data scientist

tal1261

New member
data scientist

שלום, במהלך לימודי בתואר הראשון התחברתי לקורס בmachine learning ולכן מתעניין לגבי משרות בתחום הזה.

1. מה הדרך הכי טובה להגיע למשרות האלו? תואר שני? קורסים בקורסרה? החסרון שראיתי בתואר שני הוא שבאוניברסיטה שבה אני רוצה לעשות את התואר (תל אביב) אין ממש קורסים בתחום הזה, לכן אצטרך לקחת קורסים בתחומים אחרים ובעצם לבזבז זמן, ורק התזה שלי תיהיה בתחום.

2. האם הניסיון שלי כמפתח big data (טכנולוגיות כגון מסדי נתונים של nosql וhadoop) יכול לתת לי יתרון בקבלה למשרות כאלה?

3. האם השכר במשרות אלה הוא גבוה משמעותית משכר של מפתח?

zaske

New member
יש מסלול חדש באונ' מונאש באוסטרליה

במדעי המחשב, של data science.

הקים אותו data scientist שגר במלבורן כבר 9 שנים, ישראלי במקור.
שמעתי היום בארוחה אצלו על מסלולי הקבלה, נשמע מעניין.

לשכר של מפתח יש שונות די רצינית. ולכן קשה לענות לשאלה שלך. לדעתי זה תחום שמעניין. אבל זו דעה סובייקטיבית שלי.

השנקל שלי

1. ממה שאני מכיר הדרך הכי נכונה להיכנס לתחום היא תואר שני. גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. נכון, יש קורסים מיותרים. המטרה שלך היא לקחת קורסים כמה שיותר קרובים. אגב, אני לא בטוח שתל אביב היא האונ המתאימה למתעניינים ב-ML. אני חושב שהעברית ובן גוריון מתאימות יותר.
&nbsp
2. ברור שיעזור לך, בעיקר מסדי נתונים. זה גם יכול להזיק לך בקבלה לעבודה כי אם תפרט 10 שורות מרשימות כמפתח אז יהיה קשה לסיגית לסווג אותך כמועמד למשרת DS.
&nbsp
3. אין לי שמץ.

הרבה מאוד. הרבה מעבר למה שנלמד בתואר במדעי המחשב.

GuestOfHonor

New member
שמע, תראה

1. עד כמה שאני מכיר - כן, תואר שני אצל מנחה רלוונטי זאת הדרך הפשוטה להגיע למשרה של data scientist.

מה שחשוב זה המנחה והמחקר, הקורסים קצת פחות קריטיים.

ספציפית לגבי תל אביב, אני ממליץ לך ללכת ולדבר עם פרופ' ליאור וולף. יש לו קשרים ענפים בתעשיה, והמחקר שלו מאוד רלוונטי (למידה עמוקה וכו'). הוא גם יוכל לענות לגבי קורסים רלוונטים.

2. לא יזיק, אבל יש הבדלה בין data scientist ל big data engineer. יש מקומות שמחפשים מישהו שיעשה גם-וגם, ואז ברור שהנסיון שלך סופר רלוונטי.

3. אין לי סטטיסטיקה ביד ואני לא רוצה לזרוק מספרים סתם, אבל נשמע שהחבר'ה משתכרים היום מאוד יפה, כולל חבר'ה מתחילים יחסית. כסף הוא רק יתרון פה.

hsv1

New member
מנצל את השרשור, מה עושים עם תואר שני בלמידת מכונה..?

data scientist, big data engineer אלה התפקידים שנפתחים עבור בעלי תאור שני בלמידת מכונה?
מה תכלס עושים עם תואר כזה בתעשייה?

zaske

New member
תוציא את התואר ונדבר :)

יש לא מעט שאפשר לעשות.
אם אני לא טועה, מאשינג לרנינג זה רק אחת התוצאות של מה שאפשר לעשות עם עיבוד של ביג דאטה, אבל אשמח לשמוע מהחכמים ממני.

למעלה