datagrid

amitelad

New member
datagrid

כיצד ניתן לגרום ל-datagrid להציג שדה אשר מקושר לטבלה שלי דרך FK? למשל יש לי טבלה של אנשים עם שדה type אשר מוגדר כ-FK. יש טבלה של טיפוסי אנשים אשר יש לה שדה type שהוא ה-PK שלה. נניח שאני רוצה להציג את המידע מטבלת האנשים אך במקום ה-FK את הערך אשר מקושר אליו. ואם אני כבר שואל, האם יש דרך לגרום ל-DataGrid הרגיל להציג מידע באזרת control אחר מלבד textbox (למשל combobox, datepicker ...)? אם לא האם אתם יכולים להמליץ על רכיב אשר כן מאפשר? אגב, מדובר בעבודה ב-forms ולא ב-ASP. תודה מראש

icaesar

New member
מה זה FK ו PK ?

לגבי שימוש ב controls אחרים, אין בעייה לפחות לגבי combo או dropdown. עד כמה שידוע לי צריך לממש את איתחול אותם controls בתגובה ל ondatabound. יש על זה טונות של חומר באינטרנט, 5 דקות ב google ואתה מסודר.

amitelad

New member
הסבר

PK => primary key FK => foreign key לגבי החומר באינטרנט מצאתי המון מימושים של הנושא הזה בתור קונטרול שיורש מ-DataColumn. והשאלה שלי היא באיזה מי שנמצא כאן ממליץ להשתמש מתוך ניסיון. והאם יש דרך נוספת חוץ מזה. למשל על מנת שמה שיופיע תמיד יהיה combobox ולא יופיע רק בזמן שהתא מקבל focus.

icaesar

New member
מתוך נסיון

ועל סמך הידוע לי.... רד מה datagrid ותממש את התצוגה של הטבלה בצורה דינאמית ב HTML כך שבעצם יהיו לך מלא controls מהסוגים שאתה מעוניין בהם (קצת בלאגן לא...?)

amitelad

New member
כמו שרשמתי

בהודעה הראשונה, לא מדובר ב-ASP אלא ב-WinForms

gilad g

New member
אפשר ../images/Emo13.gif

קודם, אתה צריך להשיג מחלקה שיורשת מ-DataGridColumn, ובה יש ComboBox. פה יש חבילה עם כמה סוגי עמודות חדשים, וביניהם ה-ComboBoxColumn. כאן יש דוגמא מלאה לאופן השימוש ב-ComboBoxColumn, שאם אני לא טועה, כוללת את מה שאתה צריך

למעלה