Deadliest Warrior Vampires vs Zombies

Berethor

New member
Deadliest Warrior Vampires vs Zombies

בתוכנית Deadliest Warrior היה פרק של ערפדים נגד זומבים, לתוכנית הוזמנו כמה מומחים לערפדים וזומבים, ועשו כל מיני ניסויים כדי לראות מי יותר קטלני. משום שבקרב אחד על אחד אין לזומבי סיכוי מול ערפד וכוחם של הזומבים זה בין היתר במספרים, הקרב הסופי הוא בין 189 זומבים מול 3 ערפדים בקרב פנים אל פנים, כמות מול איכות. סך הכל פרק מצויין לדעתי, וגם היצוג של הזומבים והערפדים, אהבתי איך Steve Niles דיבר על כוחם ומהירותם של ערפדים, ועל כך שאין להם בעיה לצוד גם ללא הקטע של פיתוי. בנוסף לכן חושי הצייד המפותחים והאינטליגנציה של הערפדים נתנו להם יתרון נוסף. אהבתי גם איך הערפדים השתמשו בכוחות על טבעיים שלהם ביעילות, הם נראו כמו אומני לחימה, נו טוב היה להם המון זמן לשפר תכישורים שלהם, הקרב הזה היה נורא epic. אהבתי גם תקטע האחרון שהערפד מבין שהוא לא יכול לברוח מהבניין משום שיש כבר זריחה, בטח חשב לעצמו לעזזל עם הזומבים האלה, victory or death. אם כי יש לי גם כמה הערות משלי לגבי קרב אפשרי בין ערפדים לזומבים. קודם כל לא נראה לי שזומבים באמת היו תוקפים ערפדים, וזאת משום שזומבים תוקפים רק יצורים חיים, בעוד שערפדים הם אל-מתים, בדיוק כמו הזומבים, רק שהם אל-מתים מזן אחר. לגבי השאלה אם הוירוס של הזומבים היה משפיע על ערפדים, ההנחה שלי היא שלא, משום שערפדים הם תכנית מתים ואין סיבה שוירוס ישפיע על מתים, ועוד יותר חשוב הערפדים הם גם אל-מתים, אז איך לעזזל הם יהפכו לאל-מתים פעמיים, אל-מת אמור להיות חסין להפיכה לאל-מת בשנית, אפשר לומר שגם ערפדות היא סוג של קללה או מגפה, זה כמו להקפיא את מה שכבר גם ככה קפוא. מי שיכול מומלץ לראות את הפרק המלא, אבל הנה הוידאו של החלק האחרון בתוכניות, קרב בין 3 ערפדים מול 189 זומבים. http://www.youtube.com/watch?v=KoyYiA-9UnI

MoonFairy

New member
סידרה ענקית!!!!

לא ראיתי את הפרק הזה עדין, אז אני לא יהרוס לעצמי עם הקטע מיוטיוב
חח בכול מקרה, נחמד שהם חשבו מחוץ לקופסה ולא עשו ערפדים נגד אנשי זאב שכ"כ נדוש בימינו.....

