DateGrid?

Zeliran

New member
DateGrid?

אני מתכוון ליצור טבלאה של מערכת שעות, ואני מתלבט איך לעשות אותה בטבלאה אמורה להיום עמודה עם מספר השעה , עמודות של ימים, ו"באמצע" המקצועות.. אני רוצה שתהיה אפשרות גם לעשות קליק ימני על תא ואז להציג איזה מורה מלמד וכדומה. . . כדאי לעשות דבר שכזה עם מסד נתונים ולהשתמש ב DataGrid או האם יש דרך אחרת יעילה יותר?

Zeliran

New member
הממ..

אז זה בעצם כל הקטע עם ADO.net, לא? לא ממש יצא לי להשתמש בזה עד עכשיו, אפשר הסבר קצרצר אולי על מה זה בעצם ADO.net? טכנולוגיה? מה?

gilad g

New member
טכנולוגיה,

שמתבטאת בקבוצה של Namespaces ומחלקות. משתמשים בה בעיקר כדי "לדבר" עם מסדי נתונים, ולהעביר נתונים ממסד הנתונים אל האפליקציה שלך, ובחזרה. זהו, על רגל אחת. במאמרי הפורום יש מאמר שמראה איך לגשת לנתונים בעזרת DataReader. אתה יכול להיעזר גם ב-Tutorials שיש ב-www.asp.net, או בספר טוב
ה-DataGrid הוא לא חלק מ-ADO.NET. הוא חלק מ-Windows Forms (או ASP.NET - למען האמת, יש שני דאטאגרידים..). הוא משתמש ב-ADO.NET כדי לציין מהו מקור הנתונים שלו, כלומר מה "ממלא" אותו.

Zeliran

New member
סוגי משתמשים?

אני בונה אתר ב asp.net אני רוצה שבדף הבית המשתמש יצטרך להכניס שם משתמש וסיסמא ואז להתחבר לחשבון שלו אבל הקטע הוא שאני צריך שיהיו שני סוגים של משתמשים, וכל סוג משתמש יהיו אפשרויות עריכה שונות למשל וכו ... בגדול, אתם יכולים אולי להציע אתרים שאפשר ללמוד דרכם asp.net?

גרי רשף

New member
הערה בתחום של בסיסי נתונים

אם אתה צריך לעשות תרגיל טכני פשוט וליצור טבלה שתייצג מערכת שעות של תלמיד ממוצע עם שישה ימי לימוד וכ-10 שעות לכל היותר ביום- ניתן לעשות זאת כפי שהצעת. אם הכוונה למשהו גדול יותר (למשל- כל המערכות של בית הספר כולל פרטים מי מלמד מתי, מי לומד מתי וכו') יש לתכנן בסיס נתונים עם מספר טבלאות, ולא תהיה טבלה אחת שתיראה כמו מערכת שעות..

Zeliran

New member
עוד קצת על ADO.NET

אמורה לי להיות אפשרות ליצור מערכות חדשות אז בעצם אני צריך ליצור כל פעם מערכת חדשה, שלה יהיו עמודות קבועות (יום... שעה..) איך אמורים לעשות את זה? שתהיה טבלאת "אב" שממנה אני יוצר טבלאות חדשות ש"יורשות" אותה? איך? ועוד משהו..., יצרתי טבלאה שבאחד העמודות שלה יש מיספור אוטומטי, אך כאשר שאני פותח אותה ב DataGrid, כל פעם שאני מוסיף שורה, אז בעמודה של המיספור האוטומטי נשאר Null...

למעלה