dear efinkalach ושאר חברי הפורום

leeloo

New member
dear efinkalach ושאר חברי הפורום

סתם התגעגעתי לרשום ככה בתחילת ההודעות שלי.. אבל באמת שיש לי בעיה.. בעיה קשה אפילו.. והיא חוזרת על עצמה שוב ושוב ואולי לעולם לא תיפתר, אולי סתם בא לי להוציא את התיסכול החוצה, לקבל אוזן קשבת, ולשמוע - "הכל יהיה בסדר, בעוד שלושים שנה תוכלי להתנקם.." הבעיה היא לא אחרת מאשר - אמא. קשה לי איתה. היא צועקת, היא יורדת, היא עושה דווקא, היא מעצבנת, היא לא יודעת לנהוג, היא שואלת שאלות מרגיזות בכוונה, היא דוחפת את האף, היא אנטיפטית, היא לא רגישה, היא חסרת בטחון, היא אגואיסטית והיא לא ממש מתנהגת כמו אמא. ואמא עם כל השטויות שלה כבר גורמת לי להאמין שאני לא אוהבת אותה. כבר בעבר נאלצתי להתמודד עם העובדה שאמא שלי היא אמא לא טובה. היה לי מאוד מאוד קשה להגיע למסקנה הזו, ופעמים רבות פיקפקתי במסקנה הזו, חשבתי שאולי זה בגלל גיל ההתבגרות, שזה טבעי שאמא ובת לא יסתדרו, אבל זה לא זה. היא פשוט קשה מידי. אנחנו לא מסוגלות להסתדר. רק מידי פעם כשנסענו ביחד להתאמן בשייפ, יצא לנו קצת לדבר ברגיעה. מלבד הנסיעות הקצרות האלה, אנחנו תמיד צורחות אחת על השנייה. אני לא בן אדם עצבני, לא לחוץ, לא מרושע, אבל אני מרגישה שהיא מוציאה את כל הרע שבי. אין בן אדם בעולם שאני מתייחסת אליו כמו שאני מתייחסת אליה. והיא הביאה את עצמה למצב הזה. ונכון שזה יפה וקל להאשים את אמא, אבל זה פשוט האופי שלה. הוא מתנגש באופי שלי ואנחנו לא מסוגלות להתסדר. אבא שלי כבר וויתר, הוא לא מסוגל לסבול את שתינו ביחד, אז הוא פשוט צועק על שתינו שלא נדבר אחת אל השנייה, ואומר לאמא שלי שזה הגיל, ושזה יעבור לי, ושפשוט לא תענה לי, כאילו אני איזו תינוקת בת 4. באמת, אבא שלי צריך לדעת שזה לא ככה. והאמת שהוא קצת דו-פרצופי בעניין הזה. הוא אומר לאמא שלי שלא תענה לי, ואז מאחורי הגב שלה הוא אומר לי - "את יותר חכמה ממנה, למה את מנהגת ככה? תחסכי את זה ממנה, היא חסרת בטחון, היא לא כמוך שמסוגלת להבליג". בטח חטפתם שוק. איך אבא אומר דבר כזה. אבל זה היה די ברור לי. בכל מקרה, ניסיתי להסביר לה מה מפריע לי אבל זה ניראה כאילו זה נכנס מצד אחד ויוצא מהצד השני. לא יודעת, הייתי חייבת לפרוק אצת התסכול. ואני יודעת שיש אנשים שהמצב שלהם יותר גרוע משלי, אבל זה פשוט מעציב אותי וקשה לי עם העניין הזה..

d@r121

New member
מממ רעיון....

סלקי את אבא, אח, הדודה והשכנה מהדלת ממול מהבית לכמה שעות עשי ארוחת ערב שקטה כזו וחכי שאמא שלך תחזור כשהיא תחזור מעבודתה תושיבי אותה ופשוט תשפכי את מה שיש לך עליה... עוד רעיון הוא להדפיס את מה שכתבת בפורום (לאחר עריכה קצרתה כמובן) הכנסי למעטפה ושימי על הכרית שלה...

