Death Of a Nation

TaL53

New member
אידיאלים

שיקריים של קומוניזם וסוציאליזם בזמן שחברי הפוליטביורו חיו במותרות והיו להם חנויות מיוחדות שבהם אפשר ההי לקנות מוצרים מן המערב. אידיאולוגיה של שיוויון וחירות בזמן שהייתה אנטישמיות ממשלתית מכוונת נגד 5 מיליון מתושבי המדינה.

AeroSlash

New member
שחיטות בדרג המדיני

קיימת בכל מקום. תאמין לי, גם כשאי אפשר היה לקנות נעליים מיובאות מאיטליה בחנות פשוטה, לאנשים היה הרבה יותר טוב מעכשיו. כי עכשיו אמנם יש נעליים מיובאות אבל אין במה לקנות אותם. ואם אין במה לקנות נעליים זה המקרה הטוב. תאמין לי, אני למדתי בבית ספר אחרי נפילת הקומוניזם, אבל הלימודים בהרבה התבססו עדיין על תוכניות הלימודים הקודמות, ותאמין לי, שהדברים והערכים שהנחילו לי שם, הלוואי חצי מהם היו מועברים לכל ילד ישראלי, היה פה הרבה יותר טוב עכשיו.

../images/Emo45.gifאין לך מושג עד כמה את צודקת

החינוך הערכי של ברה"מ, ושל השנים הראשונות לאחר הקטסטרופה (פירוק ברה"מ), הוא פשוט מדהים. לא חושב שיש שני לו בעולם כולו.

ולנטין, עם יד על הלב....

אם באמת היה שם כל כך מדהים כמו שאתה מספר, אז הוריך לא היו עוזבים את המקום הזה, ונשארים שם כדי שגם אתה תוכל ליהות מהחינוך הכל כך מפואר וערכי שהיה שם (לפי מה שאתה אומר..)

AeroSlash

New member
כן

רק שרוב רובם של העולים עזבו כשהמסגרת הסובייטית התפוררה ולא כשהיא הייתה קיימת.

העליה הגדולה החלה ב-88-89.

לפני כן היה מאוד מאוד (מאוד) קשה לעזוב, והיו ממררים לך טוב טוב (טוב) את החיים לפני שהיו משחררים אותך. יש לי קרוב משפחה שעלה לארץ ב-73. הוא עלה לכאן אחרי שהוא ישב לא פחות מ-6 שנים בכלא הסובייטי. ככה ש.. הרבה אנשים, למרות שרצו לעזוב (מאוד רצו), פחדו מאוד אפילו לחשוב על זה רק, בגלל ההשלכות החמורות שהיו מלוות לזה. בקיצור, הנהירה הגדולה מברה"מ/רוסיה/&אוקראינה החלה בגלל שפתחו את השערים, ונתנו לאנשים לעזוב..

AeroSlash

New member
בעיקר לא...

גם אני מכירה אנשים שעלו לפה בשנות ה-70, ושמעתי מספיק על כאלה. כמו שאומרים: אם תרצו אין זו אגדה. לעומת זאת, רובם של העולים עלו לפה אחרי שהמסגרת התפרקה, וכיום הם מאוד נהנים לרדת עליה ולזלזל בה ולצעוק בחוצות ש"אנחנו עם נבחר". לא הייתם עם נבחר כשבריה"מ העניקה לכם בין השאר השכלה חינם מהטובות בעולם......

Janem

New member
האנשים האלה הם המיעוט

כי באמת היה קשה לצאת מבריה"מ. אבל מדי פעם לפעם בריה"מ זרקה קריצות לארה"ב וזה התבטא בזה שהיא אישרה למיעוט מאזרחיה להגר למערב.

נו.. זה מה שאמרתי....

רוב הנהירה מברה"מ (לא בהכרח של יהודים, ולא בהכרח לישראל, אלא בכלל למערב) החלה אחרי 88-89. כל זה התאפשר בגלל שהמסגרת התפרקה, והאנשים הורשו להגר. לפניכן הייתה נהירה קטנה הרבה יותר בגלל שפשוט לא הרשו לאנשים לעזוב (ודיכאו כל התמרדות והתגודדות). ברגע שהרשו, אז כל מי שהיה מסוגל, והיו לו את האמצעים, אז הוא (ומשפחתו) עזב..

