלי להקדיש אותו לאף אחד או לדבר עליו, סתם כשיר שהוא חלק מהמופע שלה. אני לא יודעת מה הסיכויים שזה יקרה, אני משערת שנצטרך לחכות ולראות.

plants and rags

New member
לא מדובר על זה

שפלסטין תרים את הדגל כמה שמתחשק לה, קשה למצוא שמאלני יותר מסריח ממני, העניין הוא האם אתה רוצה את ביורק במרכז ויכוח פוליטי אליו היא לא קשורה בכלל. אני הרי יכול לדמיין את דברי הח"כים מש"ס והטוקבקיסטים למיניהם למחרת ההופעה. אני, ואני מבין משאר האנשים כאן שהם מסכימים איתי, פשוט לא רוצה את B באמצע כל הבלאגן הזה.

כן.. אבל אין מה לעשות נראה לי

זה שיר ויש לו מלא משמעויות כמו שהיא כבר אמרה.. אבל יש בזה משהו נחכה שרייג' יבואו לארץ ויסדרו את העניין הפוליטי. :p

gelrad

New member
והנה דבר השמאלן הימני:

"שירימו את הדגל כמה שהם רוצים, רק שיעשו את זה במקום אחר" או בקיצור "אנחנו כאן, הם לא..." או "צריך מדינה דו לאומית, חילונים וחרדים"

Dolev יי

New member
אבל איך אתה דווקא יודע שהיא מתייחסת

לפלסטינאים בארץ?

סריט

New member
זהו שהיא לא.

אני יוצאת מנקודת הנחה שכולם מבינים שהיא כתבה את השיר הזה על גרינלנד...

plants and rags

New member
כמה דברים

היא אומרת protect your language, והשפה הרשמית בגרינלנד היא אכן דנית. לפלסטינים יש שפה, עד כמה שאני זוכר אולצתי ללמוד אותה שש שנים. דבר שיותר מסגיר את העובדה שמדובר בגרינלנד זה שהיא אומרת damn colonists. גרינלנד הייתה מושבה של הכתר הנורבגי עד 1814 ואז נהפכה למושבה, קולוניה של דנמרק. אצלנו זה ממש סיפור שונה. ונראה לי שמה שהכי מעיד על זה שהשיר נכתב על גרינלנד ולא עלינו הוא ש, אה, ביורק אמרה את זה בעשרים אלף ראיונות. אבל את יודעת את זה כבר. אני חייב להפסיק לכתוב כל כך הרבה. אה והידע על גרינלנד בא מויקיפדיה, לא עשיתי עבודת חקר בנושא.

למעלה