adidas^

New member
חשבתי וחשבתי

וצר לי על שיצא לי פתרון טיפה אכזרי, אך זהו הפתרון היחיד שמצאתי: בלי זמן מועט יותר איתה. זה לא סוד שיש בחיים אנשים שאנחנו מסתדרים איתם יותר ואנשים שאנחנו מסתדרים איתם פחות וזה גם קיים בתוך המסגרת המשפחתית, תמיד יהיה מישהו אחד עדיף על השני גם אם לא כל כך קל להודות בזה. אחרי מה שכתבת, באמת שלא נראה לי שיש משהו שיכול לשנות אותה לא מכתב ולא שיחה ארוכה (שכן אמרת שכבר ניסית את זה). ולכן, הדבר היחיד שאוכל לייעץ לך לעשות הוא לשמור מרחק. מי יודע? אולי קצת זמן בנפרד יכול להועיל לשתיכם ולאחר מכן המצב ישתנה במעט, הרי בכל מקרה בקרוב תלכי לצבא, והאמיני לי שאמהות שמחכות לילדיהן בבית שיחזרו מהצבא חינניות אלפי מונים ממה שהן בדרך כלל. בכל מקרה-

dana2909

New member
לדבר ורק לדבר

אני ממש לא מסכימה עם קודמי. דבר ראשון, תני לי להרגיע אותך, לא להסתדר עם אמא, זה לא רק בגיל ההתבגרות, אני התחלתי להסתדר עם אמא שלי ממש טוב, רק אחרי שיצאתי מהבית, עכשיו זה ממש כיף. אבל אז, היו המון צעקות ובלאגנים, בדרך כלל על זה שאני ואחיות שלי לא תורמות מספיק לבית, אבל אני סוטה מהנושא - שזה את. תראי, את עוד מעט מתגייסת נכון? אולי היא מנסה לעודד מריבות כי היא חוששת מהשינוי, מזה שתשתני, מזה שלא תהיי לידה יותר. בדרך כלל אנשים צועקים - כדי שישמעו אותם יותר טוב, למרות שתמיד התוצאה היא הפוכה... את צריכה לזכור דבר אחד - זו אמא שלך, ואמא יש אחת, וכשתהיי רחוק רחוק, בצבא, תרצי להרגיש קצת בית ותקבלי את זה כשתדברי איתה בטלפון. הערת ביניים - אבא שלך ממש לא בסדר איך שהוא דיבר, זה שצועקים לו באוזן לא נותן לו את הזכות לקטול ככה את אשתו, הוא פשוט רצה שקט וחיפש את הדרך המהירה ביותר לקבל את זה, שזה דרכך. זה ממש לא מוצא חן בעיני. אני מציעה לך, לצאת לבית קפה ,רק את והיא , ולתפוס איתה שיחה ולהגיד לה לא מה מפריע לך בה, אלא מה מפריע לך בעצמך. להגיד לה שאת לא אוהבת שאתן רבות שאת רוצה שתסתדרו, אולי לספר לה על החיים שלך עכשיו, לבטים לפני הצבא. והכי חשוב, לא להגיע למצב של האשמות. בהצלחה.

