Death Of a Nation

Death Of a Nation

שלחו לי לפני ימים מספר קישור לתכנית תעודה על רוסיה. לא על רוסיה של מוסקבה וסנט פטרסבורג שרובנו מכירים, אלא על רוסיה אחרת, הפרובנציאלית, שרחוקה מאור הזרקורים. 'פניה העצובות של הקטסטרופה הגיאו-פוליטית הגדולה של המאה ה20' או 'אומה נכחדת'.

המצב של רוסיה הוא בכי רע.. (וזה עוד

בלשון המעטה). העיקר שהם זורקים כסף על האיראנים, הסורים, הפלסטינאים, וחיות אחרות... אם במקום לעשות עם הכסף, לא מובן מה, הם היו משקיעים את זה בעצמם, ועוד בדרך נכונה, אז המצב שם היה יכול להיות הרבה יותר טוב. ובכלל, איך הם לעזאזל מנהלים את המדינה. מדינה, ועוד כזאת גדולה, היא לא רק עיר בירה ומטרופולין. מדינה זה גם הפרפיריות.. אם לא ישקיעו במקומות האלה, אז בסופו של דבר אותם מקומות עם כל העוני והמחלות, יגררו אותם למטה. אי אפשר להתקיים רק על עיר בירה מבוססת. כל ה-"חצר האחורית של רוסיה", שהיא בעצם רוסיה האמיתית, בסופו של דבר תפיל את האומה. נ.ב, אני זוכר שאמרת פעם שאחד התסמינים של מדינה נכשלת ופרימיטיבית, היא ילודה גבוהה. אז עכשיו אתה רואה מה קורה למדינה "נאורה" (אהמ) ש-% הילודה שלה נמוך, ונמצאת בסכנת הכחדה. ועצם זה שהתורכים, הקוזאקים, ומיעוטים אחרים (בין היתר גם מוסלמים), מחפים על זה, ובעצם מתרבים בקצב ובאחוזים גבוהים, אני בספק אם איכשהו מנחמת אותם (את הרוסים המקוריים והאמיתים).

אני גם זוכר שטענת לא מזמן שהמצב שם

מאוד מאוד השתפר, ושעוד כמה שנים הם אף יעקפו את ישראל מבחינת איכות החיים. אני לא רוצה לזלזל חס וחלילה, ולהשמע מתנשא, אבל מניין בדיוק לקחת את זה ואיך הגעת למסקנות האלה? מובן הרי שאתה לא אובייקטיבי (בגלל חיבתך לרוסיה), וגם לא מסתכל ולא בוחן את הנושא הזה בצורה אמיתית.

AeroSlash

New member
בלי להביא סימוכין

שמעתי מתישהו, איפשהו [נו אמרתי שאין לי סימוכין] שאחד הכלכלנים הידועים, נדמה לי בארה"ב, הצהיר שאחרי שנות ה-20 של המאה הנוכחית, לא תהיה מעצמה חזקה כלכלית מרוסיה. לא יודעת, מתי ולמה נאמרו הדברים, אבל נאמרו...

מפי אנשים מביני דבר ועניין

ד"א, זאת עובדה. וזה צוין בין היתר בסרט. הכלכלה הולכת ומתפתחת, הרבה הודות למחירי הנפט שהולכים ועולים. פוטין עושה סדר במדינה (יכולת לראות נהדר בקטע מה זה 'דמוקרטיה עפ"י פוטין' כאשר במחי פיפס הוא הדיח איזה ראש עיר פוטנציאלי), מה שעוזר לייצוב הכלכלה, שיפור מערכות הבריאות, חינוך וכו'. תשאל גם את אלון (סופרמןZW), גם הוא יאמר לך את אותו דבר ואותו כבר לא תוכל להאשים בחוסר אובייקטיביות. זה קודם כל. שנית, עליך להבין שהתכנית מגמית מלתכחילה והיא אינה מסתירה זאת. מלכתחילה המטרה הייתה להגיע לפינות הכי נידחות של רוסיה ולצלם שם את המיץ של הזבל. אם תעשה דבר דומה בארה"ב לדוגמא, אני בספק אם יצא לך סרט פחות עגום.

