Dative vs Genetive שאלה מעניינת ( לטעמי... )
קודםםםםם כלללל אני חייב לציין שכל הסופ"ש הייתי במצב רוח מרומם מכיוון שרק עכשיו , כן כן , רק עכשיו גילתי למה החבר האוקראיני שלי "סלביק" בבי"ס יסודי ( סיפרתי עליו כבר?) כל הזמן היה אומר : " אני מחכה אותך " ( לא כאילו חוזר אחרייך התכוון להגיד אני מחכה לך , או שאמר " אבל המורה הוא מרביץ אותי " ) זה לא שהוא "טעה" , כי ככה אומרים ברוסית נכון ?!?!?!?!? והוא פשוט תרגם את זה בראש לעברית ??????
עכשיו לשאלה ,
אז לאט לאט , אבל ממש לאט, בצעדי תינוק התמונה של ענייני היחסות ברוסית מתחילה לקבל אצלי צורה בראש, אבל ממש רק מתחילה עדיין יש לי בלאגן שלם.
אז אני רוצה להגיד :
1) אני מחכה לך . ברוסית הייתי אומר я жду тебя , genetive
2) אני נותן לך - ברוסית הייתי אומר בצורת я дам тебе dative
( שניהם בצורה לא רשמית זה לא העניין )
למה ???? בשני המקרים זה אותו ה "לך "
מישהו יכול להסביר ???
קודםםםםם כלללל אני חייב לציין שכל הסופ"ש הייתי במצב רוח מרומם מכיוון שרק עכשיו , כן כן , רק עכשיו גילתי למה החבר האוקראיני שלי "סלביק" בבי"ס יסודי ( סיפרתי עליו כבר?) כל הזמן היה אומר : " אני מחכה אותך " ( לא כאילו חוזר אחרייך התכוון להגיד אני מחכה לך , או שאמר " אבל המורה הוא מרביץ אותי " ) זה לא שהוא "טעה" , כי ככה אומרים ברוסית נכון ?!?!?!?!? והוא פשוט תרגם את זה בראש לעברית ??????
עכשיו לשאלה ,
אז לאט לאט , אבל ממש לאט, בצעדי תינוק התמונה של ענייני היחסות ברוסית מתחילה לקבל אצלי צורה בראש, אבל ממש רק מתחילה עדיין יש לי בלאגן שלם.
אז אני רוצה להגיד :
1) אני מחכה לך . ברוסית הייתי אומר я жду тебя , genetive
2) אני נותן לך - ברוסית הייתי אומר בצורת я дам тебе dative
( שניהם בצורה לא רשמית זה לא העניין )
למה ???? בשני המקרים זה אותו ה "לך "
מישהו יכול להסביר ???