Debretzeni Edes Piros Paprika

omolsh336

New member
Debretzeni Edes Piros Paprika

סליחה, אולי זה נשאל כבר פעמים רבות, אני מחפש פפריקה מתוקה הונגרית מקורית (מדברצן אם אפשר) באזור תל אביב.
מישהו שלמד רפואה הביא לי מהונגריה חבילה של ק"ג לפני כשנה ומאז נעלמו לי עיקבותיו וגם הפפריקה המופלאה.
אודה לכל מי שיוכל לכוון אותי לאוצר.
באסירות תודה מראש

milch

New member
אינני בטוח לגבי ההווה

בעבר הפפריקה ההונגרית (שנמכרה בהונגריה) היתה מיוצרת מחומר גלם ישראלי שגדל בנגב.

omolsh336

New member
פפריקה הונגרית

זה סיפור שמספרים בחנויות "פרג" ויכול להיות אפילו נכון. בכל מדינה וכל מוצר ניתן לזיוף קל ביותר. כדי להתגבר על מעשי הונאה יצרני הפפריקה ההונגרית המקורית זכו בחותמת מקוריות מהגוף הרגולטורי של השוק המשותף. אפשר לבדוק אם המארז נושא את חותמת המקוריות או לא. הייצור הגדול ביותר של חומר הגלם לפפריקה היא מרוקו יש מארזים בבודפשט שבאותיות הקטנות מופיע המקור המרוקאי.

השגעון שלי הוא פרטי, וכמובן שיש מוצרים טובים בכל מיני מקומות, אפילו בארץ.
תודה מכל מקום,

evike

Well-known member
מנהל
במושב ניר גלים מגדלים פלפלים איכותיים

לפפריקה הונגרית. פעם היתה על זה כתבה בטלויזיה.

englender

New member
מספר ההגיגים בקשר לפפריקה הונגרית.

1. דבר הראשון שעשיתי, הלכתי לארון התבלינים ובדקתי את ארץ היצור של השקית שקניתי השנה בהונגריה, רצ"ב התצלום:
2. דברצן לא מפורסם מהפפריקה, אלא מ-Debreceni kolbász. האיזורים המפורסמים של גידול הפפריקה:Szeged,Kalocsa.
3. בדקתי באינטרנט והתברר שיש הרבה קיבוצים שמגדלים פפריקה הונגרית וביניהם: להב, נגבה,דביר ומשואות יצחק.
באחרון גידלו פפריקה הונגרית מתוקה על 1000 דונם בשנת 2009. הפפריקה של הקיבוצים האלא משווק ע"י "תבליני הנגב".
4. לפני 9 שנים פרצה שערוריה בהונגריה שבבדיקת מעבדה התברר שהפפריקה שיובא מברזיל (מולדת הפפריקה) היה נגוע במחלות.
באותו זמן גם התברר שערבבו בפפריקה Téglaport.
5. לפני שנים קיבלתי ישר ממגדל הונגרי חצי קילו פפריקה מתוקה. טעמתי אותו והטעם היה מצויין אבל הצבע היה קצת חיוור.
כששאלתי את המגדל על פשר הצבע, הוא ענה לי שהוא לא מוסיף צבע אדום לפפריקה.

omolsh336

New member
Téglapor כך קראה אימי למה שמכרו בארץ בזמנו!

אני אנסה את התוצרת של "חוות דרך התבלינים" מבית לחם הגללית, אומנם תוצרת הארץ אבל אני יודע שהם אמינים וזה ללא צבעים ואבקות נוספות. נחיה ונראה. מכל מקום תודה לכל המגיבים.

טומי*

New member
100% תוצרת סין

גם הם התחילו לעבוד עם הסינים

englender

New member
כנראה הסינים יותר זולים מהישראלים

אגב בנושא דומה: הגלובליזציה על חפיסת שוקולד:

היצור: בשווצריה
השגחת כשרות: רב באר"ב
אישור כשרות: רבנות הראשית של ישראל.
יבואן: ערבי ישראלי מנצרת
שווק: סופרסל

ישרון

New member
תוצרת עולמית

פפריקה טובה מיוצרת כפי שכתבו קודמי במושב השיתופי ניר גלים-יוצאי הונגריה ,בטח הביאו איתם את הידע
מסתבר שהפפריקה הישראלית יותר אדומה מההונגרית עקב אורך היום ועצמת השמש.
רוב השום שאתם קונים בארץ מיובא מסין שם גם משתמשים בחומרים מעככבי ריקבון החשודים כמסרטנים.\
ביצי מאכל למרות העודפים בשוק המקומי מיובאות מטורקיה משלמות מכס בחוק ניתן לזהות את מקור הביצה בזכוכית מגדלת באותיות הקטנות TR זה מטורקיה ו SPמספרד
מסומן בשורת החותמת על הביצה לצידי תאריך המיון והתאריך האחרון לשימוש..
כבד אווז היה מיוצר בארץ ע"י "המאפייה ההונגרית "לתפארת מדינת ישראל אך נאסר לגידול ע"י קבוצת אנונימוס לאהבת החיות ,כעת הם דורשים שיפסק היבוא מהונגריה .
בתאבון לכולם

למעלה