על דבר אחד אי אפשר להתווכח....

ההגירה ברוסיה היא מאוד מאוד שלילית (וזה עוד בנוסף ל-% הילודה השלילי של הרוסים המקוריים). הרבה יותר אנשים עוזבים אותה מאשר מהגרים אליה. לא כך? וכידוע כזה מצב הוא מתכון להכחדה. וגם אלה שבכל זאת מהגרים לשם, הם כאלה שכבר יש להם קשר לשם (למשל עולים שהחליטו לחזור), כאלה מחכה להם עבודה טובה שם, ושהם יודעים שהם לא הולכים לקפוץ למים הקרים, אלא כבר יש להם משהו 'מוכן' שם. ובעיקר, הם מהגרים לערים הגדולות כמו מוסקבה או סנט פטרסבורג. אני בספק אם יש בכלל אנשים בכל העולם, וגם כאלה שיש להם קשר הדוק מאוד, שיהגרו למקומות הנדחים ברוסיה. ורק תוספת קטנה, עצם זה שהרבה יותר אנשים יוצאים, מאשר נכנסים (ובקיצור, הגירה שלילית) כבר אומר דרשני, ומוכיח שהאנשים שם אינם מרוצים, ומחפשים לעצמם (ולילדם) חיים טובים יותר ועתיד טוב ומוצלח יותר במדינות אחרות.

SupermanZW

Well-known member
זה אומר דברים בעיקר על המצב הנוכחי

זה לא אומר הרבה על העתיד. במאה ה19 התחילה הגירה המונית של אירים לארה"ב שנמשכה עד אמצע המאה ה20. אירלנד לא נכחדה. החל משנות ה70 של המאה ה20 עלתה אירלנד על מסלול צמיחה, בשנות ה90 הפכה הצמיחה למהירה ואז החלו אירים החיים בארה"ב כולל אירים שנולדו בארה"ב להגר לאירלנד, כיום רמת החיים באירלנד מהגבוהות בעולם. כיום המצב ברוסיה הוא קשה, מוסקבה וסנט פטרסבורג הם "איים" של עושר ברוסיה אשר רוב תושביה עניים, רוסים רבים מהגרים למדינות אחרות כי הם מחפשים חיים טובים יותר אבל במצב הנוכחי ההגירה השלילית דווקא עושה טוב לרוסיה כי מחוץ למוסקבה וסנט פטרסבורג יש אבטלה רבה וההגירה השלילית גורמת לכך שלנשארים קל יותר למצוא עבודה וחלקם יוצאים כך ממעגל העוני, כמו כן הצמיחה הכלכלית ברוסיה גבוהה מאוד בשנים האחרונות והמטרופוליטנים העשירים נמצאים בתהליך התפשטות, בסביבות שנת 2012 צפויה רוסיה להגיע לאיזון, כלומר העוני בה לא יהיה רב יותר מבמדינות מערב אירופה, המצב הכלכלי של הרוב המוחלט ברוסיה לא יהיה כזה שיעודד אותם להגר והמצב הכלכלי של משק הבית הרוסי הממוצע צפוי להיות כזה שיאפשר לבני זוג עובדים לגדל 2 ילדים ברווחה יחסית, אז צפויה הדמוגראפיה להגיע למצב יציב, הצמיחה תאט אך תישאר ברמות גבוהות יותר מאלה שברוב המדינות המפותחות, וב2020 צפויה רמת החיים ברוסיה להיות מהגבוהות בעולם, אז היא צפויה להיות מדינה מפותחת ע"פ כל קריטריון. גם בדרום אפריקה יש כיום ריבוי טבעי שלילי, הגורם לכך אינו ילודה נמוכה אלא איידס, רוב תושבי דרום אפריקה הם נשאי איידס וחלק גדול מהנשאים הם חולים אך הירידה בכמות האוכלוסיה מקטינה את האבטלה, התוצר הלאומי הגולמי של דרום אפריקה גדל למרות הירידה בכמות האוכלוסיה והצמיחה בדרום אפריקה כיום גבוהה יותר מבכל שאר מדינות אפריקה, כיום כאשר המודעות לאיידס גוברת שם מבטיחה דרום אפריקה שתוך דור או שניים תקטן כמות חולי האיידס באופן משמעותי ואז תוכל האוכלוסיה להתייצב. במקרים רבים קיטון באוכלוסיה לא רק שאינו מזיק למדינה אלא עשוי להביא לה תועלת, דוגמאות בולטות לכך הן רוסיה ודרום אפריקה, דוגמה נוספת לכך היא יפאן, שלמרות שיש בה דפלאציה, מכאניזאציה מהירה, החלפת עובדי יצור ברובוטים ומיחשוב בכל התחומים האבטלה נמוכה ויציבה, כל זאת הודות לריבוי הטבעי השלילי, הריבוי השלילי טוב ליפאן לא רק מהסיבה הכלכלית אלא בעיקר מהסיבה הגיאוגראפית, יפאן צפופה מאוד ורוב שטחה הררי וקשה מאוד לישוב (וגם לא כדאי לישוב מבחינה כלכלית), ביפאן אין כבר שטחים פנויים לבניה וכדי לבנות בניינים חדשים צריך להרוס ישנים, כמו כן הדירות ביפאן מאוד קטנות ובגלל הקיטון באוכלוסיה כאשר הורסים בתים ישנים בונים במקומם חדשים אך מרווחים יותר, בסה"כ קיטון באוכלוסיית יפאן נחוץ ליפאן כדי להעלות את איכות החיים של תושביה. כאשר תתייצב אוכלוסיית יפאן על כמות אידיאלית המתאימה לשטחה ומצבם הכלכלי של רוב היפאנים יאפשר להם לחיות ברווחה גם כאשר הם מממנים השכלה של 2 ילדים (ההשכלה היא המוצר היקר ביותר ביפאן) תגיע יפאן לאיזון דמוגראפי ואוכלוסייתה תחזור להיות יציבה. כל מקרה לגופו.

