Date, Time ו- SQL...

mishat

New member
Date, Time ו- SQL...

שלום ! אני כותב תוכנית ב- Java, במסגרתה אני רוצה להכניס ערכים שונים לטבלאות שונות שב-database. לשם כך - אני משתמש ב- access... ובכן - אחד הערכים שבטבלה הוא מסוג Date... אני רוצה לכתוב insert שבו יוכנס ערך ה- Date אבל משום מה אני לא מצליח לעשות זאת.... ניסיתי ככה: String sql="INSERT INTO orders (dаte) values (#28/05/2002#)"; ניסיתי ככה: String sql="INSERT INTO orders (dаte) values (´28/05/2002´)"; ניסיתי ככה: String sql="INSERT INTO orders (dаte) values (´28-05-2002´)"; ניסיתי ככה: String sql="INSERT INTO orders (dаte) values (´2002-05-28´)"; ניסיתי ככה: String sql="INSERT INTO orders (dаte) values (´May-28-2002´)"; ניסיתי עוד נסיונות שונים ומשונים אך בכל המקרים אני מקבל exception הבא: SQLException: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error in INSERT INTO statement. יש לציין שכל שאר השדות (גם בטבלה הזאת ובכל ה- database) נכנסים ללא שום בעיה... פשוט כאן בודדתי את המשתנה date מכיוון שהייתה לי בעיה איתו - כדי ששאר הדברים לא יפריעו... אולי מישהו יודע כיצד בכל זאת מכניסים את Date ? עוד משהו - לא יודע אם המידע הבא יעזור, אבל: אם אני מכניס באופן ידני תאריך כלשהו ל- database ומבצע שאילתה עליו אז חוזר משתנה מסוגDate שנראה כך: 22 Apr 2003 22:00:00 GMT - זה הפורמט מסוג Date.toGMTString() 00:00:00 23/04/2003 - זה הפורמט מסוג Date.toLocalString() 2003-04-23 - זה הפורמט מסוג Date.toString() שאלה נוספת היא - כיצד עובדים עם Time ? אני יודע שבתוך Date ישנו שדה Time, אך יש לי מקרה שבו יהיה לא לעניין להשתמש ב- Date. אני רוצה בכל זאת Time, זאת מכיוון שאין משמעות לתאריך במקרה ההוא. האם מישהו יודע היכן משתנה זה נמצא (כדי שהקומפיילר של java יכיר אותו) וכיצד להכניס/להוציא אותו אל/מ- database ?

יש לך בעית DB

אתה כותב בשפת JAVA ומשתמש בבסיס נתונים מייקרוסופט ולכן מתקבלת אצלך הודעת שגיאה חיב להיות קובץ ש"משדך" בין השניים. תרצה לדעת כיצד להתנהג במקרה שכזה אמור לי. בהצלחה

למעלה