ערכים?
סתם בשליפה המהירה ביותר והשטחית ביותר - כבוד למבוגרים, להתייחס למורה לא כאילו הוא אח שלך, לדעת מה מותר לומר ומה לא, לדעת שזה לא מקובל להגיד "מפגר/ת" לבן אדם מבוגר, לדעת שלא יושבים עם הרגליים על השולחן באמצע השיעורים, לדעת לפנות את המקום שלך לנכה/מבוגר [אם יש מישהו שעושה את זה פה, זה כי ההורים חינכו אותו, כי בבתי ספר, אף אחד לא מדבר על זה], לדעת לעזור לבן אדם מוגבל [שוב,אם יש את זה, לא מחנכים לזה בבי"ס, כי במקרה אני יודעת מה בדיוק לומדים ילדים בכיתות הנמוכות פה]. נעבור הלאה? רמת ההשכלה. אני מקווה שאין מה לפרט בכלל. שם לא היה עולה על הדעת שבן אדם יצא מהבי"ס ולא ידע מה זה מיטוכונדריה [או אי שזה לא יקרא] כי הוא החליט שהוא רוצה ללמוד פיזיקה. שם לא חיברו 10+15 בכיתה ה' במחשבון. שם לימדו את הדברים שפה מלמדים בכיתה י"א - בכיתה ח' מ-ק-ס-י-מ-ו-ם. ותתפלא, יש עיתוי ללמד את התלמידים חומר לימודי מסוים. כי אם המוח שלך הכי מתאים לקליטת חומר לימודי מסויים היום, לא בהכרח ילך לך באותה הקלות בעוד 3 שנים. ובאלה הדברים התחשבו כאשר בנו תוכניות לימודים. כשהגעתי לארץ היו בהלם ממני ואני הייתי בהלם מהבתי ספר פה, ולא, לא כי אני כזו מבריקה, אלא כי הדברים שלימדו פה בכיתה ה', עברתי בשבועיים הראשונים של ב' מקסימום. ולא טוחנים שם מים עד כיתה ט' ואח"כ מתחילים להפיל לחץ על התלמידים...