Berethor

New member
אכן סדרה ענקית

אגב החשיבה מחוץ לקופסה פה היא לא רק זה שזה לא ערפדים נגד אנשי זאב אלא גם בזה שהתוכנית עצמה היא בדרך כלל לא על יצורים על טבעיים וכו, פעם ראשונה שהם עושים משהו כזה, ובחרו בערפדי מול זומבים. הייתי נורא מופתע לטובה מזה בסל הכל, וזה גם מצטרף לעובדה שגם בעונה הקודמת היה משהו שקשור לערפדים בדיעבד, וולאד המשפד(הידוע גם בשם דרקולה) מול סון צו, ככה שפעם שניה שערפדים וערפדים לעתיד מפגינים פה כישורי לחימה יוצאים מגדר הרגיל
. אני כבר מתחיל לחשוב שאוליי מאחורי הקלעים של התוכנית אוליי יש גם כמה ערפדים
. שמתי את הקטע לא כדי להרוס למישהו, אלא משום שאני מניח שיש פה הרבה אנשים שבמלא לא צופים בתוכנית, חוץ מזה הקטע של הסימולציה של הקרב מסוף התוכנית לא כזה הורס לדעתי, זאת משום שעדיין שווה לראות את כל התוכנית ולראות איך הם הגיעו לזה או מה למומחים בערפדים ולמומחים בזומבים היה מה לומר על זה. אגב בצד של הזומבים היה אפילו נציגות יותר טובה לדעתי, משום שהיה שם תסופר של World War Z וגם יצרו קשר עם ג'ורג רומרו. אבל גם בצד של הערפדים היה נציגות טובה, היוצר מאחורי 30 ימים של לילה דווקא הפתיע לטובה, זאת למרות שאני לא מעריץ גדול של זה, כי הם יותר מדיי ברוטלים שם לטעמי אם כי בסרט המשך רואים גם צדדים יותר היררכים, חברתיים ואינטליגנטים שלהם, ולכן הוא הרבה יותר טוב הראשון לדעתי. בכל אופן הוא בהחלט הפגין ידע רב בערפדים ככלל וערפדים מודרנים בפרט, וגם אהבתי את זה שהתפיסה שלו לגבי ערפד מתמקדת בעיקר בקטע של הכוחות ולא בקטע של פיתויים. היו כמה דברים שלי אישית הפריעו שם אבל לא היו הרבה כאלה. הפריע לי למשל שבתוכנית לא הגיעו למסקנה שערפדים לא אמורים להיות פגיעים לוירוס של הזומבים, זאת משום שגם הם אל-מתים(בתוכנית גם היו מודעים לכך כמובן) ובנוסף לכך יש לערפדים גם יכולות שחזור/ריפוי על אנושיות, אוליי היוצרים של הסדרה קצת הושפעו מבלייד ודומיו, אבל בלייד הערפדים הם בכלל לא אל-מתים, זאת למרות שברוב הגרסאות כלל הגרסה המקורית הם כן(אחרת גם אין סיבה שהם ישכבו בארונות קבורה למשל), למעשה זה חלק בלתי נפרד מהפרופיל של הערפד, ובגרסאות שזה לא ככה בהם באותה מידה גם לערפד יכולים שלא להיות ניבים והשמש לא מזיזה לו(כמו בדמדומים). בכל מקרה התוכנית דווקא נשארה נאמנה בגדול לרעיון של הערפד העל טבעי המקורי, הם אפילו קראו לזה הקרב בין הundead(ערפדים וזומבים). שמחתי לראות גם שלערפדים היו שם הטפרים, כמו שצריך להיות, יש אנשים שחושבים באופן מגוחך שכל מה שערפד יכול לעשות בזמן קרב זה לנסות לנשוך, מה שכמובן לא כזה יעיל. אם אין לערפדים יכולת לשלוף טפרים אז הם היו משתמשים בנשק, במיוחד אם גם היריב שלהם חמוש או קשה להריגה. אם כי צריך לציין שגם עם הכוח והמהירות של המכות של הערפד הוא יכול לעשות נזק גדול גם ללא שימוש בנשק. באופן טבעי נשק קר אידאלי לערפד יותר מנשק חם, וזאת משום שדרכו הוא יכול לעביר את כל העוצמה והמהירות שלו לפגיעה. מצד שני בשביל להרוג אנשים או זומבים הוא אפילו לא זקוק לכל העוצמה הזאת, אז רובים גם יכולים לשמש אותו לא רע, אלא אם כן תגמר להם התחמושת. בכל מקרה טוב לדעת שגם את אוהבת תסדרה, וגם שמחתי לראות תגובה לנושא שפתחתי(משהו נדיר בפורום הזה)..

MoonFairy

New member
לא אשמתם של אנשים שמת כאן....

ראיתי את הפרק עם ולאד המשפד, לא הרגיש לי ערפדי במיוחד, אז גם אני הייתי מופתעת כשאמרת שהפרק הוא על ערפדים וזומבים פרופר (ז"א, לא דמות כלשהי אלא היצורים האל-מתים עצמם)
לגבי כלי הנשק, אני בספק אם רובים יעזרו מתישהו לכל אחד מהצדדים
אני יותר בעד... לא יודעת, מסור חשמלי או משהו כזה (מושפעת מהסרטון החולני chainsaw maid
אבוי....)

למעלה