Dative vs Genetive שאלה מעניינת ( לטעמי... )

amot1

New member
Dative vs Genetive שאלה מעניינת ( לטעמי... )

קודםםםםם כלללל אני חייב לציין שכל הסופ"ש הייתי במצב רוח מרומם מכיוון שרק עכשיו , כן כן , רק עכשיו גילתי למה החבר האוקראיני שלי "סלביק" בבי"ס יסודי ( סיפרתי עליו כבר?) כל הזמן היה אומר : " אני מחכה אותך " ( לא כאילו חוזר אחרייך התכוון להגיד אני מחכה לך , או שאמר " אבל המורה הוא מרביץ אותי " ) זה לא שהוא "טעה" , כי ככה אומרים ברוסית נכון ?!?!?!?!? והוא פשוט תרגם את זה בראש לעברית ??????

עכשיו לשאלה ,
אז לאט לאט , אבל ממש לאט, בצעדי תינוק התמונה של ענייני היחסות ברוסית מתחילה לקבל אצלי צורה בראש, אבל ממש רק מתחילה עדיין יש לי בלאגן שלם.

אז אני רוצה להגיד :

1) אני מחכה לך . ברוסית הייתי אומר я жду тебя , genetive

2) אני נותן לך - ברוסית הייתי אומר בצורת я дам тебе dative
( שניהם בצורה לא רשמית זה לא העניין )

למה ???? בשני המקרים זה אותו ה "לך "
מישהו יכול להסביר ???

לא צריך להשוות בין שפה לשפה

בעברית אומרים "לחכות למישהו", ברוסית מחכים "את מישהו", בעברית אומרים "אכפת לך", ואילו ברוסית צמד המילים המקביל הוא тебя касается = "אכפת אותך". באנגלית אומרים to look for something, בעברית כלל לא צריכים מילת יחס, "מחפשים משהו".

לכן אין טעם להשוות בין שימוש במילת יחס בשפות כה שונות. קבל את המצב כפי שהוא

דוגמה נוספת

למה בעברית אומרים ביום ראשון, אך באנגלית on Sunday ?
למה? ככה!

[בעיקרון, אני מניח שדווקא יש תשובות לכל ה"למה" הללו, אודות שימוש במילות יחס שונות בשפות שונות באותו ההקשר. אך ההשערה שלי היא, שהתשובות ל"למה" הללו ידועות רק למומחים בתחום הבלשנות - חקר התפתחות השפות האנושיות והשפעתן ההדדית על פני כדור הארץ. אני משער, שגם עבור מומחים אלה התשובות לא תמיד פשוטות וידועות.

בכל מקרה, מי שרק רוצה ללמוד שפה, ולא את ההיסטוריה של התהוותה, אין לו טעם לשבור את הראש על "למה" מסוג זה, אלא פשוט לשנן באילו מילות יחס יש להשתמש בכל הקשר והקשר.
בכל מקרה ומקרה קיימת סבירות גבוהה, שמילת היחס המתאימה היא זו שמקבילה למילה בה הנך משתמש בשפתך, אך למרבית הצער במקרים רבים זה לא כך]

בדיוק

שוב, הדרך הבדוקה והמנוסה ביותר ללמוד שפה זרה היא לחקות את המקומיים ולא לשאול שאלות
כלומר, לשנן מבנים קיימים, משפטים שלמים, אמרות כנף וכו'
&nbsp
אגב, ברדיו רק"ע מדי יום ו' יש תכנית שבה שני מורים לעברית עונים לשאלות המאזינים. תמיד, אבל תמיד יש איזה פנסיונר שעולה לשידור ומבקש שיתנו לו תרגום מדויק לביטוי רוסי עסיסי כלשהו: Очень вас прошу, скажите, как точно сказать на иврите "он был под мухой"?

amot1

New member
כן הבנתי וקיבלתי ואימצתי, מקבל את הדברים כמו שהם

אני לא נגד

עזוב תקטע של העברית . בו נתמקד רגע בשאלה
אני רק רוצה לדעת למה יש 2 "סוגים" של לדעתי אותו הדבר .

1) אני מחכה לך . ברוסית הייתי אומר я жду тебя , genetive

2) אני נותן לך - ברוסית הייתי אומר בצורת я дам тебе dative

איך אני יודע מתי להשתמש באיזה מהם ???

Astroo

New member
ד"א יש לך טעות, זה לא genitive אלא accusative

ולשאלתך, איך אתה יודע שבאנגלית יש לומר "waiting for you" ולא "waiting to you"?.
לפי הניסיון.
&nbsp
&nbsp

amot1

New member
כן זה עוד משהו קטן ברוסית שאני צריך לחזק

מתבלבל בין השניים .....

למעלה