המצב של רוסיה לא רע כמו שהסרט

מנסה להציג. הבעיה של רוסיה זה חוסר האיזון והפאר בין הפריפריות לערים הגדולות. אם תעשה סטטיסטיקות נפרדות על רמת המחיה במוסקבה, תל"ג, שכר חודשי לנפש וכו', תגיע לסטנדרטים של מרכז ומערב אירופה. אם תעשה על הפריפריה, תגיע לסטנדרטים של בוסניה ובנגלדש. האם תהיה הפרדה הגיונית? כן, משום שאוכ' המטרופולין של רוסיה מונה קרוב ל20 מיליון איש, שזה מספר לא מבוטל. מוסקבה כבר שנים רבות היא אחת הערים היקרות בעולם (לפני שנה-שנתיים החזיקה אף בתואר "היקרה ביותר"), במוסקבה יש הכי הרבה מליונרים בעולם. איפשהו שמעתי סטטיסטיקה שאומרת שכ10-15% (כ2 מיליון איש) מתושבי מוסקבה הם מליונרים. ורוסיה לא זורקת גרושים לא על הפלסט', לא על האיראנים ולא על "חיות אחרות". ההפך הוא הנכון, רוסיה מוכרת להם נשק סובייטי משנת תרפפ"ו ועושה על הגרוטאות האלה קצת מרשרשים (במילא אין לרוסיה מה לעשות עם זה).

AeroSlash

New member
העיקר שכולם יודעים

לפתוח את הפה יפה מאוד על השלטון הסובייטי ועל בריה"מ עכשיו. כל זה בא אחרי שילצין לקח את העניינים לידיים.

TaL53

New member
דווקא להפך

כולם שם מהללים את התקופה הסובייטית. הכול תוצאה של שטיפת מוח של 70 שנה מהולה באלכוהול. כאילו מה הפריע להומלסים שהוא ראיין שם להתחיל לשתות?! הבעיה ברוסיה היא שהם יודעים טוב טוב להאשים את כולם מסיב. רק לעצמם הם לא באים בטענות.

TaL53

New member
לי זה לא מפריע לשתות

כמו שאומרים- לא צריך סיבה למסיבה:)

AeroSlash

New member
היו אידיאלים

היה חינוך שחינך לאידיאלים וערכים בריאים ולא החינוך שילצין העניק לכל העם כשיצא לנאום שיכור.

למעלה