דנה, בסוף יחשבו שאני מחכה שתעני

ואז מעתיקה הכל... זה מצב בעייתי, ולצערי נפוץ מאין כמוהו. בהחלט יכול להיות שאמא שלך קשה, חסרת בטחון ודקדקנית כמו שאת מתארת, אבל היות ולכל מריבה יש שני צדדים, ולכל אי הסכמה יש שני אשמים, אני מניחה שגם את לא טלית שכולה תכלת. השאלה היא אם את רוצה דטנט (אי-מלחמה מתוח) או שלום כלשהו. לגבי התסריט שאחרי שיחה טובה את ואמך תיפלו האחת לזרועות השניה ולא נודעו הריבים כי באו אל קרבכן, אני מסופקת. מן הסתם אלה יחסים של כמה וכמה שנים, מלווים בהתנגשות אופי ואגואים, ששיחה אחת טובה אולי תיישר את הקו, אבל מכאן ועד שלום בטוח הדרך ארוכה. הייתי מציעה לך קודם כל במקום להאשים בעיקר את הצד השני, לשבת לחשוב כמה דקות על הצד שלה, על מה שהיא רואה, מה שהיא מקבלת בפנים. בקיצור, להסתכל על ההתנהגות שלך בצורה הכי אובייקטיבית שאת יכולה. אני מקווה שתגיעי למסקנה שגם את אחראית למצב, ואולי תוכלי לסמן לעצמך כמה נקודות תורפה בריבים הללו, שאולי בעזרתך תוכלו להמנע מזה. לגבי שיחה אחת ארוכה? היא לא יכולה להזיק, בכלל לא. מקסימום היא גם תיתן לאמא שלך קצת חומר למחשבה והבנה לגבי איך זה נראה מהצד שלך. את אבא שלך תשאירי בצד, כי כמו שהוא אומר לך דברים מסוימים, אין לדעת מה הוא לוחש לאמך באוזן השניה... ולסיום, כמו שדנה הקדימה אותי בכמה וכמה דקות טובות, רובנו לא הסתדרנו עם אמהותינו בשלב זה או אחר של חיינו, וגם היום ישנה ביקורת מסוימת. אבל עם השנים (אם באמת מדובר על אישה טובה, שהיתה גם אם טובה פלוס) אולי תוכלי לקבל אותה כמו שהיא, וגם להתיחס אליה בתור אדם בוגר, ולא בתור הורה שלא מבין מהחיים שלו.

דן צ

New member
ואני שואל את עצמי.....

מה היה בטיול הזה לטורקיה שהביא אותך לכתוב את הרע שבך? קראתי את תגובות קודמיי היקרים וקצת הסתייגתי מכולם, ולמה? כי הכל לא יהיה שווה עוד כמה שבועות, הכל יעלם הרי עוד כמה שבועות תתגייסי לצבא וכבר הזמן יעשה את שלו אמא שלך תתחיל לראות שאת לא בבית ושאת נמצאת במקום בואי נאמר מסוכן וכל הרגש הדואג האאמאי שלך יגדוש אותה והיא תתחיל לדאוג לך ולהתגעגע אלייך ואני חושב שזה יביא לכיוון אחר במערכת היחסים שלכם , אני מאמין שזה יעשה רק טוב ליחסים שלכם .

לילוש! ../images/Emo39.gif

לפני שבועות מספר, היה סקר בפורום בנוגע לשאלה "את מי אתה אוהב יותר, אבא או אמא?". את אומנם הזדעקת למשמע השאלה ואמרת שלא ניתן לקבוע, אך בכל זאת מרבית חברי הפורום הכריזו בפה מלא שהם אוהבים הורה אחד יותר מהאחר. אולי לתרגם הכל למונחים של אוהב יותר ואוהב פחות היה פשטני מצידי, אך העובדה היא שרוב האנשים מכריזים שהינם מסתדרים יותר עם אחד ההורים. דינמיקה משפחתית היא מהמורכבות ביותר. ייתכן שבתור ילדה היית מעט קרובה יותר לאבא, אמא הרגישה לפט אאוט והנתק הוחמר עם השנים. ייתכן מאד שאימך היא מטבעה אדם קצת קשה (ואם זה לא זכור לך, אנוכי התמודדתי עם לא מעט דילמות הקשורות להורים). אני רואה פיתרון אחד אפשרי למצב. מכיוון שאת הולכת לצבא בקרוב, קרוב לוודאי שהמרחק יעשה לכם טוב. אחר כך נסי ליזום פעילויות משותפות, כאלו שיעוררו כמה שפחות חיכוכים- הליכה משותפת לסרט, ישיבה בבית קפה. כשהיא מבשלת, הציעי לה עזרה. שתפי אותה בבעיות, בדילמות, במה שעובר עלייך. קרוב לוודאי שהיא תרגיש מוחמאת מהקשר שנוצר ותרגיש מחוייבת לשמור עליו. שיהיה בהצלחה!

Idan91

New member
ובכן,

קצת קשה לי להכנס לענליים שלך ולדמיין מצב כזה, ואמרת שכבר ניסיתי להגיד לה... אז אני חושבת שקודם כל- נסי שוב לדבר איתה/ לכתוב לה/ להראות לה את ההודעה בפורום אחרי עריכה קלה, כמו שמישהי אמרה כאן... ואם זה לא יעבוד, אני מסכימה עם מי שכתב לך פשוט לנסות להתרחק. ובהצלחה.

למעלה