TaL53

New member
זה מזכיר לי בדיחה ישנה

אברום החליט לברוח מברה"מ, כמובן שתופסים אותו ליד הגבול ומביאים אותו לחקירה בלוביאנקה. הוקר שואל אותו- אברום, אתה כבר בן 95. למה החלטת דווקא עכשיו לברוח מברה"מ. אברום עונה-"משתי סיבות. סיבה ראשונה היא שכשברה"מ תתפרק אז ירצחו כאן את כול היהודים". החוקר אומר לו-"אבל אברום, אתה מדבר שטויות!!! ברה"מ תהיה לנצח, הקומוניזם אף פעם לא יכשל!!".. אברום עונה לו "כן..זאת הסיבה השנייה".

AeroSlash

New member
תיקון

לא *עכשיו*. פוטין עשה קצת סדר, בתקופת האלכוהוליסט.

AeroSlash

New member
ערכים?

סתם בשליפה המהירה ביותר והשטחית ביותר - כבוד למבוגרים, להתייחס למורה לא כאילו הוא אח שלך, לדעת מה מותר לומר ומה לא, לדעת שזה לא מקובל להגיד "מפגר/ת" לבן אדם מבוגר, לדעת שלא יושבים עם הרגליים על השולחן באמצע השיעורים, לדעת לפנות את המקום שלך לנכה/מבוגר [אם יש מישהו שעושה את זה פה, זה כי ההורים חינכו אותו, כי בבתי ספר, אף אחד לא מדבר על זה], לדעת לעזור לבן אדם מוגבל [שוב,אם יש את זה, לא מחנכים לזה בבי"ס, כי במקרה אני יודעת מה בדיוק לומדים ילדים בכיתות הנמוכות פה]. נעבור הלאה? רמת ההשכלה. אני מקווה שאין מה לפרט בכלל. שם לא היה עולה על הדעת שבן אדם יצא מהבי"ס ולא ידע מה זה מיטוכונדריה [או אי שזה לא יקרא] כי הוא החליט שהוא רוצה ללמוד פיזיקה. שם לא חיברו 10+15 בכיתה ה' במחשבון. שם לימדו את הדברים שפה מלמדים בכיתה י"א - בכיתה ח' מ-ק-ס-י-מ-ו-ם. ותתפלא, יש עיתוי ללמד את התלמידים חומר לימודי מסוים. כי אם המוח שלך הכי מתאים לקליטת חומר לימודי מסויים היום, לא בהכרח ילך לך באותה הקלות בעוד 3 שנים. ובאלה הדברים התחשבו כאשר בנו תוכניות לימודים. כשהגעתי לארץ היו בהלם ממני ואני הייתי בהלם מהבתי ספר פה, ולא, לא כי אני כזו מבריקה, אלא כי הדברים שלימדו פה בכיתה ה', עברתי בשבועיים הראשונים של ב' מקסימום. ולא טוחנים שם מים עד כיתה ט' ואח"כ מתחילים להפיל לחץ על התלמידים...

TaL53

New member
אני גם למדתי בב"ס

מצויין.אבל היו גם בתי ספר ממש גרועים, בעיקר בכפרים.

AeroSlash

New member
ד"א

"הבעיה ברוסיה היא שהם יודעים טוב טוב להאשים את כולם מסיב" מזכיר לי עוד איזה מדינה קטנה במזרח התיכון..........................................

AeroSlash

New member
אני מסכימה לגמרי

עם מה שאמר הבחור החולה מאירקוטסק, אנדריי קוראים לו אם אני לא טועה. ולדימיר ולדימירוביץ' פוטין שולט, חבל שהוא מסרב בכל תוקף להשאר, ואני מאוד מקווה שיורשו יהיה איבנוב.

Janem

New member
זאת בעיה שהייתה תמיד

היום פשוט יש יותר חשיפה לעניין. זה התחיל עוד אחרי מלה"ע השנייה. עד היום יש ברוסיה דמוגרפית 10 מליון נשים יותר מגברים. וחוץ מהבעיה הדמוגרפית שלהם, שמעתי גם שכל האדמות הקפואות בסיביר הולכות להפשיר ואם זה יקרה יחרבו כל הערים שם.

TaL53

New member
הוא לא מחדש הרבה

גם בתקופה הסובייטית אנשים חיו במיץ של הזבל. רק אז הייתה לזה "אידיאולוגיה". גם בברה"מ הייתה גזענות וניסיון לרוסיפיקציה כפויה של הלאומים השונים. זה שעכשיו זה לובש אופי פשיסטי היה רק שאלה של זמן. אבל כול הכבוד לכתב הזה שככה למד רוסית בצורה טובה מאוד:)

למעלה